Powered By Blogger

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΙΣΩ-ΠΙΣΩ-Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: «Κλείδωσε» η συμφωνία με την ThyssenKrupp

Tην οριστικοποίηση της συμφωνίας με τη γερμανική ThyssenKrupp Maritime Systems και την Abu Dhabi Mar για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον αραβικό όμιλο ανακοίνωσε χθες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τα σχέδια ...
των νέων συμβάσεων, που περιλαμβάνονται στο συμφωνητικό, θα υποβληθούν προς κύρωση με νόμο στη Βουλή, ενώ σήμερα τίθενται προς έγκριση στο ΚΥΣΕΑ και τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.
Οπως επανέλαβε χθες, ο υπουργός Αμυνας, στόχος είναι ο κυρωτικός νόμος στη Βουλή να περάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες, προκειμένου οι συμβάσεις να τεθούν σε ισχύ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, όπως έχει προσυμφωνηθεί με τους Γερμανούς ιδιοκτήτες του ναυπηγείου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τονίζεται μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε καμία νέα παραγγελία αλλά με τη συμφωνία διασώζει παραγγελίες της προηγούμενης δεκαετίας με ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση, που υπολογίζεται στα 175 εκατ. ευρώ και αφορά στην κατασκευή δύο νέων υποβρυχίων τύπου 214 αντί του επιχειρησιακά και οικονομικά ασύμφορου εκσυγχρονισμού των δύο παλαιών υποβρυχίων τύπου 209.

Επίσης το δημόσιο παραλαμβάνει το υποβρύχιο «Παπανικολής» μετά την επιδιόρθωση και την πιστοποίησή του από τον αρμόδιο κρατικό φορέα BWB. H TKMS θα πουλήσει στην Abu Dhabi Mar το 75,1% των μετοχών της στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και θα διατηρήσει το υπόλοιπο 24,9%.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια