Powered By Blogger

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Σαρδέλες παστές!!!

Μεζές για μερακλίδες!!!

SV102700

Υλικά
σαρδέλες
αλάτι χοντρό
αλάτι λεπτό

ξίδι
λάδι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες μας πάρα πολύ καλά και
αφαιρούμε τα κεφάλια.

SV102666
Τις βάζουμε σε νερό που να τις σκεπάζει και τις
αφήνουμε εκεί για μισή ώρα.
Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε πολύ καλά.

SV102669
Βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι μπόλικο χοντρό
αλάτι.Αραδιάζουμε επάνω τις σαρδέλες με την ίδια
φορά.Θα πρέπει η πλάτη της μιας να βλέπει την κοιλιά
της άλλης.
Σκεπάζουμε καλά με χοντρό και ψιλό αλάτι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να
τελειώσουν τα ψάρια μας.Σκεπάζουμε την τελευταία
στρώση με μπόλικο αλάτι,χοντρό και ψιλό και
αφήνουμε να σταθούν για 2-3 ημέρες να στραγγίσουν
τα υγρά τους.

SV102670
SV102671
SV102672
SV102673
SV102675
Τις βγάζουμε από το αλάτι όταν είναι έτοιμες και τις
πλένουμε πάρα πολύ καλά!

SV102677
Τις βάζουμε σε μπολ με ξίδι που να τις σκεπάζει και
τις αφήνουμε για μισή ώρα.

SV102681
Βγάζουμε από το ξίδι και τις βάζουμε σε πιατέλα.Περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
Καλό είναι να φτιάχνουμε μικρές ποσότητες,όσες δηλαδή πρόκειται να καταναλώσουμε,για να είναι ζουμερές,μιας και όσο στέκονται μέσα στο αλάτι στεγνώνουν.Μην τις κρατήσετε στο αλάτι περισσότερο από μία εβδομάδα!

SV102698

Η συνταγή είναι της κας Αλεξιάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια