Powered By Blogger

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

Το κόλπο γκρόσο της συμφωνίας του ΓΑΠ είναι ότι Γιάννης πλέον κερνά στην Ευρωζώνη και Γιάννης πίνει

Ενας ακόμη Γρίφος

Γράφει ο Αδαμάντινος

Δεν αναφέρομαι στό ότι με δυο αναδιαρθρώσεις χρέους (τα μνημόνια) και το καταξεπούλημα της χώρας η κυβέρνηση υποστήριξε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το ευρώ. Ουτε στο ότι με 23 δις το χρόνο για 7 χρόνια θα προσπαθήσει να καλύψει τα κενάστο ΑΕΠ και τα....
τοκοχρεωλύσια.

Υπάρχει ενα άλλο μεγαλύτερο παιγνίδι στη συμφωνία. Μου αρέσει να βαζω γρίφους. Ετσι ήμουνα πάντα.

Ξέρει κανείς να απαντήσει;

Αμφιβάλλω αν αυτό το ξέρει και ο ΓΑΠ. Στην περίπτωση αυτή πιστεύω ότι τον έχουν ρίξει στη συμφωνία.

Αντιπολίτευση δεν υπάρχει στη χώρα. Η πουλημένοι ειναι όλοι ή τελείως ζώα όρθια. Δεν αποκλείω να συμβαίνουν και τα δύο. Οποτε μιλάν, με όσα λένε θολώνουν το τοπίο. Να χαιρονται τους συμβούλους τους.

Ο γρίφος ισχύει. Για να σας βοηθήσω σας λέω ότι ακόμη και πυραμίδα παίζουν πλεον οι τραπεζίτες με τις πλατες της Μέρκελ, που μας έκανε και τη ξυπνια.

Το άλλο Σαββατο θα σας λύσω το Γρίφο.

6 σχόλια:

O Aδαμάντινος είπε...

και αυτο δεν ειναι σιγουρο

αυριο μπορει να λενε άλλα
Αυτα ισχυουν τωρα. Αυριο μπορει να πουν άλλα. 75 δις στις τράπεζες είπε...

Το νέο πακέτο δανεισμού εκτιμάται γύρω στα 159 δις ευρώ με επιτόκιο γύρω στο 3.5% και πιθανόν να υπάρξει μιά περίοδος χάριτος. Το ποσό αυτό φαίνεται ότι θα προέλθει από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ (περίπου 109 δίς ευρώ), από τις τράπεζες (περίπου 37 δις ευρώ) και από την εξαγορά του ελληνικού χρέους (12 δις ευρώ). Από αυτά, 20 δις θα δοθούν από τον EFSF για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, 20 δις θα δοθούν από EFSF για την επαναγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά και 35 δισ. από τον EFSF θα δοθούνι ως εγγύηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να συνεχίσει να δέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες. Αρα απο τα 159 δις τα 75 δις πάνε στις τράπεζες. Το υπόλοιπο ειναι 84 δις που φαίνεται ότι θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της χώρας για περίοδο ενάμιση χρόνο. Αυτό θα γινει με ένα ακόμη μνημόνιο διάρκειας 18 μηνών. Μετά τους 18 μήνες θα ακολουθήσει και άλλος δανεισμός. Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίφαση με τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού που είπε ότι οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας με αυτό το δάνειο καλύπτονται ως το 2020!

Οπως καταλαβαίνετε, θα υπάρξει μια περίοδος, όπου το έλειμμα στο ΑΕΠ δεν θα είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορεί να εξυπηρετηθεί. Αυτό θα δημιουργήσει μια υστέρηση στις πληρωμές και θα οδηγήσει σε επιλεκτική εξυπηρέτησή τους. Μόνος τρόπος να διορθωθεί το πρόβλημα αυτό είναι η μείωση μισθών, οι κατ’επιλογήν απολύσεις και ίσως κάποιος ακριβός εξωτερικός δανεισμός απο τις αγορές, που θα δανείζουν τη χώρα με επιτόκιο πάνω από 3.5% ενώ αυτές θα δανείζονται με 3.5% απο τήν ΕΚΤ.


75 δις στισ τραπεζες δινει ο ΓΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ο ΓΡΙΦΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥ
Ο Αδαμάντινος είπε...

Στα 109 δις εχουμε 30 δις νεο δάνειο. Τα υπόλοιπα ειναι πολυ αμφιλεγομενα προς το παρόν

ΕΔΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣΔ ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ...

ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΩΘΗΚΑΝ


Ο ΓΡΙΦΟΣ ΙΣΧΥΕΙ
Νεωτερη ενημερωση είπε...

Το νέο πακέτο δανεισμού εκτιμάται γύρω στα 159 δις ευρώ με επιτόκιο γύρω στο 3.5% και πιθανόν να υπάρξει μιά περίοδος χάριτος. Το ποσό αυτό φαίνεται ότι θα προέλθει από το ΔΝΤ, τον EFSF και την ΕΚΤ (περίπου 109 δίς ευρώ), από τις τράπεζες (περίπου 37 δις ευρώ) και από την εξαγορά του ελληνικού χρέους (12 δις ευρώ).

Από τα 109 δις ευρώ, ο EFSF θα δώσει 20 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, 20 δις για την επαναγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά και 35 δις ως εγγύηση στην ΕΚΤ για να συνεχίσει να δέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες. Τα υπόλοιπα 34 δις ευρώ στο πακέτο των 109 δις ευρώ είναι το νέο καθαρό δάνειο απο την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Αρα απο τα 159 δις ευρώ τα 75 δις ευρώ πάνε στις τράπεζες. Το υπόλοιπο ποσό ειναι 84 δις ευρώ, που φαίνεται ότι θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της χώρας για περίοδο 18 μηνών μέσω ενός νέου μνημονίου. Μετά τους 18 μήνες θα ακολουθήσει και άλλος δανεισμός. Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίφαση με τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού που είπε σε πρόσφατη δήλωση, ότι “οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας με αυτό το δάνειο καλύπτονται ως το 2020!” Θα το θυμόμαστε και αυτό όπως το περίφημο “λεφτά υπάρχουν”.

Οπως καταλαβαίνετε, θα υπάρξει μια περίοδος, όπου το έλειμμα στο ΑΕΠ δεν θα είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορεί να εξυπηρετηθεί αφού δεν είναι σίγουρο τι ποσό χρημάτων θα συγκεντρωθεί απο την εφαρμογή του πρώτου εφαρμοστικού νόμου και του δεύτερου εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου. Αυτό θα δημιουργήσει μια υστέρηση στις πληρωμές και θα οδηγήσει σε επιλεκτική εξυπηρέτησή τους. Μόνος τρόπος να διορθωθεί το πρόβλημα αυτό είναι η μείωση μισθών, οι κατ’επιλογήν απολύσεις και ίσως κάποιος ακριβός εξωτερικός δανεισμός απο τις αγορές, που θα δανείζουν τη χώρα με επιτόκιο πάνω από 3.5% ενώ αυτές θα δανείζονται με 3.5% απο τήν ΕΚΤ.
Ανώνυμος είπε...

Αυτα μεχρι αυριο γιατι παπατζηδες ειναι θα τα γυρισουν

Ο λογος να προκαλουν χαος για να μη καταλαβαινει ο κοσμος
Εχουν στησει ωραιο παιγνιδι Μερκελ και τραπεζιτες είπε...

Μάλακς δεν ειναι μονο οι Ελληνες αλλά και οι Γερμανοι.

Ειναι κατι με τη δευτερογενή o γριφος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια