Powered By Blogger

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Να μας λογαριάζετε και μας στον αγώνα! Αδέρφια, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ!!

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Γεια σας αδέρφια του κινήματος για πραγματική δημοκρατία!

Αυτές τις μέρες όλοι μας είμαστε χαρούμενοι! Ένα μεγάλο χαμόγελο ελπίδας ανθίζει στις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων που συμμετέχουν στο κίνημα των αγανακτισμένων στις πλατείες των πόλεων της χώρας μας όπως και στις....
πλατείες άλλων χωρών της Ευρώπης. Ένα χαμόγελο ελπίδας ανθίζει σε εκατομμύρια πολίτες που βλέπουν να γεννιέται μια νέα προοπτική για την κοινωνία: η προοπτική μέσα από διαδικασίες πραγματικής δημοκρατίας να διώξουμε την κυβέρνηση, τους κλέφτες και τους ψεύτες, να βγάλουμε από το λαιμό μας τη θηλιά του χρέους, των μέτρων και των μνημονίων της τρόικας και του ΔΝΤ.

Εμείς, οι χιλιάδες πολίτες που είπαμε «δεν πληρώνω διόδια» και αγωνιζόμαστε για την κατάργησή τους, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι μαζί με τους εξεγερμένους της Κερατέας και τους μεγάλους αγώνες εργαζομένων, κρατήσαμε αναμμένη τη φλόγα της αντίστασης στον ένα χρόνο μνημόνιο.

Υπερασπιστήκαμε την έννοια του δημόσιου κοινωνικού αγαθού και δείξαμε στην πράξη το δρόμο της ανυπακοής, που είναι υποχρέωση των πολιτών, όταν το άδικο γίνεται νόμος του κράτους.

Τώρα, μπαίνοντας στο δεύτερο χρόνο μνημονίου, η φλόγα γίνεται φωτιά με την ενεργοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Αυτή έχει ζεστάνει τις καρδιές μας στις πλατείες! Αυτή η φωτιά είναι το φως στο τούνελ στο οποίο μας έβαλαν οι κυβερνώντες χωρίς να μας ενημερώσουν, χωρίς να μας ρωτήσουν και χωρίς να έχουν τη συναίνεσή μας.

Καλή δύναμη!

Να μας λογαριάζετε και μας στον αγώνα! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ!!

Θήβα 29-5-2011

5η συνάντηση του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και είμαστε ΕΝΑ! Μόνο έτσι μας φοβούνται!
Μια γροθιά όλοι οι έλληνες μαζί!!

Ανώνυμος είπε...

καλά ρε στα διόδια είσαστε ακόμα;;;;
προχώρησε το πράγμα !!
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ... ΓΕΝΙΚΑ.
α ρε κάτι ομορφιές που έρχονται!!

C.S.I. είπε...

Ο μεγαλύτερος Συνταγματολόγος αυτή τη στιγμή στη χώρα κ. Γ. Κασιμάτης, κατά τη χθεσινή ομιλία του στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, είπε ότι το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων έχει ήδη ενεργοποιηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο αυτό, αντίστοιχο του 114 του προηγούμενου Συντάγματος του 1952, λέει στις παραγρ. 2,3 και 4, τα εξής:

«2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να…. αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»

Η δήλωση αυτή του κ. Κασιμάτη καλύπτει πλέον νομικά κάθε συγκέντρωση, όπως αυτές στις πλατείες της χώρας και κάθε διαδήλωση που στόχο έχουν την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης η οποία έχει παραβιαστεί από την κυβέρνηση με την υπογραφή του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, όπως εξάλλου καταγγέλλουν όλοι οι Συνταγματολόγοι.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πιο πάνω διατάξεις όχι μόνο έχει το δικαίωμα ο κάθε Έλληνας να αντισταθεί, αλλά επιπλέον θα τιμωρηθούν και όσοι τυχόν έχουν σφετεριστεί ή θα σφετεριστούν τη λαϊκή κυριαρχία.

Ανώνυμος είπε...

Δυο πράγματα :

Πρώτο :
Να αποκατασταθεί η απόδοση Δικαιοσύνης στη χώρα, για όλους τους Έλληνες. Ισότιμη αντιμετώπιση.
Πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη. Να εφαρμόζονται οι νόμοι. Να πάνε φυλακή οι κλέφτες και να δημευτούν οι περιουσίες όσων διασπάθησαν δημόσιο χρήμα.

Δεύτερο :
Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, στους στόχους της χώρας.
Χρειάζεται διοικητική οργάνωση, κατάργηση κάθε προνομίου σε προνομιούχες ομάδες, χρειάζεται να αποκατασταθεί η αξιοκρατία, να εκλείψει ο λαϊκισμόε από κάθε έλληνα.
Αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και μικρότερη συμμετοχή του κράτους σε "δημόσιες εταιρείες".

Από τα δύο, μάλλον το δεύτερο είναι βασικότερο, γιατί εάν επιτευχθεί θα φέρει και το πρώτο. Αλλαγή στη νοοτροπία του καθενός. Τέρμα στη νοοτροπία του νεόπλουτου που ζει με δανεικά. Τέρμα στη νοοτροπία του μάγκα που κλέβει το κράτος (αλλά και του κράτους που ληστεύει όποιους μπορεί). Τέρμα στη λούφα κάθε μορφής, όλοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και όχι να στρίβουν (παράδειγμα η αστυνομία στην καθημερινή της δουλειά, που είναι η προστασία των πολιτών). Τέρμα στη νοοτροπία των πελατειακών σχέσεων. Τέρμα στους πολιτικούς που εκφράζουν αυτές τις λαϊκίστικες και παρωχημένες νοοτροπίες. Απαιτείται άμεση ανανέωση των ανθρώπων που είναι στη Βουλή αλλά και όσων παράγουν πολιτική σκέψη.

Και βέβαια η διοικητική οργάνωση της χώρας θα πρέπει να στοχεύει και στη δημιουργία παραγωγικών μονάδων και επιχειρήσεων και πάντως όχι στη δημιουργία στρατιάς ανέργων και πετσοκόμματος της εργασιακής αμοιβής. Η ανταγωνιστικότητα δεν θα επιτευχθεί όταν τα μεροκάμματα γίνουν 5 ευρώ αλλά όταν υπάρχει παραγωγή και κυρίως ποιοτική παραγωγή.

Αλλάξτε όλοι νοοτροπία, αλλιώς θα εξαφανιστούμε ως έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια