Powered By Blogger

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Επικίνδυνη "κυβέρνηση" - Ανύπαρκτη Αντιπολίτευση.!

Όλα δείχνουν ότι η χώρα ευρίσκεται σε ένα αδιέξοδο από το οποίο δεν είναι δυνατόν να ξεφύγει με τους τρόπους τους οποίους ακολουθεί η κυβέρνηση, ενώ υποτίθεται ότι υπάρχει και μία αντιπολίτευση, η οποία αντιδρά…
Θα ήταν πολύ βολικό για αυτούς που μας εξουσιάζουν να πούμε ότι έχουμε μία κυβέρνηση ανίκανη, η οποία απλά δεν μπορεί να χειριστεί την κρίση. Το άλλοθι της βλακείας και της αμέλειας λειτουργεί θαυμάσια σε αυτή τη χώρα και έτσι πηγαίνουμε συνεχώς από το κακό στο χειρότερο.
Θα ήταν επίσης βολικό να πούμε ότι η "νέα" Ν. Δ. του Σαμαρά κάνει αντιπολίτευση… Εδώ γελάνε! Όπως γελάνε και με αυτά που λένε οι κομματάρχες του ότι δήθεν είναι κατά του μνημονίου.
Όλοι οι Έλληνες έχουν καταλάβει ότι αντιπολίτευση δεν υπάρχει και ότι ο Αντώνης Σαμαράς απλά περιμένει σαν νέος Ηρόστρατος να κυβερνήσει επί των ερειπίων.
Να μη λησμονήσουμε να αναφερθούμε και στην λεγόμενη ελάσσονα αντιπολίτευση, η οποία αποτελείται από την χρεοκοπημένη ιστορικά ιδεολογικά και πολιτικά αριστερά και από το κόμμα του Καρατζαφέρη, το οποίο δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά μόνιμα συμπολίτευση είτε είναι ο Καραμανλής (151 + 10 = 161), είτε ο Παπανδρέου (υπερψήφιση μνημονίου), είτε στο μέλλον ο Σαμαράς (πρόταση για συνεργασία).
Ο πρώτος και κύριος λόγος για τον οποίον θα αποτύχουν και οι σημερινοί και οι επόμενοι είναι ότι βλέπουν το πρόβλημα της χώρας αποκλειστικά και μόνο σαν πρόβλημα οικονομικό. Δεν πρόκειται να σώσουν την χώρα από την χρεωκοπία και την οικονομική κρίση, όντας πολιτικοί, οι οποίοι στο επίκεντρο των πάντων θέτουν την οικονομία, είτε από φιλελεύθερη, είτε από σοσιαλδημοκρατική πλευρά.
Το πρόβλημα της χώρας είναι πρώτα πρόβλημα εθνικό, πολιτικό και κοινωνικό και κατά δεύτερο λόγο οικονομικό! Αυτοί όμως το μόνο που ξέρουν, γιατί αυτό έχουν μάθει και γιατί αυτό διατάσσει το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας είναι να μιλούν και να καταλαβαίνουν με αριθμούς.
Για να ξεφύγει η Πατρίδα μας από την κρίση χρειάζεται μία άλλη πολιτική και αυτήν την άλλη πολιτική δεν είναι διατεθειμένος να την κάνει ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε βέβαια ο μονίμως πρόθυμος Καρατζαφέρης. Έχει γίνει πλέον φανερό σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό με εξαίρεση τους βλάκες και τους συμφεροντολόγους, οι οποίοι δεν είναι καθόλου λίγοι, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει αντιπολίτευση και περιμένει την ώρα της ολοκληρωτικής τραγωδίας για να κυβερνήσει κυριολεκτικά επί των ερειπίων.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να αντιληφθεί κανείς ότι η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί την γνωστή τακτική του ώριμου φρούτου, αλλά παρ’ όλο το γεγονός ότι καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ (πολύ μεγαλύτερη από αυτή που εμφανίζουν…), η Νέα Δημοκρατία δεν προκύπτει να κερδίζει από την πτώση αυτή.
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι ζούμε μία νέα "ελληνική τραγωδία" σε όλες τις θλιβερές πτυχές της.
Ποιοί μας οδήγησαν όμως στο σημείο αυτό;
Μα οι ίδιοι ακριβώς οι οποίοι εμφανίζονται σήμερα και σαν σωτήρες μας και πως είναι δυνατόν να σωθούμε εάν στηριχθούμε σε αυτούς που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση;
Σαν τέτοιες ημέρες, πριν χρόνους ογδόντα εννιά, στην Σμύρνη ο Ελληνισμός υφίστατο μία τραγική δοκιμασία.
Τότε, ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε πει στον Άγγλο υπουργό των εξωτερικών Κώρζον: "Όποτε επέρχεται η συμφορά μας αφήνεται… θα διακηρύξω εις όλον τον κόσμον ότι τα έθνη, άτινα εξώθησαν την Ελλάδα εις το πυρ τούτο, δεν είναι αξία εμπιστοσύνης, ότι ο λόγος των δεν αξίζει δυο παράδες…"
"ΔΥΟ ΠΑΡΑΔΕΣ…" – Τόσο αξίζει και σήμερα η ..."σωτηρία" που μας προσφέρουν οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι.
1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια