Powered By Blogger

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010

Παπανδρέου: Δεν πτωχεύσαμε


«Η θέληση της Ελλάδας να στείλει ένα θετικό μήνυμα προς τους τουρίστες, αποτελεί μόνο ένα μέρος της όλης πραγματικότητας. Αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση της χώρας ακολουθεί την υποχρεωτική οδό των περικοπών, για να μπορέσει να.....
σώσει την οικονομία».

Αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε εκτενές ρεπορτάζ για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, που μετέδωσε το ιταλικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rai-Uno, το οποίο περιλάμβανε και συνέντευξη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, στοχεύει στην αναζωογόνηση της οικονομίας μας, να την καταστήσει πιο ανταγωνιστική και έγκυρη», τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στον απεσταλμένο του ιταλικού δικτύου.

«Οι αγορές δεν ανταποκρίνονται πάντα στις κινήσεις της πολιτικής. Αυτή είναι μια από τις αιτίες για τις οποίες ζητήσαμε την παρέμβαση των λεγόμενων μηχανισμών οικονομικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι αγορές, μετά την κρίση του 2008, είναι πολύ διστακτικές. Και ο πιο μικρός κίνδυνος τις φοβίζει. Φθάνει ένα άρθρο ή η δήλωση ενός ακαδημαϊκού, για να πέσουν σε βαθύτατη ανασφάλεια, και να ξεκινήσει η κερδοσκοπία», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Σε σχέση με το νέο φορολογικό νόμο, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «πρέπει να ανακατανεμηθούν τόσο οι υποχρεώσεις, αλλά και ο πλούτος. Ο νόμος αυτός θα χρησιμεύσει τόσο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής όσο και για να υποχρεώσει τις πιο πλούσιες κοινωνικά τάξεις, να σηκώσουν, και αυτές, το βάρος αυτής της κρίσης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «τα ελληνικά νησιά δεν πωλούνται, πρέπει να αξιοποιηθούν καλύτερα. Ας μην ξεχνάμε ότι τα αρχιπελάγη μας είναι μια πηγή ευεξίας για όλους και για τους ξένους. Αν πουλούσαμε τα νησιά, θα σήμαινε ότι θα κλείναμε τη θάλασσα, ότι θα περιορίζαμε την πρόσβαση μόνο σε λιγοστά άτομα».

Στο σημείο αυτό, ο απεσταλμένος της Rai ρώτησε τον πρωθυπουργό αν σκέφθηκε ποτέ τη γνωστή φράση του Χαριλάου Τρικούπη «δυστυχώς επτωχεύσαμεν».

«Ευτυχώς δεν αναγκασθήκαμε να προφέρουμε μια φράση σαν και αυτή, και ούτε θα το κάνουμε στο μέλλον. Διότι η Ελλάδα έλαβε την ευρωπαϊκή βοήθεια, τη στιγμή που αποδείξαμε ότι είμαστε σε θέση να δουλέψουμε για μια ισχυρή αλλαγή και αυτή τη στιγμή ακολουθούμε το σωστό δρόμο, για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε», απάντησε ο κ. Παπανδρέου.

www.zougla.gr

2 σχόλια:

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ είπε...

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ/// ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΠΑ//// ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ//// ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ//// ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΑΝΕ ΝΑΙ ///ΤΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ/// ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΕΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑΙ//// ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ/// ΕΜΕΙΣ ΗΔΗ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ/// ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ////

michael είπε...

ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ: Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ. ΠΟΣΟ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ: Η ΤΡΙΧΑ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΓΚΕΛΟ. ΜΟΥ ΕΠΕΣΕ Η ΠΙΤΥΡΊΔΑ, Η ΚΑΛΤΣΟΔΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΏΒΡΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΑΡΣΗ. ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΜΒΩΝΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟ "ΕΞΩ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΕΣΑ ΛΟΡΔΑ".
ΠΩΣ ΓΛΥΤΩΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΎΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια