Powered By Blogger

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Προσέχουμε για να έχουμε και στις γιορτές!

Θα θυμάσαι από τις προηγούμενες χρονιές ότι τα οικογενειακά τραπέζια της παραμονής και ανήμερα των γιορτών (Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά) είναι ιδιαίτερα πλούσια.
Προσπάθησε να διατηρήσεις μία ισορροπία στις θερμίδες του διαιτολογίου των ημερών, ακόμα και τις εορταστικές ημέρες, για να μην δεις το βάρος σου να αυξάνεται και το φόρεμα να μην κουμπώνει την επόμενη ημέρα.

Την ημέρα της παραμονής συστήνεται να φας ένα ελαφρύ μεσημεριανό έτσι ώστε να μπορέσεις να φας πιο ελεύθερα το βράδυ, ενώ αντίστοιχα την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς φρόντισε να κλείσεις τη μέρα σου με ένα ελαφρύ βραδινό, όπως για παράδειγμα ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με ένα φρούτο ή λίγους ξηρούς καρπούς.

Πρόσεξε όμως μη φτάσεις στο άλλο άκρο και καταντήσεις να λιμοκτονείς εν’ όψει του εορταστικού γεύματος. Το να παραλείψεις γεύματα και σνακ μπορεί να σου προκαλέσει δυσάρεστη διάθεση και αίσθημα κόπωσης και το μόνο που θα επιτύχεις είναι να χαλάσεις το εορταστικό κλίμα. Άλλωστε, η τακτική αυτή μπορεί να σου γυρίσει «μπούμερανγκ», καθώς όσο περισσότερη ώρα μείνεις νηστική με τόσο μεγαλύτερη όρεξη θα ριχτείς στις λιχουδιές του εορταστικού τραπεζιού. Μην ξεχνάς ότι τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να σε βοηθήσουν να ελέγξεις την πείνα αλλά και τη λαιμαργία σας!
Ένα παράδειγμα εορταστικού διαιτολογίου είναι το εξής:
Πρωινό: 1 φλιτζάνι στιγμιαίος καφές + 1 μελομακάρονο
Δεκατιανό: 1 ποτήρι γάλα + 1 φρούτο
Εορταστικό γεύμα: Γεμιστή γαλοπούλα (στήθος γαλοπούλας + 2 κ.σ. γέμιση) + πατάτες φούρνου + Σαλάτα + 1 μικρό γλυκό + 1 ποτήρι κρασί
Απογευματινό: Φρούτα
Βραδινό: 1 γιαούρτι 2%

markos.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια