Powered By Blogger

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011


Posted: 23 Feb 2011 01:59 AM PST

Ας τολμήσουμε να πούμε τα πράγματα με τα όνομά τους…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

  1. Η πρωτοφανής ιστορικά υπερυσσώρευση αυξημένου λαθρομεταναστευτικού φορτίου στην ελληνική επικράτεια, δεν είναι ούτε προϊόν ανέχειας, ούτε αποτέλεσμα κοινωνικής δυστυχίας όπως τεχνηέντως επιχειρούν να μας πείσουν οι ψευδεπίγραφοι ανθρωπιστές και οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» των αμφιλεγόμενων και καλά χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ και λοιπών γιαλατζή «προοδευτικών» και παρατρεχάμενων. Είναι πρωτίστως και κυρίως αποτέλεσμα κατευθυνόμενου και καλά οργανωμένου σχεδίου, με ενορχηστρωτή τον τουρκικό μεγαλοϊδεατισμό και εκτελεστικά όργανα την ισλαμική μαφία του οργανωμένου δουλεμπορίου.
  1. Ως πολιτική πρακτική, είναι πλήρως εναρμονισμένη με την τουρκική εθνική στρατηγική του «στρατηγικού βάθους» και υπηρετεί αταλάντευτα την επιδίωξη περαιτέρω διεύρυνσης του «ισλαμικού τόξου» που αποσκοπεί στην πολιτισμική και εθνική αλλοίωση της Ευρώπης συνολικά.
  1. Στη βάση αυτού ακριβώς του στρατηγικού σχεδιασμού, οφείλουμε να καταδείξουμε τρεις πολύ σημαντικές παραμέτρους που συνθέτουν τη χορογραφία στο σύνολό της:
Α) Οι «δυστυχισμένοι» δενεπιλέγουν τη Σαουδική Αραβία και τον παράδεισο του Κατάρ που θα μπορούσε νααποτελεί τη γη της επαγγελίας για κατατρεγμένους ανθρώπους που αναζητούνδουλειά και μεροκάματο επιβίωσης, και οι οποίες χώρες επιπροσθέτως είναι καιΙσλαμικές, αλλά τη Χριστιανική Ελλάδα. Τυχαίο???


Β) Οι δρόμοι τηςλαθρομετανάστευσης διευρύνθηκαν δραστικά από το Μαρόκο, τη Σομαλία και κάθεγωνιά Ισλαμικής γης. Όλοι αυτοί παραβλέπουν δεκάδες άλλες χώρες στις οποίες ηπρόσβαση είναι και εγγύτερη και ευκολότερη, και επιλέγουν την «χρεοκοπημένη»Ελλάδα η οποία επιπροσθέτως διαθέτει και μια κυβέρνηση παραδομένη στοραγιαδισμό και η οποία φλερτάρει επικίνδυνα με εφιαλτικές πολυπολιτισμικέςφαντασιώσεις. Τυχαίο???

Γ) Το που αποσκοπεί εν τέλει οτουρκικός στρατηγικός σχεδιασμός, θα το δούμε καθαρότερα αν ρίξουμε μια ματιάστις εξελίξεις που αποκαλύπτουν την εδραίωση των τουρκικών προτεραιοτήτων στηΒοσνία, στην Αλβανία, στο Κόσσοβο και αλλού. Τυχαία αυτή η εξέλιξη???

Ας το κάνουμε λοιπόν καθαρό χωρίς τον κίνδυνο ναδιολισθαίνουμε σε παραπλανητικές ταλαντεύσεις και αποπροσανατολιστικάδιλήμματα:
  1. Ο προβληματισμός για το αν θα πρέπει να δοθεί σ όλους αυτούς άδεια εργασίας, άδεια παραμονής ή πολύ περισσότερο το αν θα πρέπει να τους εκχωρηθούν πολιτικά – κυριαρχικά δικαιώματα, είναι επικίνδυνος και θα οδηγήσει σε ολέθριες εξελίξεις. Κάθε παραχώρηση, κάθε ανοχή στους εισβολείς υπηρετεί τον τουρκικό στρατηγικό σχεδιασμό και υποθηκεύει επικίνδυνα την πολιτισμική φυσιογνωμία της χώρας.
  1. Κάθε παραχώρηση, όσο και αν ισχυρίζονται κάποιοι ότι υπαγορεύεται από ανθρωπιστικά κριτήρια, αυτό που κάνει σε τελευταία ανάλυση είναι να λειτουργεί ως κράχτης για τις «μεγάλες δουλειές» της μαφίας των δουλεμπόρων, και ως τέτοιος όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το ανθρωπιστικό πρόβλημα αλλά επιβαρύνει με τρόπο περισσότερο σύνθετο την κατευθυνόμενη απανθρωπιά στο ακριβοπληρωμένο χρηματιστήριο της ψευδεπίγραφης ελπίδας.
  1. Η κατευθυνόμενη φιλολογία περί δήθεν ευθύνης των Ελλήνων εργαζομένων στην αποβιομηχάνιση της χώρας και την αποσάθρωση του παραγωγικού της ιστού, ούτε αθώα είναι αλλά ούτε και νεολογισμό αποτελεί στο σύγχρονο ελληνικό πολιτικό «κουρμπέτι». Είναι συγκεκριμένες οι πολιτικές εκείνες που ευθύνονται για το ξέκομα του αγρότη από τη γη του. Η πολιτική των κατευθυνόμενων επιδοτήσεων κατέστησε λατρεμένη τη λαμογιά και οδήγησε στην εγκατάλειψη της γης και στη συνέχεια της Ελληνικής περιφέρειας. Είναι συγκεκριμένες οι πολιτικές εκείνες που οδήγησαν στην αποβιομηχάνιση της χώρας και στην υπερσυσσώρευση ανέργων σ ολόκληρη την επικράτεια. είναι συγκεκριμένες οι πολιτικές εκείνες που τροφοδότησαν την κατευθυνόμενη αντιαναπτυξιακή πορεία της Ελληνικής οικονομίας. Και απέναντι ακριβώς σ αυτές τις πολιτικές οφείλουμε να ορθώσουμε σθεναρή πολιτική στάση και όχι να παρασυρθούμε από τη γοητεία της αυταπάτης πως οι καλοί λαθρομετανάστες ήρθαν να ασχοληθούν με όλα εκείνα τα οποία εμείς εγκαταλείψαμε. Διότι απλούστατα ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ αλλά ΜΑΣ ΕΔΙΩΞΑΝ από εκείνα που αγαπήσαμε σ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, όλοι εκείνοι που γεμίζουν τον τόπο αδίστακτα με τους κατευθυνόμενους εισβολείς.
Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν είναι ένα και μοναδικό, και ωςτέτοιο οφείλουμε να το κάνουμε απόλυτα ξεκάθαρο:

Θα αντιμετωπίσουμε ως λαός το πρόβλημα της κατευθυνόμενηςλαθρομετανάστευσης από θέσεις αρχών και με αυξημένη εθνική ευθύνη απέναντι στοντόπο μας, στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας ή θα παραδοθούμε σε ολέθριες δήθενανθρωπιστικές αυταπάτες συνηγορώντας ουσιαστικά σε επιλογές που θα οδηγήσουν σεδραματική αλλοίωση της πολιτισμικής μας φυσιογνωμίας και σε εκτεταμένη κοινωνικήαποσύνθεση???

Και σ αυτό το δίλημμα ο καθένας οφείλει να τοποθετηθεί από θέσηευθύνης.

Οσο για τους χριστιανούς «πρόσφυγες» ας μην έχουμε καμίααυταπάτη. Δεν επιδίδονται μαζικά στο προσφιλές σπορ της λαθρομετανάστευσης. Μένουνστον τόπο που γεννήθηκαν και παλεύουν τις αξίες και τα ιδανικά τους.

Οι δε Αλβανοί Ελληνόφωνες, έχουν και εθνική υποχρέωση ναστηρίξουν τον Ελληνισμό στην πατρώα γη και όχι να αναζητούν λαθρομεταναστεύονταςτη «χαμένη τους ταυτότητα» εγκαταλείποντας τα χώματά της στους Τσάμηδες κ τους κατσαπλιάδες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΩΜΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Posted: 22 Feb 2011 11:48 PM PST

Δύο ειδήσεις που προέρχονται ή αφορούν την Κύπρο μού έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση κατά τις τελευταίες ημέρες.

του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ

Η πρώτη αναφέρεται σε μία δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν προς Τουρκοκύπριους συνδικαλιστές και η δεύτερη αφορά τα επεισόδια μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Παλαιστινίων μαθητών σε Λύκειο της Λάρνακας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ενοχλημένος από την αντίδραση ορισμένων Τουρκοκυπρίων συνδικαλιστών κατά του στρατιωτικού Αττίλα απήντησε περίπου ως εξής: Δεν πρόκειται η Τουρκία ποτέ να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο, διότι έχει στρατηγικά συμφέροντα. Αντίστοιχα συμφέροντα έχει η Ελλάδα. Πάντως μη μου ζητάτε να φύγουν οι 40000 Τούρκοι στρατιώτες από τη Βόρειο Κύπρο.

Η δήλωση αυτή καταδεικνύει ότι ψευδώς μέχρι τώρα η Άγκυρα ισχυριζόταν ότι εισέβαλε το 1974 για να προστατεύσει την «καημένη» τουρκοκυπριακή κοινότητα, η οποία δήθεν κινδύνευε. Ο πραγματικός στόχος της εισβολής ήταν ήδη σχεδιασμένος από το 1956, όταν οι Έλληνες της Κύπρου αγωνίζονταν για την Αυτοδιάθεση-Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα. Το τουρκικό σχέδιο προέβλεπε τον εξοπλισμό των Τουρκοκυπρίων, την πρόκληση προβοκατόρικων ενεργειών, την παρουσία Τούρκων αξιωματικών των μυστικών υπηρεσιών σε κάθε Τουρκοκυπριακό χωριό ή θύλακα, την διάλυση των κοινών κρατικών δομών, όπως και έγινε το 1963-64 και τελικά την μόνιμη εγκατάσταση τουρκικού στρατού για την εξασφάλιση στρατηγικών πλεονεκτημάτων. Οι Τούρκοι σχεδιάζουν μακροπρόθεσμη στρατηγική, ενώ στην Ελλάδα ή δεν έχουμε σχεδιασμό ή τον αλλάζουμε κάθε φορά που αλλάζει και ο Υπουργός Εξωτερικών.

Στο γνωστό βιβλίο του «Το Στρατηγικό Βάθος», ο Τούρκος ΥΠΕΞ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Αχμέτ Νταβούτογλου ομολογεί ότι η Άγκυρα δεν ήθελε τους ρωσικούς πυραύλους S 300 στα χέρια των Ελληνοκυπρίων, διότι φοβόταν κτύπημα κατά της εξόδου των πετρελαίων στο Τσεϊχάν. Ο αγωγός Μπακού-Τσεϊχάν μεταφέρει πετρέλαιο από το Αζερμπαϊτζάν στο νότο της Τουρκίας και εκβάλλει ακριβώς απέναντι από την κατεχόμενη Βόρειο Κύπρο. Η παρουσία του Αττίλα και η λειτουργία τουρκικών στρατιωτικών αεροδρομίων αποτελεί μέσο προστασίας του μαλακού υπογαστρίου της τουρκικής ενδοχώρας και επιπλέον μέθοδο προφύλαξης του πετρελαιαγωγού. Ο Αττίλας είναι δύσκολο να εγκαταλείψει την Κύπρο όσο έρχεται πετρέλαιο από το Μπακού στο Τσεϊχάν. Άρα ας μη βαυκαλιζόμαστε ότι θα φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα με λύσεις τύπου Αννάν. Τα διάφορα διπλωματικά σχέδια που κυκλοφορούν μόνο νομιμοποίηση και μονιμοποίηση του Αττίλα μπορούν να επιφέρουν. Ελπίζω οι Ελληνοκύπριοι να καταψηφίσουν και πάλι οποιοδήποτε σχέδιο «λύσης» θα περιλαμβάνει διχοτομικές και αντιδημοκρατικές πρόνοιες, όπως εκείνες του αλήστου μνήμης σχεδίου Αννάν.

Εξάλλου η μεθόδευση της Τουρκίας στο Κυπριακό από το 1956 μέχρι σήμερα καλό είναι αν μας αφυπνίσει και για τους κινδύνους που πιθανόν να απειλούν τη Θράκη. Δεν μου αρέσει να υπερβάλλω, αλλά βλέποντας πώς οι Τουρκοκύπριοι από μειονότητα έγιναν κοινότητα και μετά «αυτόνομο» κρατίδιο –έστω και χωρίς διεθνή αναγνώριση- αρχίζω να ανησυχώ. Κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να σχεδιάζει η Άγκυρα και για τη Θράκη, όπου ορισμένα στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας φέρονται σαν να είναι κράτος εν κράτει. Ας έχουμε τα μάτια μας ανοικτά δεδομένης και της αναταραχής στα Βαλκάνια σε συνδυασμό και με την γενικότερη αναταραχή στον Μουσουλμανικό κόσμο. Η αναγνώριση «ανεξαρτήτου» Κοσσόβου από πολλές δυτικές χώρες έχει ανοίξει την όρεξη της Τουρκίας για κάτι αντίστοιχο στην κατεχόμενη Κύπρο και δεν ξέρουμε τί άλλες ορέξεις μπορούν να διαφανούν στο άμεσο μέλλον.

Το δεύτερο επεισόδιο που πληροφορήθηκα από τα κυπριακά ΜΜΕ αναφέρεται σε βίαια επεισόδια μεταξύ δεκάδων Ελληνοκυπρίων μαθητών και ορισμένων Παλαιστινίων συμμαθητών τους στο πρότυπο Λύκειο ΒΕΡΓΙΝΑ της Λάρνακας. Έχω επισκεφθεί αυτό το ωραίο σχολείο και έχω μιλήσει σε συγκέντρωση μαθητών . Μού έκανε εντύπωση το εκκλησάκι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην αυλή, το οποίο οικοδομήθηκε με χρήματα μαθητών και γονέων. Δυστυχώς οι άφρονες οπαδοί της πολυπολιτισμικότητας κάνουν πειράματα και στην Κύπρο και έβαλαν σε τάξεις Ελλήνων μαθητών αραβόφωνα παιδιά που δεν γνωρίζουν καλά τα ελληνικά. Τα ατυχή αυτά πειράματα οδήγησαν σε συγκρούσεις -ίσως δι’ ασήμαντον αφορμήν-και προκάλεσαν διαδηλώσεις μαθητών και γονέων που κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

Στις διαδηλώσεις αυτές κατά του αυξανομένου αριθμού λαθρομεταναστών μετείχαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Βουλής πλην του κυβερνώντος ΑΚΕΛ. Το κόμμα της Αριστεράς που ελέγχει τον Πρόεδρο Χριστόφια και την κυβέρνηση είναι πλέον απομονωμένο στην κυπριακή πολιτική σκηνή. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το Δημοκρατικό Κόμμα, το Ευρωπαϊκό Κόμμα και η σοσιαλιστική ΕΔΕΚ αποστασιοποιούνται από πολλές επιλογές του ΑΚΕΛ. Δυστυχώς μία μερίδα της Αριστεράς και στην Ελλάδα και στην Κύπρο αδυνατεί αν κατανοήσει την πανευρωπαϊκή αποτυχία του πολυπολιτισμικού μοντέλλου. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Κάμερον και η γερμανίδα Καγκελλάριος Μέρκελ τα λένε και τα φωνάζουν. Η πολυπολιτισμικότητα απέτυχε παταγωδώς. Και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω. Κάποιοι στην Ελλάδα και στην Κύπρο κωφεύουν και εμμένουν σε πειράματα με λαθρομετανάστες στη Νομική Αθηνών και με άτυχους εμφυτευμένους Άραβες μαθητές σε ελληνοκυπριακά σχολεία.

Το θλιβερότερο όλων εξ όσων πληροφορήθηκα είναι ότι στελέχη του ΑΚΕΛ παρουσιάζονταν σε κυπριακά τηλεοπτικά προγράμματα και μιλούσαν για διενέξεις μεταξύ «Ελληνοφώνων» και αραβοφώνων μαθητών. Οι Έλληνες της Κύπρου με την πανάρχαια ιστορία τους και τους επικούς αγώνες τους έγιναν «ελληνόφωνοι» στο όνομα του ψευδοπροοδευτισμού! Και μετά ζητούμε από τους ξένους να σέβονται την ιστορία μας!

ΑΝΤΙΒΑΡΟ

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΥΚ... ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ... ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Posted: 22 Feb 2011 11:41 PM PST

Απάντηση στη Βουλή για την ...εισβολή των ξένων εισβολέων οι οποίοι με τα σκάφη τους απείλησαν την εθική ασφάλεια και ανεξαρτησία της χώρας μέσα στη ΜΥΚ, στον Σκαραμαγκά, εδωσε ο ΥΕΘΑ στη Βουλή!

Επιβέβαιωσε τη βάρβαρη επίθεση πρακτόρων της ΜΙΤ στα ...ψάρια μας. Επίθεση που αντιμετωπίστηκε με ηρωϊσμό και αυταπάρνηση από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ναυστάθμου και της ΜΥΚ.

Η αλήθεια είναι ότι οι άνδρες της ΜΥΚ εκείνο το βράδυ με αυτοθυσία προστάτευσαν τα λαβράκια και τους κέφαλους του Σαρωνικού. Όσο για τους εισβολείς της νύχτας. Πληροφορίες "έγκυρων" συναδέλφων, λένε ότι τους περίμενε ανοιχτά του Σουνίου τουρκικό υποβρύχιο ,για να τους μεταφέρει με ασφάλεια στα τουρκικά παράλια.

Ήταν αυτό που είχαν εντοπίσει τα ελικόπτερα του ΠΝ ...


ON ALERT

"ΣΚΟΤΩΝΕΙ ή ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ" ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

Posted: 22 Feb 2011 10:10 PM PST

Το επίσημο όνομα της Λιβύης είναι Τζαμαχιρία, ή «Κράτος των Μαζών».

Σαράντα ένα χρόνια όμως αφότου κατέλαβε την εξουσία, μετά από πραξικόπημα κατά του βασιλιά Ιντρίς, ο Μουάμαρ Καντάφι συνεχίζει να κυβερνά με μυστικοπαθή τρόπο, σαν να διοικεί μια οικογενειακή επιχείρηση όπου οι γιοι του παίζουν ηγετικό ρόλο.

Όπως σχολιάζει ο βρετανικός Guardian, ακόμα και σήμερα που έχει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη αναταραχή της θητείας του, οι κινήσεις του Καντάφι παραμένουν σκοτεινές. Όλα δείχνουν πάντως ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει με τη θέλησή του την εξουσία. «Θα πεθάνουμε όλοι στο λιβυκό έδαφος», δήλωσαν στη σαουδαραβική εφημερίδα αλ-Σαρκ αλ-Αουσάτ πηγές που πρόσκεινται στην οικογένειά του.Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, επικεφαλής της καταστολής στη Βεγγάζη είναι ο γιος του ο Χάμις, ένας εκπαιδευμένος στη Ρωσία διοικητής μιας επίλεκτης μονάδας ειδικών δυνάμεων. Εκεί βρίσκεται κι ένας άλλος γιος του, ο Σαάντι, μαζί με τον Αμπντάλα αλ-Σενούσι, βετεράνο αρχηγό της στρατιωτικής αντικατασκοπίας.Όπως λένε οι αναλυτές, η βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλώσεων στη Βεγγάζη είναι χαρακτηριστική του τρόπου που αντιδρά ο Καντάφι όταν αμφισβητείται η εξουσία του.


Τη δεκαετία του ’80, έστειλε αποσπάσματα να δολοφονήσουν εξόριστα «αδέσποτα σκυλιά» που απειλούσαν την επανάσταση. Τον ίδιο χαρακτηρισμό χρησιμοποίησε και τώρα για τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία που έλεγαν ότι είχε εγκαταλείψει τη χώρα. Τη δεκαετία του ’90 εξοντώθηκαν ισλαμιστές αντάρτες στο εσωτερικό της Λιβύης, ενώ το 1996 σκοτώθηκαν 1.000 κρατούμενοι σε μια φυλακή.«Για τον Καντάφι, η επιλογή είναι ανάμεσα στο να σκοτώσει ή να σκοτωθεί», λέει ο συγγραφέας Ασούρ Σαμίς, που υποστηρίζει την αντιπολίτευση. «Και τώρα έχει αποφασίσει να σκοτώσει».

Η εξέγερση σε γειτονικές χώρες δεν φαίνεται να έχει κλονίσει την αποφασιστικότητά του να παραμείνει στην εξουσία, σημειώνει ο Ίαν Μπλακ στον Guardian. Ο Καντάφι δεν δίστασε να στείλει μηνύματα συμπαράστασης στον Μπεν Άλι της Τυνησίας και τον Μουμπάρακ της Αιγύπτου προτού οι τελευταίοι αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την εξουσία.Τα τελευταία χρόνια, ο ηγέτης της Λιβύης έχει κάνει αρκετές παραχωρήσεις προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία. Τέτοιες παραχωρήσεις ήταν η παράδοση των υπόπτων για την έκρηξη του Λόκερμπι και η εγκατάλειψη του προγράμματος όπλων μαζικής καταστροφής μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003.

Κανείς δεν περιμένει ότι θα παραδοθεί τώρα με ειρηνικό τρόπο. Ίσως να κάνει κάποιες χειρονομίες όπως να αυξήσει τα επιδόματα κατοικίας ή κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά αυτό μάλλον δεν θα κατευνάσει τους διαδηλωτές μετά την τόση βία που ασκήθηκε εναντίον τους.«Ο Καντάφι θα δυσκολευτεί να κάνει παραχωρήσεις προκειμένου να επιβιώσει», λέει ο σερ Ρίτσαρντ Ντάλτον, πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στη Λιβύη. «Η στάση του καθεστώτος είναι όλα ή τίποτα».
Ένα άλλο ερώτημα είναι αν η κατακραυγή στη Δύση θα έχει κάποιο αποτέλεσμα. Η προειδοποίηση πάντως της Λιβύης ότι θα σταματήσει τη συνεργασία με την Ευρώπη για την παράνομη μετανάστευση δεν δείχνει κάτι τέτοιο.Η εξουσία στη Λιβύη κατανέμεται σε μερικές περιοχές σε λαϊκές επιτροπές. Όλα τα σημαντικά ζητήματα όμως -η άμυνα, η εξωτερική πολιτική και η ασφάλεια- είναι στα χέρια του Καντάφι.

Όπως και ο Μουμπάρακ, ο ηγέτης της Λιβύης δεν έχει ορίσει διάδοχο. Φαβορί για να τον διαδεχθεί είναι ο γιος του Μουατάσιμ, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας. «Ο Καντάφι είναι μια σύνθετη προσωπικότητα, που έχει καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία για σαράντα χρόνια συνδυάζοντας τα συμφέροντά του με μεθόδους της ρεαλπολιτίκ», σχολιάζει ο Τζιν Κρετζ, πρώην πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λιβύη.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια