Powered By Blogger

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Συνταγή της Ημέρας!

Καλαμάρι Στιφάδο
Συνταγή για 4-6 άτομα

Από το: http://xs-recipes.com/

Υλικά:

1kg καλαμαράκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στην μέση
1,5 φλιτζάνια ντομάτες περασμένες στον τρίφτη (κονσέρβα)
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού μπουκοβο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε το μέχρι να βγάλει τα αρώματα του. Αφαιρέστε το σκόρδο την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το λευκό κρασί, το ξύδι, τα φύλλα δάφνης, το μπουκοβο, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα υλικά στην κατσαρόλα να κοχλάσουν και μαγειρέψτε για 7-8 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Προσθέστε το καλαμάρι και ανακατέψτε την σάλτσα να το καλύψει. Αφήστε τα υλικά να κοχλάσουν και πάλι και ψήστε για ακόμα 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε αμέσως με φρέσκο ψωμί και γιαούρτι.

Καλή Όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια