Powered By Blogger

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Όλο και περισσότεροι αγρότες καλλιεργούν το ιπποφαές, γιατί τους δίνει κέρδος

Όλο και περισσότεροι αγρότες στην Ελλάδα καλλιεργούν το ιπποφαές, γιατί, διαπιστώνουν ότι τους δίνει κέρδος. Όπως λέει ο γεωπόνος Κάσσανδρος Γάτσιος, συγγραφέας του μοναδικού βιβλίου για το ιπποφαές στην Ελλάδα, αγρότες από την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Θεσσαλία, την Μακεδονία κ.λπ., ενδιαφέρονται για την συγκεκριμένη καλλιέργεια. Και προσθέτει: "Οι προοπτικές είναι πολύ καλές. Συνολικά σήμερα σε όλη τη...
χώρα υπάρχουν 80.000 – 100.000 φυτά και προβλέπονται άλλα τόσα μέσα στην επόμενη χρονιά. Επειδή, πρόκειται για νέα καλλιέργεια, θα πρέπει οι παραγωγοί να είναι κάπως συγκρατημένοι όσον αφορά τον αριθμό των στρεμμάτων
και το καλύτερο θα είναι να γίνουν ομάδες παραγωγών, οι οποίοι θα προχωρήσουν και στην πρώτη μεταποίηση". Ο γεωπόνος Σπύρος Μπίμπος, τονίζει πως "το ιπποφαές είναι ένα σκληρό και ανθεκτικό φυτό, που μπορεί να αναπτυχθεί σε κάθε έδαφος και κλίμα, ωστόσο τα αγαπημένα του εδάφη είναι τα ελαφριά προς μέσης σύστασης, που περιέχουν και κάποια ποσότητα άμμου. Οι καλλιεργητές δεν είναι μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, αλλά επιχειρηματίες. Υπάρχουν αυτοί που αξιοποιούν το προϊόν μόνοι τους φτιάχνοντας δική τους σελίδα στο internet και δική τους ετικέτα, υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να πάει κάποια εταιρεία και να το αγοράσει. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ώστε να γίνει μια μαζική πώληση σε κάποιον μεταποιητή, αλλά σιγά – σιγά θα ενταθούν
οι αποδόσεις". Στην αρχαία Ελλάδα ήταν πολύ γνωστό και η χρήση του ήταν ευρέως διαδεδομένη. Στο σύγχρονο κόσμο, όμως, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τις εκπληκτικές του ιδιότητες μόλις την τελευταία πενταετία.

http://www.katoci.com/

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΣ ΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΛΙΕΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΕΙΑ.....
ohara.gr είπε...

Πώς ονομάστηκε
Αν και στη σύγχρονη Ελλάδα το ιπποφαές χρησιμοποιείται την τελευταία διετία, στην αρχαιότητα η χρήση του ήταν πολύ διαδεδομένη. Σχετικές αναφορές υπάρχουν σε κείμενα του Θεόφραστου, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως του Διοσκουρίδη, του πατέρα της Φαρμα****γίας. Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό. Το ονόμασαν ιπποφαές, που στα νέα ελληνικά σημαίνει φωτεινό, λαμπερό άλογο (ίππος: άλογο, φάος: φως, λάμψη).

http://www.noikokyra.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=665
Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει καλλιέργεια χωρίς ανταγωνισμό στο εσωτερικό ή εξωτερικό.
Δεν πρέπει να παρασύρονται οι υποψήφιοι καλλιεργητές από θεωρίες οι οποίες κατά βάση εξασφαλίζουν την πώληση δέντρων από τους φυτοριούχους, υλικών εγκατάστασης και φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων από τους γεωπόνους.
Αν δεν υπάρχει καθετοποίηση παραγωγής, τότε ο εκάστοτε παραγωγός είναι έρμαιο μιας σειράς ατόμων που έχουν κέρδος από αυτόν και στο τέλος τον αφήνουν να βγάλει μόνος του το φίδι από την τρύπα…..
al...
ohara.gr είπε...

Η ΦΛΑΜΟΥΡΙΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΘΗ ΕΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΝΤΡΑ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια