Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010
Συνταγή της Ημέρας!
Βασιλόπιτα
Συνταγή για 8-10 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι πλυμένα αμύγδαλα, περασμένα σε επεξεργαστή, ψιλοκομμένα
1 ολόκληρο πορτοκάλι με την φλούδα, ώριμο ζουμερό
3 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Προετοιμασία:
Βάζουμε στο ηλεκτρικό μίξερ το ολόκληρο πορτοκάλι αφού το κόψουμε σε κομμάτια και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Πολτοποιούμε το πορτοκάλι και προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και τα κτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, αμύγδαλα με το μπέικιν πάουντερ και χτυπούμε μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 20-25 εκατοστών. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά περίπου.
Όταν περάσουν 30 λεπτά περάστε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και ελέγξτε κατά πόσο βγαίνει καθαρό. Δοκιμάζετε με το μαχαίρι μέχρι να βγει καθαρό.
Όταν ψηθεί αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Ξεφορμάρετε και τοποθετήστε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή στολίστε το ανάλογα για την βραδιά της πρωτοχρονιάς.
Σερβίρετε το βράδυ της πρωτοχρονιάς και ....
Απολαύστε!
Συνταγή για 8-10 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι πλυμένα αμύγδαλα, περασμένα σε επεξεργαστή, ψιλοκομμένα
1 ολόκληρο πορτοκάλι με την φλούδα, ώριμο ζουμερό
3 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Προετοιμασία:
Βάζουμε στο ηλεκτρικό μίξερ το ολόκληρο πορτοκάλι αφού το κόψουμε σε κομμάτια και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Πολτοποιούμε το πορτοκάλι και προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και τα κτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, αμύγδαλα με το μπέικιν πάουντερ και χτυπούμε μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 20-25 εκατοστών. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά περίπου.
Όταν περάσουν 30 λεπτά περάστε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και ελέγξτε κατά πόσο βγαίνει καθαρό. Δοκιμάζετε με το μαχαίρι μέχρι να βγει καθαρό.
Όταν ψηθεί αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Ξεφορμάρετε και τοποθετήστε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή στολίστε το ανάλογα για την βραδιά της πρωτοχρονιάς.
Σερβίρετε το βράδυ της πρωτοχρονιάς και ....
Απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια