Powered By Blogger

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Οι Τούρκοι πιστεύουν σε μια προφητεία πού προβλέπει πώς ή Κων/πολη θα ξαναπέσει κάποτε στα χέρια των παλαιών κυρίων της!!!

Τo 1793 κυκλοφόρησε στο Λονδίνο ένα εικονογραφημένο χρονικό περιηγήσεων στην Ελλάδα πού πραγματοποιήθηκαν από τον Μάιο του 1788 ως τον Φεβρουάριο του 1789.

Συγγραφέας του αξιόλογου αυτοί οδοιπορικού φέρεται ένας ανώνυμος «Ιταλός τζέντλεμαν».Στον τίτλο, ωστόσο, προβάλλεται ό Άγγλος ζωγράφος και αρχιτέκτονας JAMES STUART, γνωστός από τις....
εργασίες (μαζί με τον συνάδελφο του REVETT) αποτυπώσεων αρχαίων αθηναϊκών μνημείων.Ό Άγγλος αρχαιολόγος JAMES MORTON PATON όμως υποστηρίζει ότι ό ανώνυμος συγγραφέας είναι ό Ιταλός ALESSANDRO BISANI.Γεγονός πάντως είναι ότι ό Ιταλός περιηγητής, ευσυνείδητος, απροκατάληπτος (κάτι ολότελα ασυνήθιστο για καθολικό), ενημερωμένος και προικισμένος με ερευνητικό πνεύμα, έδωσε ένα λαμπρό ταξιδιωτικό κείμενο. Μερικές παρατηρήσεις του μάλιστα πάνω σε καίρια προβλήματα του τότε Ελληνισμού είναι πολυσήμαντες.

Ευρισκόμενος λοιπόν τον Νοέμβριο του 1788 στην Κωνσταντινούπολη το βιβλίο αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:

"Στην Κωνσταντινούπολη έχει την ευκαιρία να διαπίστωση την παρακμή τής οθωμανικής αυτοκρατορίας και τις συνέπειες του δεσποτισμού. Και δεν θεωρεί πια δύσκολη την αποκατάσταση του ελληνικού έθνος.«Οι Τούρκοι πιστεύουν σε μια προφητεία πού προβλέπει πώς ή Κωνσταντινούπολη θα ξαναπέσει κάποτε στα χέρια των παλαιών κυρίων της. Αν δεχθούν ένα δυνατό πλήγμα ή προφητεία μπορεί να εκπληρωθεί. Οι Έλληνες συμπαθούν τούς ομόδοξους Ρώσους και απ’ αυτούς περιμένουν την απαλλαγή από την τυραννία. Από την άλλη μεριά οι Τούρκοι είναι εξαντλημένοι, οι φόροι μεγαλώνουν, οι καταπιέσεις πολλαπλασιάζονται, οι επιδημίες θερίζουν κάθε χρόνο. Σχεδόν πάντοτε ακολουθεί πόλεμος και τα στρατεύματα δεν πληρώνονται. Όλα αυτά ευνοούν την Ρωσία. Μόνο πού άλλα έθνη θέτουν φραγμούς στις φιλοδοξίες της. Ωστόσο μια πραγματικά γενναιόψυχη και ανθρωπιστική συνεργασία με την αυτοκράτειρα θα μπορούσε να αποδιώξει τούς Τούρκους από την Ευρώπη και να ελευθέρωση τούς Έλληνες αποδίδοντας τους ανεξαρτησία και αυτοκυβέρνηση. Τότε θα έβλεπε κανείς αυτό το λαό να αφυπνίζεται από το λήθαργο όπου τον έχουν βυθίσει αιώνες δουλείας και ν’ αναφαίνεται αντάξιος των προγόνων του. Μ’ όλα αυτά ή διάβρωση του σύγχρονου κόσμου είναι τόσο βαθιά πού φοβάμαι ότι αυτό το σχέδιο πού αποβλέπει στην απελευθέρωση των Ελλήνων δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Κυρίως επειδή μερικά έθνη, από τον ανόητο φόβο του εμπορικού ανταγωνισμού των Ελλήνων, δεν θα επιτρέψουν ποτέ σ’ αυτό το λαό να γίνει ανεξάρτητος, για να μη τούς ξεπεράσει, όπως ακριβώς οι αρχαίοι πρόγονοι του είχαν ξεπεράσει όλους τούς συγχρόνους τους».

ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΤΟ 1788!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

www.topeiraxtiri.gr

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παλι,
ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ...ΠΑΛΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ........

(Η ΠΟΛΗΣ=ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ+ΑΜΗΝ)

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλά..,εδώ δε μπορούμε να διώξουμε τον αλλοδαπό ΓΑΠ που μας έχει κάτσει στο σβέρκο και θα διώξουμε τους Τούρκους από τη Πόλη?

Ανώνυμος είπε...

*************************************************
+Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψι
τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψι,
ποῦ μὲ βιά μετράει τὴν γῆ.
Ἀπ' τὰ κόκκαλα βγαλμένη
τῶν +Ἑλλήνων τὰ ἱερά+
καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!
Ἐκεῖ μέσα ἐκατοικοῦσες
πικραμένη, ἐντροπαλή,
κ' ἕνα στόμα ἀκαρτεροῦσες,
ἔλα πάλι, νὰ σοῦ πῇ.
Ἄργιε νὰ 'λθῃ ἐκείνη ἡ 'μέρα,
καὶ ἦταν ὅλα σιωπηλά,
γιατὶ τἄσκιαζε ἡ φοβέρα
καὶ τὰ πλάκωνε ἡ σκλαβιά.

ZHTΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
**************************************************
ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ,ΕΙΠΑ,ΠΑΛΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ......+

Ανώνυμος είπε...

5.34 ΚΙ Ο ΓΑΠ ΘΑ ΦΥΓΕΙ...........................

ΑΛΛΑ ΚΙ Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΤΟ=ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΝΙΚΟΥΣΑΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΚΙ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ...............

Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ......................

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΑΠ
ΕΙΝΑΙ
ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ.............
1, ΚΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΣΩΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ
2. ΟΣΩΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ
3.ΟΣΩΝ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
4. ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ..................

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΛΕΙΣ
Ο Λ Ο Ι ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αχ μακάρι να είχαμε την τύχη να ζήσουμε και τα δύο!Και ο ΓΑΠ να φύγει που μας εξευτέλισε ως Ελλάδα,και την Πόλη ξανά να δούμε Ελληνική και ακμαία.

ΔΙΓΕΝΗΣ είπε...

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ! ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΗΔΗ. ΒΛΕΠΕ ΘΡΑΚΗ, ΑΟΖ ΚΛΠ. Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ/ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

5.57 EXEI ARXISEI- OK

OMWS THA ALLAKSEI.

OI TOURKOI THA DIALY8OYN.

-------------------------------------------------
5.41 THA TO DOUME, ANYWAY.
EITE APO DW
EITE APO ............ALLOU.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο στην Κωνσταντινούπολη είναι 18 εκατομμύρια τουρκολόι αν κατουρίσουν μας πνίξανε μου το είπε τουρκος διερμηνέας στην τουρκια που είχα πάει διακοπές και εκλεγα μέσα στην Αγιά Σοφιά

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ ΤΡΑΒΑΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τα κάτουρα των 18.000.000 Τούρκων τώρα που το σκέφτομαι καταλήγουν στο Αιγαίο μέσω Δαρδανελλίων.Πω πω πω βρώμα και δυσωδία,για αυτό οι βρωμιάρηδες θέλουν το Αιγαίο δε ξέρουν που να ρίχνουν τα ούρα τους!

Ανώνυμος είπε...

η μοισι κε παραπανο δεν ξαιρεται καν να γραφαιται και αίχαιτε και άποπσει
παπαραις

Ανώνυμος είπε...

6:22 ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΝΑΝ. ΑΜΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ 50% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣΕΙ. ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΛΥΘΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

όσο οι Έλληνες πιστέυουν σε τέτοιες προφητείς τόσο κάθονται στον καναπέ και περιμένουν τον πνευματικό θάνατο! Προσγειωθείτε στην πραγματικότητα και αφήστε το 'Θα μας δώσουν οι Ρώσσοι την Πόλη'.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη η κωνσταντινουπολη θα φυγει απο τα τουρκικα χερια (20 εκ τουρκοι) και θα ξαναεγκατασταθουν οι κορινθιοι πρωτοι κυριοι της ; με τον Βυζα (ή την Βυζαρου) σαν δήμαρχο/δημαρχέσα;

Ανώνυμος είπε...

για τον 6.42
εισαι βαθια νυχτωμένος για την τουρκικη πραγματικότητα

Ανώνυμος είπε...

Εσυ που την γνωριζεις για πες μας ποια ειναι 6:50 ?

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΩ ΕΓΩ.ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 172 ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ,ΤΩΝ ΑΛΕΒΙΤΩΝ,ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΜΟΛΙΣ ΤΟ 2 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΕΞΩ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ ΒΡΑΖΟΥΝ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΑΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΙΑ;ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ;,ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝ\ΠΟΛΗ;ΜΟΝΟ 2.000.000.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ 12.ΟΟΟ.ΟΟΟ.ΠΟΛΛΟΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ.180 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ.ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΑΝ [ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ] ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝ\ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΚΙΣΑΝ,ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΥ.ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ-ΤΡΕΜΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ...ΑΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ,ΑΣ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΤΩΡΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΤΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια