Powered By Blogger

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Περί Πατριωτισμού.....

Τα τελευταία χρόνια ακούγονται από τα ΜΜΕ, με μεγάλη ένταση και επιμονή, σφοδρές κατηγορίες προς τον μέσο Έλληνα ότι είναι δηλαδή εθνικιστής, πατριδοκάπηλος, σκοταδιστής, ξενοφοβικός, ίσως και λίγο ρατσιστής, σίγουρα πάντως υπερπατριώτης.

Οι κατήγοροι είναι συνήθως διάφοροι «πεφωτισμένοι» και παχυλά αμειβόμενοι δημοσιογράφοι, και άνθρωποι της κουλτούρας, της τέχνης και της υψηλής διανόησης!! Αρθρογράφοι, ιστορικοί, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, επιστήμονες που να έχουν συναίσθηση της εθνικής τους ταυτότητας, να γνωρίζουν –έστω αδρά- την ελληνική ιστορία, να επιθυμούν τη διατήρηση της γλώσσας, να αγαπούν και να νοιάζονται για τη χώρα τους χωρίς υστεροβουλία και υπερβολές, αυτοί σίγουρα υπάρχουν και αποτελούν μάλιστα την πλειοψηφία. Δεν τους δίνεται όμως βήμα (στο βαθμό τουλάχιστον που τους αναλογεί) και έτσι υπερισχύουν οι κραυγές των άλλων. Αυτών δηλαδή που ζητούν να πάψουμε να διδάσκουμε στην Ιστορία γεγονότα που συντηρούν εχθρότητα ή αντιπάθεια προς τους γείτονες μας, να καταργήσουμε τη διδασκαλία της αρχαίας γλώσσας, να περιθωριοποιήσουμε την ορθοδοξία και τις παραδόσεις της, να ψηφίσουμε, άνευ όρων, την είσοδο της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την αποδοχή του σχεδίου Ανάν κ.τ.λ.


Να τι γράφει, στην επιφυλλίδα κυριακάτικης εφημερίδας, με την υπέροχη πέννα του, ο Χρήστος Γιανναράς:


«Ο συνδυασμός φτηνής ιδιοτέλειας και συμπλεγμάτων επαρχιώτικης μειονεξίας, αναδείχνει κορυφαίους σε επιδόσεις αρνησιπατρίας τους καριερίστες της «ανανεωτικής» τάχα Αριστεράς. Με το πρόσχημα της εμμονής στον μαρξιστικό διεθνισμό, πουλάνε ανενδοίαστα εκδουλεύσεις στη διεθνώς ηγεμονεύουσα σήμερα φιλοδοξία «Νέας Τάξης» πραγμάτων (δηλαδή αγορών). Προπαγανδίζουν με ζηλωτικό φανατισμό το μοντέλο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, αρνούνται κάθε κριτήριο πολιτισμικής συμβατότητας για την παροχή ελληνικής ιθαγένειας σε όσους παράνομα και εκβιαστικά εισέρχονται στη χώρα. Κηρύχνουν παθιασμένα το εθνικό κράτος ξεπερασμένο και ιδεολόγημα τον στόχο της κοινωνικής συνοχής. Μάχονται με νύχια και με δόντια να επιβάλουν στανικά την κατασυκοφάντηση ή την αγνόηση της ιστορίας και του πολιτισμού των Ελλήνων στο ελληνικό σχολείο, στον πολιτικό λόγο, στην τηλεοπτική χειραγώγηση του λαού – να καταστήσουν την αρνησιπατρία κυρίαρχη εξουσιαστική ιδεολογία».


Ηλίας Κυρίτσης
από τα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια