Powered By Blogger

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Χαλκιδική! Υπέροχες παραλίες, απίθανες φωτογραφίες!

Αναρτήθηκε από τον/την Περίοπας στο Αυγούστου 2, 2011

Επειδή τα σοβαρά θέματα της επικαιρότητας ,μας μαυρίζουν την καρδιά και το μυαλό,εγώ προτίμησα να σας “φέρω” μερικές υπέροχες φωτο απο παραλίες της Χαλκιδικής να ονειρευτήτε λίγο βρε αδέλφια! Κι ας είναι “κάποιοι” στις Μπαχάμες και τα Φίτζι.Σαν την Ελλάδα μας δεν έχει πουθενά !! Περίοπας

Από τις καλύτερες φωτογραφίες της Χαλκιδικής που έχουν βγει ποτέ, είναι αυτές του Γιάννη Ψαθά!
Σήμερα παρουσιάζουμε τρεις ακόμη καταπληκτικές εικόνες, από τη Σιθωνία!

Φυσικά στο λινκ που θα βρείτε παρακάτω μπορείτε να τις δείτε σε διαδραστικό πανόραμα 360 μοιρών! Μαζί και πανοράματα απ την Κασσάνδρα όπως :

Σήμαντρο , Σάνη , Ελάνη , Σκιώνη – Αρχαία Μένδη , Ποσείδι – Ακρωτήρι , Κρυοπηγή , Καλλιθέα , Άθυτος , Χρούσσω , Σίβηρης , Αιγαιοπελαγίτικα !

Great Panoramic pictures from Sithonia Kassandra of Halkidiki and more :

Armenistis :

Fava beach in Vourvourou :

Trani Ammouda :



Δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από παραλίες της Χαλκιδικής σε διαδραστικό πανόραμα 360 μοιρών εδώ – QTVR panoramas of the best beaches in Halkidiki

http://www.thessaloniki360.com/fullscreen/halkidiki/

Απολαύστε και στείλτε φωτος από τις ομορφιές της Ελλάδας στο GREEK PIC!

original text/publice by vlavo we added the best off Kassandra ‘s destinations.

Be the first to like this post.

23 Σχόλια to “Χαλκιδική! Υπέροχες παραλίες, απίθανες φωτογραφίες!”

  1. estia είπε

    Εμείς οι Θεσσαλονικείς κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί αλλά…… σαν τη Χαλκιδική ΔΕΝ ΕΧΕΙ……!

  2. ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΠΟΣΟ Σ ΑΓΑΠΩ!!!!!!
    Α ΡΕ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΑΖΕΙΣ!!!!!
    ΘΑ ΣΚΑΣΩ ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ!!!

  3. Νικος... είπε

    Και ενα υπεροχο εργοστασιο χρυσου στην “βορειο χαλκιδικη” (δηλαδη στην περιοχη πριν του αγιου ορους) που θα κάνει τις παραλιες αυτες αποθηκες βαρεων μεταλλων και δηλητηριων τυπου αρσενικου κυανιου κ.α.

    Αυτο βεβαια καθολου τυχαιο δεν ειναι αφου η υπογραφη επεσε αμμεσως μολις ανελαβε ο Κ.Παπακ/νου στο περιβαλλοντος , οπως τυχαιο δεν ειναι πως και αλλες εταιρειες που ηθελαν το ιδιο απο την περιοχη δεν καταφεραν να αποσπασουν τις υπογραφες των εκαστοτε υπουργων και των δυο κομματων διαπιστωνοντας καθε φορα το προφανες προβλημα των περιβαλλοντικων επιπτωσεων, εντελος τυχαια λοιπον επι διακυβερνησης Γ.Α.Π. και υπουργίας παπακ/νου και παραλληλα με μια εταιρεια συμφεροντων μπομπολα με μετοχες .ε.κ.τ. και της soros and sons (για να καταλαβαινουν οσοι καταλαβαινουν)

    Η μελετη εγρινεται, κανενα προβλημα για το περιβαλλον, οι παραλιες της Χαλκιδικης ειναι μαγκιωρες φαινεται και δεν μασαν απο αρσενικο , τι να μας πει και το αρσενικο ρε ? Θα ερθει να το καθαρισει ο γιωργακης με τον Τζακ Νορις που ειναι ποιο “αρσενικο” απ’το αρσενικο και το αρσενικο θα φυγει…Ειναι η μονη “πιστευτή” δικαιολογία στο πληθος των συμπτωσεων που ζουμε και συμβαινουν στον τοπο μας…

    Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΕΡΗΜΟ (αυτο λεν οσοι εχουν μαθει απο παραδειγματα αλλων χωρων που βεβαια δεν σκεφτηκαν να κανουν εργοστασιο εξορυξης και χειροτερα επεγεργασιας χρυσου σε μια τετοια περιοχη 1ον) γιατι δεν ειναι τοσο μακακες και 2ον) γιατι δεν εχουν τετοια περιοχη, αλλα οι επιπτωσεις σε ολα τα σημεια του πλανητη οπου εχει αναπτυχθει αναλογο εργοστασιο ειναι τραγικες και σχεδον παντα πολλα χιλιομετρα εξω απο κατοικιμενες περιοχες και βεβαιως οχι μεσα σε τουριστικες περιοχες)…

    Το εργο “coming soon” με την ευθυνη ομως, όλων μας…

    muscarius…

    • Κώστας είπε

      ”Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΕΡΗΜΟ”,
      μην στεναχωριέσαι Νίκο, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Η Χαλκιδική θα παραμείνει όμορφη. Ο κόσμος είναι 90% κατά των μεταλλείων χρυσού. Δεν περνάει το παραμύθι περί ανάπτυξης και συναφών μαλακιών των κυβερνώντων. Το παλέυουν εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια για το μεταλλείο χρυσού, και αν πιέσουν κι άλλο θα φύγουν όλοι τους σακατεμένοι απο την οργή του κόσμου. Δεν πρόκειται ν’αλλάξουμε την όμορφη Χαλκιδική μας ούτε με 500 αλλά ούτε και με 5000 θέσεις εργασίας και μόνιμη οικολογική καταστροφή. Όσο και να πεινάει ο κόσμος ειδικά στη βόρεια Χαλκιδική, ξέρει τι τον συμφέρει.
      Δες και μια πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, που έγινε στην Ιερισσό το περασμένο Μάρτιο.
      http://www.youtube.com/watch?v=8Hu0w86v_eI&feature=related

      Η μεγαλύτερη πορεία στα χρονικά της Χαλκιδικής που έγινε ποτέ.

      • Νικος... είπε

        xa xa Κωστα εκει ημουν φιλε μου, αλλα αυτα δεν φτανουν δυστυχος το μην ανησηχεις κτλ ειναι πλεον αλλων εποχων, ελπιζω να μην εχω δικιο αλλα οι υπογραφες επεσαν το εργο μπορει να ξεκινησει σημερα κιολας μακαρι να ηταν τοσο απλα τα πραγματα αλλα δεν ειναι…”Τον τιτλο” τον δανειστικα απο αλλου γιατι τον βρηκα σωστο και πιστεψε με δειχνει το μελλον του τοπου μετα το εργοστασιο και δεν ειναι καθολου υπερβολικος, βεβαια για τον κολπο και την ευρητερη περιοχη, οχι για ολη τη χαλ/κη…

  4. Zanglos είπε

    Δυο εβδομάδες διακοπές φέτος στην τρανή αμμούδα!
    Η καλύτερη παραλια της Χαλκιδικής!!!

  5. Fufutos είπε

    Ελπίζω να μην αρπάξουν φωτιά για να γίνουν οικοπεδάκια για τους γερμανούς “επενδυτές” και τους νεο-οθωμανούς που θα συμμετάσχουν στην “διάσωση” της Ελλάδας…

    • Τοσα χρόνια τα καινε οι απόγονοι του λεωνιδα,ε σιγα τι θα αλλάξει;

      • Περίοπας είπε

        κι εσυ τους …”ξεφυγες” ??? Απογονος εσυ τινος εισαι?? Αιντε απο δω πεσιμιστη,για να μην πω τιποτα αλλο βαρυ… :twisted:

      • γιατι συγγνώμη αλλά τα τελευταία 200 χρόνια,ξενοι τις βάζουν τις φωτιές;
        Ξένοι εχουν χτίσει το σύμπαν και μετα παει το κράτος και τα κανει ολα νόμιμα,μπας κι αρπάξει κανα ψηφαλακι;

    • Κώστας είπε

      Εδώ και 3-4 χρόνια έχουμε τους εθελοντές πυροσβέστες απο όλα τα χωριά της Σιθωνίας, περισσότεροι απο 150 άτομα, που έχουν προλάβει δεκάδες δασικές πυρκαιές. Κάνουν φοβερή δουλειά. Οι εθελοντές είναι άριστα εξοπλισμένοι είτε απο παραχωρήσεις της Νομαρχίας και του Δήμου, είτε απο δωρεές ιδιωτών. 3 απο τα πυροσβεστικά οχήματα που χρησιμοποιούν είναι δωρεές απο Γερμανούς που έχουν μόνιμες κατοικίες στη περιοχή και οι οποίοι όταν βρίσκονται στην Ελλάδα βοηθούν επίσης στις κατασβέσεις. Υπάρχουν μόνιμες καθημερινές περιπολίες το καλοκαίρι ( μέρα – νύχτα ).
      Το 2009 σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο έγινε δωρεά – παράδοση πυροσβεστικού οχήματος στην Ο.Π.Ε.Α.Ν από το ίδρυμα Γουλανδρή και τον Σκάι.Το κλίμα του εθελοντισμού είναι πολύ καλό και σταθερά αυξάνονται. Πιστεύω να είναι πάντα έτσι, όταν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε πολλά, και δεν είναι ανάγκη να παρακαλάμε το κράτος. Εμείς είμαστε το κράτος. Γι’ αυτό και η ΟΠΕΑΝ ( η πυροσβεστική εθελοντική ομάδα ) είναι σεβαστή σε όλους, και έχει άριστη συνεργασία με την επίσημη πυροσβεστική.
      Το χειμώνα που δεν υπάρχουν πυρκαιές η ΟΠΕΑΝ συμμετέχει σε ασκήσεις, προγράμματα και σεμινάρια διάσωσης, φυσικών καταστροφών, με άλλες ομάδες απο Θεσσαλονίκη, Αθήνα , Πειραιά ( ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ) – ( Ε.Δ.Ο.Μ.Α.Κ ΣΚΥΔΡΑΣ )–( Ε.Δ.Ο.Π. ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ )-ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-( Ε.Ο.Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ ) , καθώς και σε διοργανώσεις εθελοντικής αιμοδοσίας.
      Πιστεύω αν ο εθελοντισμός ήταν πιο ενεργός στην Ελλάδα, το κράτος αναγκαστικά θα βοηθούσε πολύ περισσότερο… άρα όλα είναι στο χέρι μας…
      κι εδώ η ιστοσελίδα της ΟΠΕΑΝ : http://opean-ethelontes.blogspot.com/

  6. Nancy είπε

    Μπράβο Περίοπα, μας έκανες να νοσταλγήσουμε μαγεμένους τόπους της χώρας μας όπως η Χαλκιδική με την τέλεια φύση της, στολίδι που πρέπει να φυλάμε σαν τα μάτια μας να μην μας το φάνε μέσα απο τα χέρια μας μπιρ παρά οι νεκροθάφτες μας.
    Το τρελό οδήγημα βέβαια είναι ενα μικρό αγκάθι στο σκηνικό, αλλα το παίρνεις απόφαση οτι θα το ρισκάρεις για την ωραία Χαλκιδική μας :)

  7. Giorgis είπε

    Οι φωτογραφίες δεν δείχνουν όμως τις μυριάδες ομπρελοξαπλώστρες που έχουν καταλάβει τις παραλίες της Χαλκιδικής, σε σημείο να μην μπορείς να περάσεις.
    Εκχυδαϊσμός και εκπόρνευση του υπέροχου φυσικού κάλλους για λίγο εύκολο χρήμα από τους ομπρελάδες και τους “οικείους δήμους”. Καμιά τουριστική φωτό δεν το δείχνει, φυσικά!

    • Κώστας είπε

      Έλα ρε Γιώργη….. αυτή η μιζέρια με το συμπάθιο…δεν έχει τόσες ομπρέλες στις ατελείωτες παραλίες της Χαλκιδικής..μπορεί σε καμμιά Καλλιθέα – Πευκοχώρι κάποια Σ/Κ του μεσοκαλόκαιρου, κι αυτό σε κάποιες μικρές σε μήκος παραλίες. Η Χαλκιδική έχει τεράστιες παραλίες και πάρα πολλές. Μόνο η Σιθωνία έχει 10 γαλάζιες σημαίες σε ισάριθμες παραλίες μήκους τουλάχιστον 1 χιλιομέτρου η καθεμιά και 1 μαρίνα με γαλάζια σημαία. Μην την συγκρίνεις με τα ξερονήσια του Αιγαίου. Έχει μπόλικο χώρο για όλους..

      • ΧΑ! είπε

        Εχει κωστη ,εχει τοσες και ακομα περισσοτερες και καθε χρονο βρισκεις ακομα λιγοτερο χωρο να βαλεις την δικια σου που φερνεις απ’ το σπιτι γιατι ο καθε καταστηματαρχης ,που την εχει δει μαγκας στην δημοσια παραλια χρεωνοντας 10 γιουρα την ξαπλωστρα, καθε χρονο προσθετει και αλλες 5-10 ξαπλωστρες.

        Και με 5-6 καταστημτα στην σειρα που εχει συνηθως καταλαβαινεις οτι τα πρωτα 1-3 χλμ ειναι “καβατζα” απο εκεινους.Οσο για τις γαλαζιες σημαιες τι να πω ειτε αυτες βαλεις ειτε σημαια Ελληνικη/του Ηρακλη/της Αργεντινης το ιδιο ειναι, ιδια αξια εχουν.

  8. για κοιτα να δεις κατι παράξενα που συμβαίνουν στο κόσμο….
    έκανε αφιέρωμα το Αλτερ πριν απο λιγο για την “αξιοποίηση” που γίνεται στην Χαλκιδική,το ξεπούλημα δλδ,σε Ρώσους και σερβους μαφιόζους.
    Ετσι!!!
    Οι πατριώτες,πάντα πρώτοι στην “αξιοποίηση”,πιάνουν τον εθνικό παλμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια