Powered By Blogger

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Το αίσχος της κράτησης του Ντερτιλή και οι ευθύνες όλων μας. (Σχόλιο gianniotis)

Χρειάστηκε η πρωτοβουλία ενός θαρραλέου δεσπότη, του Αμβρόσιου Καλαβρύτων, για να θυμηθούμε όλοι μας, το νομικό, πολιτικό και ηθικό αίσχος που αποτελεί η συνεχιζόμενη κράτηση του στρατηγού Νικόλαου Ντερτιλη.
Νομικό αίσχος, γιατί πέραν από το ανυπόστατο των αρχικών κατηγοριών, στο Ντερτιλή δεν έχει εφαρμοστεί αυτοδικαίως κανένα από τα ευνοϊκά μέτρα που προβλέπονται για όλους τους κρατουμένους.
Πολιτικό αίσχος, γιατί λόγω του "χουντικού" του παρελθόντος κανένας πολιτικός ή κοινωνικός φορέας δεν τολμά να αναφερθεί στην περίπτωσή του.
Και τέλος ηθικό αίσχος, γιατί ουδείς συγκινείται από το γεγονός της φυλάκισης επί 37 έτη ενός ανθρώπου που έχει ξεπεράσει τα 80 χρόνια ζωής.
Όταν αναφέρθηκα προηγουμένως στην επίσκεψη Αμβρόσιου στις φυλακές Κορυδαλλού, τόνισα ότι "θύμισε σε όλους μας την φυλάκιση Ντερτιλή". Γράφοντας "όλους" δεν εννοώ φυσικά τους πεινασμένους για είδηση τον Αύγουστο δημοσιογράφους, οι οποίοι ξέθαψαν τα φιλμάκια από το Πολυτεχνείο και γέμισαν τα δελτία τους ή τις στήλες τους. Δεν αναφέρομαι επίσης ούτε στους θλιβερούς "Αντιστασιακούς" που και αυτοί βρήκαν την ευκαιρία για λίγα δευτερόλεπτα δημοσιότητας ώστε να κλαψουρίσουν τα χιλιοειπωμένα κλισέ τους. Στους "όλους" βέβαια δεν περιλαμβάνονται και όσοι από τον πολιτικό κόσμο είχαν το θράσος να καταδικάσουν τον Αμβρόσιο για την επίσκεψή του. Γιατί χρειάζεται περίσσια δόση θράσους την περίοδο που έχει κάποιος χρεοκοπήσει την χώρα, φτωχύνει τον λαό της και ξεπουλήσει την εθνική κυριαρχία να τολμά να κατηγορεί άλλους ως "βιαστές της πατρίδας".
Αφήνοντας όμως αυτούς, ας πάμε σε κάποιους "άλλους" οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια δεν έπραξαν απολύτως τίποτα για να αποφυλακίσουν τον στρατηγό.
Ποιους; Μα όλους εμάς φυσικά που κινούμαστε στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο και τα τελευταία χρόνια όποτε ακούμε για χούντα κάνουμε τους στρουθοκαμήλους. Και αυτό είτε γιατί φοβόμαστε μήπως λερωθούμε πολιτικά και χάσουμε καμία ψήφο, είτε γιατί η χούντα θεωρείται ντεμοντέ και ανεπαρκής για τις ιδεολογικές μας αναζητήσεις. Στην ουσία τρέμουμε την ταύτιση μαζί της επειδή ακόμη και σε αυτόν τον τομέα έχουμε αφήσει τους αντιπάλους να μας βάλουν στην θέση του απολογούμενου.
Αν εξαιρέσει κανείς ορισμένες εκδοτικές προσπάθειες των τελευταίων ετών που επιχειρούν μία ανάλυση στο φαινόμενο της 21ης Απριλίου, ο υπόλοιπος χώρος φέρεται τελείως υποκριτικά.
Από την μία ο ΛΑΟΣ, που αν εξαιρέσουμε μία παλαιότερη αναφορά στην Βουλή από τον Γ. Καρατζαφέρη, το μόνο που κάνουν οι βουλευτές του είναι να εμφανίζονται σε τίποτε χουντογλέντια, στα πίσω τραπέζια όμως, ή να στέλνουν στα κρυφά κανέναν εκπρόσωπό τους σε μνημόσυνα.
Από την άλλη η Χρυσή Αυγή και οι διάφοροι εθνικοσοσιαλιστές, εθνικοεπαναστάτες και λοιποί, αφού έχουν ξεχέσει την χούντα ιδεολογικά, παραμονές εκλογών την θυμούνται και μοστράρουν φωτογραφίες του Παπαδόπουλου, μπας και τσιμπήσουν κανέναν νοσταλγό του.
Φτάνει λοιπόν με τις αηδίες και τις υποκρισίες.
Ο στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής οφείλει να αποφυλακιστεί γιατί είναι ένας πολεμιστής της πατρίδας και ένα παράδειγμα ανθρώπου τόσο σπάνιο στην εποχή μας, καθώς δεν έχει μετανοιώσει για τίποτε και δεν έχει μετακινηθεί στο ελάχιστο από τις απόψεις του.
Από αυτό το βήμα σας αναγγέλλουμε την δημιουργία μίας επιτροπής, η οποία θα ανακινήσει νομικά και δημοσιογραφικά το ζήτημα και από το φθινόπωρο θα πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για την διεθνοποίηση του νομικού αυτού εκτρώματος.
Μία πρωτοβουλία όχι πολιτική, αλλά ηθική. Γιατί επιτέλους πέραν από τις όποιες ψηφοθηρικές ή άλλες σκοπιμότητες υπάρχει και η ηθική.
Και ίσως ο Ντερτιλής μπορεί να βοηθήσει πολλούς να ξαναβρούν αυτή την χαμένη πλευρά τους.
________
gianniotis: Και για τους κατοικούντες εν Ελλαδιστάν ..."προοδευτικούς" θα πρέπει να αναφερθούμε σ' αυτό το σημείο και στην ανθρωπιστική πλευρά του θέματος.
Του επί 37 χρόνια υπέργηρου πλέον πολιτικού κρατούμενου και "επικίνδυνου" για την δημόσια τάξη και ασφάλεια Νικόλαου Ντερτιλή, την τελευταία 10ετία, η υγεία του έχει κλονισθεί και επιβαρυνθεί επικίνδυνα λόγω των αλλεπάλληλων καρδιακών επεισοδίων με τελευταίο το έμφραγμα που υπέστη την 19ην Σεπτεμβρίου 2008 και χρειάσθηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών (όχι των φυλακών), φρουρούμενος μάλιστα επί 24ώρου βάσεως από τέσσερις πάνοπλους αστυνομικούς προς αποτροπήν κινδύνου ...αποδράσεως.
Ενώ....
Κι' ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο Ελλαδιστάν, η επίσημη πολιτεία δια του εκπροσώπου της υφυπουργίσκου κ. Πεταλωτή, επισκέφθηκε προ ημερών τον έγκλειστο φονιά της δολοφονικής συμμορίας 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.
Το μικρό μέλος της ιδίας συμμορίας που ακούει στο όνομα Βασίλης Ξηρός έχει ήδη αποφυλακισθεί προ πολλού, ενώ ο έτερος αδελφός του Σάββας - κατά πληροφορίες ΜΟΥ - κινεί τα ...νήματα για την "κατασκευή" ανηκέστου βλάβης της υγείας του, όπερ σημαίνει την άμεση και άνευ περιοριστικών όρων ενδεχομένως αποφυλάκισή του.
Όσο για το άλλο "επίλεκτο" μέλος της ιδίας επίσης δολοφονικής συμμορίας Χριστόδουλο Ξηρό, αυτός μερίμνη του Εκαλιώτη και "προοδευτικού" ...δημοσιογράφου Μάκη, εφοδιάσθηκε με λάπτοπ - παρακαλώ - για ...επικοινωνιακούς λόγους με τον έξω κόσμο.
Αυτή είναι η Δημοκρατία σας Κυρίες και Κύριοι ομόσταυλοι του Ελληνικού Κυνοβουλίου, κοινώς μπουρδέλου σας.
Χαρείτε την.!!!
1

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απλα ευγε. και στο αρθρο και στον σχολιασμο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Γιαννιώτη κύρηγμα πατριωτισμού και εθνικοφροσύνης μας κάνεις??? Ο Ντερτιλής πρέπει να σαπίσει στη φυλακή. Πάει και τέλειωσε. Ο δικός σας το είπε άλλωστε. Όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια. Πως μπορείς και συνδέεις τον χουντικό στρατιώτη σφαγέα της νεολαίας Ντερτιλή με τους επαναστάτες της 17 νοέμβρη??? Που κολλάνε μεταξύ τους??? Έχεις πάθει μεγάλη σύγχυση φίλε μου και πρόσεξε γιατί σαν πολύ τον σήκωσες τον αμανέ με τη λέξη φονιάς και φονιάς που χρησιμοποιείς για την 17 νοέμβρη. Με πιάνεις???

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΩΝ 10,57. ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ; ΝΑ ΥΜΝΟΥΜΕ ΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ; ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ.

SARIS είπε...

KATALAYES GIANNIOTI TA KALOPAIDA TIS 17 NOE. I EPANASTATES AYTOI VRE POY SKOTONAN TON KOSMO GIATI ETSI GOYSTARAN , POSEKSE DEN EINAI MESA .....EKSO EINAI!!!!!!!!!!!!!! KAI NAXIS TO NOYSOY GIATI??????????......FTOYSAS RE ALITES EGGLIMATIES ASIXTIR NA KATHARISI O TOPOS, AMA THELETE EPONIMOS EIMAI.

Ανώνυμος είπε...

TA SIXARITIRIAMOU GIA TO ARTHRO SOU GIANIOTI EXHS ARXIDIA NA LES TA PRAGMATA OPOS EINE

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΦΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ
ΟΙ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ- ΕΘΝΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ,ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ
ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ Η
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια