Powered By Blogger

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

23 Φεβ 2011

Η αρχή του τέλους των ανδρεικέλων

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους αυτής της κυβέρνησης.
Δεν είναι ο τεράστιος όγκος του ελληνικού λαού που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας (πάνω από 100.000 με συντηρητικούς υπολογισμούς) το ουσιώδες «στοιχείο» που καταγράφει τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου της κυβέρνησης των ανδρεικέλων.
Το ουσιώδες και ανατρεπτικό στοιχείο και αυτό που προκάλεσε το μεγάλο τρόμο στο καθεστώς είναι..
άλλο: ότι μεγάλα και δυναμικά τμήματα του ελληνικού λαού δεν συμμορφώνονται πλέον «προς τας υποδείξεις» και παραμένουν απτόητα στην «κατοχή» της Πλατείας Συντάγματος, παρά τη συνεχή καθεστωτική νεροποντή από χημικά…

Η σημερινή συγκέντρωση αποτύπωσε καθαρά και πολύ δυναμικά την αγωνιστική διάθεση του ελληνικού λαού να χρησιμοποιήσει άλλα μέσα πάλης από αυτά των κομματικών και συνδικαλιστικών παρελάσεων: Την ειρηνική, αλλά γεμάτη αγωνιστικό πάθος «κατάληψη» της Πλατείας Συντάγματος!!!

Η Πλατεία Συντάγματος έγινε ο πόλος συγκέντρωσης και έκφρασης της λαϊκής οργής, το «προσκλητήριο» για ένα αγώνα ανυποχώρητο και δίχως τέλος.

Αυτή η «κατάληψη» της Πλατείας εγκαινιάζει ένα νέο και δυναμικό «μέσον» αγώνα: Ένα «επαναστατικό εύρημα» το οποίο φέρνει το καθεστώς σε αμηχανία και πανικό και ξεμασκαρεύει εντελώς τα «αριστερά» δεκανίκια του καθεστώτος.

Πρώτα και κύρια αποτελεί θανάσιμο πλήγμα στην ηγεσία του ΚΚΕ, διότι δείχνει κραυγαλέα τούτο: Αν η ηγεσία του ΚΚΕ προχωρούσε σε ένα τέτοιο μέσον πάλης η κυβέρνηση θα κατέρρεε μέσα σε μια νύχτα.

Η ηγεσία του ΚΚΕ, καταναλώνεται σε κομματικές φιέστες και πορείες που εκτονώνουν το λαό, τον διαιρούν και τον απογοητεύουν: Αποτελεί, σήμερα, το μεγαλύτερο στήριγμα του καθεστώτος, κραυγάζοντας δημαγωγικά και «ταξικά» εναντίον του με κομματικές παρελάσεις, αλλά ΚΑΜΙΑ κλιμάκωση του αγώνα…

Η «κατάληψη» της Πλατείας αποτελεί ένα δυναμικό, ειρηνικό, αλλά και επαναστατικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα σε ανώτερες μορφές πάλης…

Αυτή η «νέα μορφή» αγώνα που εκδηλώθηκε σήμερα με την «κατάληψη» του Συντάγματος δεν πανικοβάλει μόνο το καθεστώς των υπηρετών του διεθνούς κεφαλαίου, αλλά και υπερφαλαγγίζει τα «αριστερά» βαρίδια των λαϊκών κινημάτων και δεκανίκια του καθεστώτος.

Οι λαϊκές μάζες που ακολουθούν ακόμα αυτά τα «αριστερά» δεκανίκια βλέπουν στην «κατάληψη» της Πλατείας μια αγωνιστική ΔΙΕΞΟΔΟ στον αγώνα τους, μια προοπτική αγωνιστική και ελπιδοφόρα: Προϋποθέσεις απεγκλωβισμού τους από τα αδιέξοδα σκοτάδια των κομματικών παρελάσεων και της τυφλής υπακοής στην κυβερνητική, κατοχική «νομιμότητα»…

Η κατάληψη της Πλατείας έφερε σε πραγματική αμηχανία και τρόμο και τα κυβερνητικά ανδρείκελα και τους καθεστωτικούς μηχανισμούς προβοκάτσιας.

Τέτοια αμηχανία και τρόμο που τους ανάγκασε να βομβαρδίσουν (συνεχίζουν ακόμα) κυριολεκτικά την πλατεία με τόνος χημικά, συσσωρεύοντας έτσι και «τόνους» εκρηκτικών αποθεμάτων οργής στο λαό στους ήδη υπάρχοντες…

Η κατάληψη της Πλατείας «ξεδόντιασε» και τις οργανωμένες προβοκάτσιες του καθεστώτος. Δεν τις εξέθεσε απλώς, αλλά τις κατέστησε ακίνδυνες, αποδεικνύοντας για άλλα μια φορά ότι όταν ο λαός μπαίνει πραγματικά σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου με το καθεστώς και δεν παρελαύνει απλώς, οι προβοκάτορες είναι εντελώς ακίνδυνοι…

Το Σύνταγμα σήμερα έγραψε τον πρόλογο της πτώσης αυτής της κυβέρνησης…

Ο αγώνας συνεχίζεται

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5419

10 σχόλια:

Stefanos είπε...

Δυστυχώς δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Δεν πιστεύω πως θα αλλάξει κάτι. Η κυβέρνηση θα παραμείνει αλλά κι αν πέσει το πολύ πολύ να έρθουν οι Σαμαράδες. Τίποτα καλό δηλαδή. Μρος και πίσω... σκατά!

t:bloggers team είπε...

να τους κάνουμε την έκπληξη.
να ψηφίσουμε όλοι, όλοι όμως Καρατζαφέρη, ή Αλαβάνο.
να δουν τη γλύκα της διακυβέρνησης κι αυτοί.
ή έστω ένα ΚΚΕ να πάρουμε το μεράκι μας.

Husky είπε...

@ t:bloggers team
Αυτό με τον Αλαβάνο πες μου σε παρακαλω οτι δεν το πιστευεις ουτε για μια στιγμή. Ξερω και οι αλλοι ειναι για το παναθεμα αλλα οχι ο Αλαβάνος, οχι αυτός. Πόσα να αντέξω ο ανθρωπος πια, πόσα??? ;)

Υ.Γ.
Αν το δεί αυτό ο Κρασοπατερας θα ξυδιάσουν τα κρασια του με τη μια!

alexa είπε...

Αντε και σωστα ριξαμε αυτη την κυβερνηση,μετα?Τι? Ποιον θα βαλουμε επανω? Οποιος και να βγει αφεντικα της Ελλαδας ειναι αλλοι πλεον.Υπαρχει καποιος στο πολιτικο προσκηνιο σημερα που να εχει τα κοτσια αλλα και το σχεδιο να βγαλει την Ελλαδα απο το βουρκο? Προσωπικα δεν βλεπω κανεναν.Ο Καρατζαφερης........εκει που λεω κατι παει να γινει....εκει μου τα χαλαει.

Ντία είπε...

Ρε παλλικάρι εσύ που γράφεις αυτό το αρθράκι και μιλάς για ανδρείκελα. Δεν ντρέπεσαι καθόλου ρε. Την κυβέρνηση αυτή την εξέλεξε προ ενάμιση έτους ο λαός με 11 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο και 35 από τον τρίτο.
Και τη λες καθεστωτική?
Και γω διαφωνώ. Και εγώ φωνάζω και μένα μου κόψαν μισθό.
Αλλά όχι και να ακούω μαλακίες από κάτι χαζά παιδάκια που έχουν ένα μπλοκ της κακιάς ώρας και κάνουν πολιτική για τον Σαμαρά και τον Φαήλο.
Φτού σας βλακόμουτρα.

t:bloggers team είπε...

Ντία,
μην ξεφτιλίζεσαι ρε φιλαράκι.
Το άρθρο είναι του ΡΕΣΑΛΤΟ, δηλαδή του αγωνιστή του Πολυτεχνείου Θύμιου Παπανικολάου.
Μπέρδεψες τα μπούτια σου κι όπως όλοι οι ηλίθιοι, μπέρδεψες το ΡΕΣΑΛΤΟ, τι γενιά του πολυτεχνείου, τον Σαμαρά και τον Φαήλο (!) και στο τέλος μας είπες ...βλακόμουτρα.
Θες να εκτονωθείς ε;

Makis είπε...

@Τετ Φεβ 23, 09:40:00 μμ 2011

Τι να ψηφισουμε λεει;;;;;;;; Καρατζαφερη, ή Αλαβανο. Πλακα με κανεις! Το κομμα του Führer αποτελει πλεον συνιστωσα του ΠΑΣΟΚ. O Μολοτοφ-Αλαβανος ειναι πιο συνεπης. Παραμενει αρχικουκουλοφορος μεταναστολαγνος και μισει μετα μανιας οτιδηποτε Ελληνικο. Μη με ρωτησεις τι αλλη επιλογη μενει. Μακαρι να'ξερα. Τη μαλακια νε ψηφισω Führer την εχω κανει ηδη, και το δις μαλακισθειν ουκ μαλακος σοφου. Θα δοκιμασω κατι αλλο...

t:bloggers team είπε...

Βασίλη Λεβέντη ίσως;
ΚΚΕ;

Mike είπε...

Πολλές φορές απογοητεύομαι από τη στάση και τις απόψεις πολλών συμπολιτών μου οι οποίοι βλέποντας τα τείχη που τους ορθώνουν οι εξουσιαστές μας, οδηγούνται σε αδιέξοδα και μονοδρόμους με αποτέλεσμα να ανέχονται την εξαθλίωσή τους ως και τη φυσική τους εξόντωση.
Εδώ πρέπει όλοι αδερφομένοι να δούμε καθαρά και να τα αλλάξουμε όλα. Από το πολίτευμά μας σε αμεσότερη δημοκρατία ως τη νοοτροπία μας από αυτήν του ραγιά σε αυτή του ελεύθερου και υπεύθυνου πολίτη.
Ένα είναι πάντως σίγουρο ότι δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε με τους συγκεκριμένους αυτόκλητους σωτήρες.
Σε μια άμεση δημοκρατία θα μπορούσε οποιοσδήποτε συγκροτημένος και μορφωμένος πολίτης να κυβερνήσει καλύτερα από τους συγκεκριμένους σωτήρες που διαθέτουμε εφόσον στην ουσία θα κυβερνάμε όλοι. Ο κυβερνήτης θα εναλλάσεται συχνότερα και θα είναι απλά ο διεκπεραιωτής των κοινών αποφάσεων. Θα συμμετέχουμε όλοι πιο ενεργά στη διαδικασία λήψεων καίριων αποφάσεων και με το τρόπο αυτό θα είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας και θα δεσμευόμαστε από αυτές. Δεν χρειαζόμαστε ηγέτες θέλουμε καλούς διεκπεραιωτές.
Όσο για τη δημοκρατικά μεν εκλεγμένη κυβέρνηση των 11 μονάδων διαφορά, έχω να πω ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαπάτηση που έχει συμβεί ποτέ σε λαό. Με ψεύδη ή έστω με απόκρυψη της αλήθειας υφάρπαξε τη ψήφο του απογοητευμένου λαού (μαζί και τη δικιά μου) με την κατάπτιστη κυβέρνηση του κοιλιόδουλου τεμπελχανά και με περισσή ανευθυνότητα και βλακεία οδήγησε τη χώρα και το λαό της στην οριστική του καταδίκη χωρίς καμία απολύτως λαική εντολή. Τώρα κατάλαβε ότι τελικά δεν πάει και προχωραέι σε νέα επετεία για επιμυκήνσεις και ευρωομόλογα που απλά μεταθέτουν το πρόβλημα. Το χρέος όμως ότι και να γίνει σε 2 χρόνια θα χει φτάσει τα 450δις και για να ξεπληρωθεί θα πρέπει να γίνουμε οι πόρνες του διεθνούς κεφαλαίου.
Αλλά εδώ δεν πρέπει να ξεσηκωθούμε μόνο εμείς οι έλληνες, αλλά όλοι ευρωπαικοί λαοί για τη μεγαλύτερη διεθνή απάτη των δήθεν απρόσωπων αγορών που διαπράχθηκε στην ιστορία της ανθρωπότητας.
1.000.000 στο Σύνταγμα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε αν θέλουμε να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο και να παραμείνουμε εκεί μέχρι να φύγουν οι φαιδροί.
Λύσεις υπάρχουν οι σωστές επιλογές δεν γίνονται.
Επιτέλους να δούμε τι μας ενώνει και όχι να ψάχνουμε τι μας χωρίζει.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι πάνω από όλα είμαστε όλοι ΙΣΟΙ και πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε ως ΙΣΟΙ

Makis είπε...

Λεβεντη δαγκωτο! Η κοτες τσιμπητο! Μπορει να ξερεις το μπαρ του κομματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. στην Αθηνα, κοντα στο αγαλμα του Κολοκοτρωνη. Εχει χαρακτηρα και πλακα, μονο μην πας με γυναικα γιατι ειναι γεματο λεσβιες και δε θα την αφησουν σε ησυχια. Ελπιζω αυτη τη φορα να κατεβασουν συνδυασμο σε ολη την Ελλαδα, αλλιως ΠΡΟΕΔΡΟ Β.Λ. κυριε μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια