Powered By Blogger

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Τη στήριξη της πλουτοκρατίας ο Γ. Παπανδρέου τη βάφτισε για άλλη μια φορά «πατριωτισμό»

Τη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής με την επιβολή νέων αντιλαϊκών πακέτων μέτρων και διαρθρωτικών ανατροπών προανήγγειλε χτες ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρωθυπουργός ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι ανεξάρτητα των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μαρτίου, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ισοπεδώσει κάθε εργασιακό και λαϊκό δικαίωμα στο όνομα της ενίσχυσης της....
«ανταγωνιστικότητας» των επιχειρηματικών ομίλων.
«Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και δύσκολος (...) Η διαδρομή είναι δύσκολη, πονάει και έχει θυσίες», σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου αποδεικνύοντας ότι τα χειρότερα για το λαό βρίσκονται μπροστά. Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να εμφανίσει σαν μονόδρομο την εφαρμοζόμενη πολιτική υπέρ της πλουτοκρατίας, ισχυριζόμενος ότι «είναι η μόνη ελπίδα» για να βγει η χώρα από την κρίση, κρύβοντας ότι αυτή η πολιτική φορτώνει στις πλάτες του λαού την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.
Σε μια προσπάθεια να εκτονώσει και να χειραγωγήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια ισχυρίστηκε ότι «μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας» και κάλεσε τους εργαζόμενους να στοιχηθούν πίσω από τη «μεγάλη προσπάθεια» της κυβέρνησης. «Θα ακούσουμε καλέσματα να εγκαταλείψουμε την μεγάλη μας προσπάθεια. Και θα ακούσουμε πολλούς να λένε ότι δεν θα τα καταφέρουμε (...) εμείς όμως δεν θα κάνουμε πίσω», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Βαφτίζοντας «πατριωτικό καθήκον» τη διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου ο Γ. Παπανδρέου απαίτησε την υποταγή των εργαζομένων στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους.
Σ' αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός επιστράτευσε τις κάλπικες υποσχέσεις υποστηρίζοντας ότι οι «θυσίες θα πιάσουν τόπο». Οτι «βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο» και ότι στο μέλλον «θα γίνει αναδιανομή του πλούτου» μέσω της ανάπτυξης που θα έρθει όπως είπε «από τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας». Την ίδια ώρα επανέφερε την άκρατη κινδυνολογία ισχυριζόμενος ότι αν δεν συνεχιστεί αυτή η πολιτική θα «επανέλθει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας».
Χρησιμοποιώντας το «καρότο» και το «μαστίγιο» ο Γ. Παπανδρέου επιδίωξε να εξασφαλίσει τη λαϊκή «συναίνεση» στη ένταση της αντιδραστικής πολιτικής. Μέσα από την καλλιέργεια επίπλαστων προσδοκιών και ανοιχτού εκβιασμού του λαού προσπάθησε να κρύψει ότι αν υπάρξει ανάπτυξη αυτή θα είναι αναιμική, τα οφέλη της θα τα καρπωθούν μια χούφτα κεφαλαιοκράτες και στη συνέχεια θα έρθει νέα βαρύτερη κρίση που θα πληρώσει και πάλι ο λαός.
Παζάρια για λογαριασμό της πλουτοκρατίας
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αγωνία του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ σχετικά με τα ελληνικά αιτήματα για επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και μείωση των επιτοκίων και ζήτησε τη συστράτευση όλων των κομμάτων. «Εάν οι αποφάσεις των ηγετών της ΕΕ δεν είναι γενναίες θα χρειαστεί να κάτσουμε πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αυτό δεν θα είναι μια καλή έκβαση» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Μόνο μια συντονισμένη πολιτική μπορεί να ηρεμήσει τις αγορές», ανέφερε ο ίδιος αλλά την ίδια στιγμή έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ανεξάρτητα των αποφάσεων «η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα το εφαρμόσει»!
Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός φανέρωσε ότι οι «διαπραγματεύσεις» της ελληνικής κυβέρνησης δεν γίνονται προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων αλλά για να εξασφαλίσει η ελληνική πλουτοκρατία περισσότερα κεφάλαια, φτηνότερο δανεισμό και καλύτερους όρους ανταγωνισμού απέναντι στα άλλα ευρωπαϊκά κεφάλαια. Ο Γ. Παπανδρέου, μάλιστα ανέφερε ότι «το χρέος είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου» και ότι ακόμα και αν δεν υπήρχε, «οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν» αποδεικνύοντας ότι και στη Σύνοδο Κορυφής είναι έτοιμος να προσυπογράψει τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί η ΕΕ μέσω του «Συμφώνου ανταγωνιστικότητας».
Κάλπικη δικομματική κόντρα
Ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε παράλληλα να αποδώσει τη διόγκωση του χρέους στην πολιτική της ΝΔ για να κρύψει ότι είναι απόρροια της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που ακολουθούν εναλλάξ οι εταίροι του δικομματισμού ενισχύοντας τους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους. Το χρέος και το έλλειμμα διπλασιάστηκαν επί των ημερών της ΝΔ «για να ζήσει αυτή καλύτερα και οι λίγοι δικοί της», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να κλείσει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών υποστηρίζοντας ότι «η δική του επιλογή δεν είναι η φυγή» ωστόσο δεν απέφυγε να αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο.
Οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκαν με την εκλογή των τριών νέων μελών που συμπλήρωσαν τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Μετά από ψηφοφορία εκλέχτηκαν οι Γ. Παναγιωτακόπουλος, Ν. Σαλαγιάννης και Ασ. Παπαηλιού οι οποίοι κάλυψαν τις θέσεις των Δ. Κουσελά, Μ. Οθωνα και Γ. Κουτσούκου που είχαν τοποθετηθεί σε κυβερνητικές θέσεις μετά τον ανασχηματισμό.
Στην «κόντρα» που ξέσπασε ανάμεσα στον Ε. Βενιζέλο και τον Γ. Ραγκούση γύρω από το «χειρισμό» της υπόθεσης των μεταναστών απεργών πείνας, παρενέβη χτες με έμμεσο τρόπο ο πρωθυπουργός υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν προβλήματα συντονισμού στην κυβέρνηση, τα οποία όπως υποστήριξε «προκύπτουν από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το πολιτικό σύστημα εδώ και πολλές δεκαετίες». Από την πλευρά του, ο Ε. Βενιζέλος, με δήλωσή του ανέφερε ότι «το θέμα του δεν ήταν, ο κ. Ραγκούσης», ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό και ανέφερε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Υπάρχει διάχυτη κοινωνική ένταση. Το κλίμα δεν πρέπει να φορτίζεται». Η παρέμβαση του πρωθυπουργού έγινε μετά τη δήλωση του υπουργού Αμυνας ότι «θα πιέσει τους συναδέλφους του υπουργούς για να δοθεί λύση στο ζήτημα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θανάτου κάποιου από τους απεργούς πείνας».

rizospastis.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΥΣΤΑΚΟΦΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΟΝΙ

Πελοποννήσιος είπε...

Για εμένα το πιο εντυπωσιακό της ομιλίας του ήταν όταν λέει «λίγο έλειψαν να με αποκαλέσουν προδότη», αναφερόμενος στις επαφές του με Στρος Καν.
Είχα την εντύπωση ότι ανέκαθεν πολλοί συνέλληνες είχαν βάσιμες αμφιβολίες για τον «πατριωτισμό» του κ Παπανδρέου. Και επίσης είμαι με την εντύπωση ότι τελευταία πάρα πολλοί είναι βέβαιοι ότι ο κ Παπανδρέου είναι προδότης σε διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι λοιπόν τόσο μυστικό αυτό; Ή δεν ζω σε αυτή τηχώρα;

http://peloponnesios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια