Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011
Τυρί από ...μητρικό γάλα!
Η Michael Mut Gallery της Νέας Υόρκης φιλοξενούσε μέχρι και την περασμένη Κυριακή μία πρωτότυπη έκθεση της φοιτήτριας Miriam Simun, με τυριά φτιαγμένα εξ' ολοκλήρου από μητρικό γάλα.
Τα εν λόγω γαλακτοκομικά προϊόντα αποτέλεσαν το κύριο θέμα της έκθεσης της Miriam, η οποία έφερε την ονομασία "The Lady Cheese Shop".
Στόχος της Miriam ήταν να εγείρει ερωτήματα αναφορικά με την ηθική της σύγχρονης βιοτεχνολογίας καθώς και....
με τους τρόπους με τους οποίους αυτή μεταμορφώνει το ίδιο το ανθρώπινο σώμα σε πηγή προϊόντων ικανών να καλύψουν κάποιες από τις βασικές διατροφικές μας ανάγκες, ειδικά σε καιρούς κρίσης όπως οι σημερινοί.
Για να φέρει εις πέρας αυτό το εγχείρημα η φοιτήτρια προσέλαβε τρεις εθελόντριες λεχώνες, οι οποίες ήταν διατεθειμένες να προσφέρουν για χάρη της έκθεσης μέρος από το γάλα τους, το οποίο με τη σειρά του είχε υποστεί την κατάλληλη διαδικασία και να γίνει τυρί.
Όσον αφορά το τυρί, κρίνοντας από τα σχόλια των δοκιμαστών, το βρήκαν αρκετά γευστικό!
Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε προϊόντα από αγνό μητρικό γάλα. Ένας Λονδρέζος παγωτατζής είχε πρωτοτυπήσει δημιουργώντας παγωτό από φρέσκο μητρικό γάλα, το "Baby Gaga".
http://mediasoup.gr/
Τα εν λόγω γαλακτοκομικά προϊόντα αποτέλεσαν το κύριο θέμα της έκθεσης της Miriam, η οποία έφερε την ονομασία "The Lady Cheese Shop".
Στόχος της Miriam ήταν να εγείρει ερωτήματα αναφορικά με την ηθική της σύγχρονης βιοτεχνολογίας καθώς και....
με τους τρόπους με τους οποίους αυτή μεταμορφώνει το ίδιο το ανθρώπινο σώμα σε πηγή προϊόντων ικανών να καλύψουν κάποιες από τις βασικές διατροφικές μας ανάγκες, ειδικά σε καιρούς κρίσης όπως οι σημερινοί.
Για να φέρει εις πέρας αυτό το εγχείρημα η φοιτήτρια προσέλαβε τρεις εθελόντριες λεχώνες, οι οποίες ήταν διατεθειμένες να προσφέρουν για χάρη της έκθεσης μέρος από το γάλα τους, το οποίο με τη σειρά του είχε υποστεί την κατάλληλη διαδικασία και να γίνει τυρί.
Όσον αφορά το τυρί, κρίνοντας από τα σχόλια των δοκιμαστών, το βρήκαν αρκετά γευστικό!
Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε προϊόντα από αγνό μητρικό γάλα. Ένας Λονδρέζος παγωτατζής είχε πρωτοτυπήσει δημιουργώντας παγωτό από φρέσκο μητρικό γάλα, το "Baby Gaga".
http://mediasoup.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια