Powered By Blogger

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο χορό του μνημονίου Ισπανία και Ιταλία;

Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Αυγούστου 2, 2011

Aφού ξεζούμισαν καλά καλά πρώτα την Ελλάδα, διέλυσαν την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, τώρα έρχεται όπως όλα δείχνουν και η σειρά για – τουλάχιστον – δυο ακόμα χώρες.

Αν και επισήμως, η ΕΕ τόνισε σήμερα ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις ούτε για Ισπανία ούτε για Ιταλία, η κατάσταση φαίνεται να είναι ιδιαίτερα πιεστική.

Όπως γράψαμε και το μεσημέρι στο ΟΛΥΜΠΙΑ, το κόστος δανεισμού σε αυτές τις δυο χώρες ανέρχεται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών για την ιστορία της κάθε χώρας, προμηνύοντας σημαντικότατες εξελίξεις, λίγες μόνο εβδομάδες μετά τα πανηγύρια στην Ευρώπη, ότι μέσω της ελληνικής διάσωσης, σώθηκε το ευρώ!

Λίγες μόνο ημέρες μετά, διαψεύδονται κατηγορηματικά και όλα καταρρέουν.

EKTAKTH ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΟΥΝΚΕΡ – ΤΡΕΜΟΝΤΙ

Εκτάκτως αναμένεται να συναντηθεί ο Γιούνκερ με τον Υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, ενώ σήμερα υπήρχε συνάντηση Ιταλών τραπεζιτών, αλλά και παρέμβαση Μπερλουσκόνι από το βήμα του Κοινοβουλίου.

Στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός ανέβαλε τις διακοπές του που ήταν να ξεκινήσουν αύριο.

Μην αφήνουμε στην άκρη, όμως, και την Κύπρο, η οποία δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους οίκους αξιολόγησης για υποβαθμίσεις, την ώρα που η χώρα περνά πολιτική και οικονομική κρίση. Όλα αυτά επιδεινώθηκαν μετά την φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση, που κόστισε στην Κύπρο περί τα 2,4 και πλέον δις ευρώ. Παράλληλα, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, τόσο ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας όσο και η Τράπεζα της Κύπρου προειδοποίησαν ανοιχτά για ενδεχόμενη προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, την ώρα που η Τουρκία πιέζει για επίλυση του Κυπριακού μέχρι το 2012, όταν και η Κύπρος θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι η Κομισιόν δεν έχει δείξει και τα καλύτερα δείγματα αξιοπιστίας, κυρίως τον τελευταία ενάμιση χρόνο.

Τόσο στην περίπτωση της Ελλάδας, όσο μετέπειτα σε Ιρλανδία και Πορτογαλία, η ΕΕ διέψευδε κατηγορηματικά ότι υπάρχουν συζητήσεις για ένταξη των χωρών σε μηχανισμό στήριξης, που όπως αποκαλύπτοντας πιο μετά, οι παρασκηνιακές διεργασίες ήταν έντονες.

Be the first to like this post.

9 Σχόλια to “ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο χορό του μνημονίου Ισπανία και Ιταλία;”

  1. φωτεινη είπε

    εδω λενε οτι χτυπιεται το ευρω.ο δικος μας γιατι μιλαγε για τιτανικο και διεφθαρμενους;

  2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε

    Τα Ιταλικα και Ισπανικα Ομολογα ειναι σε Μαυρη Λιστα !!

    Θα ξεμεινουν απο λεφτα και οι δυο φετος !!

    Η Κορεα γιατι αγορασε 25 τονους χρυσου σημερα ?? οεο λετε ν αγορασε το δικο μας ?

    ΠΠ

  3. φωτεινη είπε

    οι γερμανοι πριν λιγες μερες πουλαγανε ιταλικα ομολογα.οι ιταλοι ειναι εξω φρενων.

  4. Jimakos είπε

    Αυτοι δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. Μετά τα πανηγύρια της δήθεν διάσωσης της Ελλάδας, βλέπε τραπεζων, τώρα είναι η σειρά για τα μεγάλα κεφάλια. Τώρα να δείτε που θα τους παρακαλάμε και δε θα μας δίνουν σημασία.

  5. Enzo είπε

    Απο αυτούς θα σωθούμε και εμείς, γιωργακηδες νομιΖετε ότι είναι;

  6. ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ είπε

    ΕΙΠΑΜΕ. ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ (ΤΟΥΣ) ΔΗΛ. ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟ ΦΟΥΚΑΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΩΣ ΛΥΤΡΩΤΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΞΕΖΟΥΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ (ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ) ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ
    …ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ…ΑΠΟΧΥΜΩΤΗ ΤΟΥ ΔΝΤ!
    ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΡΑΤΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ, ΤΟΤΕ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΜΕ…ΒΟΜΒΕΣ(ΚΥΠΡΟΣ) ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΕΣ ΔΗΘΕΝ!!!!!!!!! ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ (ΝΟΡΒΗΓΙΑ) ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!

    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ “Αρνίον”.
    -”έρχου Κύριε”!!
    -Ιδού έρχομαι ταχύ”

    ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΧΡΙΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ ΔΟΞΑ ΣΟΙ!

  7. ΓΙΩΡΓΟΣ - ΑΝΑΞ είπε

    Για όσους ακόμη επιθυμούν να σκέφτονται κομματική ή απλά δεν μπορούν να σταματήσουν τον εαυτό τους από το να το κάνει, παρακαλώ κοιτάξτε αυτήν την υπέροχη φωτογραφία που υπάρχει ως συνοδεία προς το άρθρο.

    Είναι η απόλυτη απεικόνιση της νέας τάξης πραγμάτων.

    Πρώτα η Ελλάδα που φοβόντουσαν πιο πολύ ότι θα αντιδράσει (όπως σε ένα μικρό βαθμό έγινε) και μετά όλα τα υπόλοιπα πρόβατα της Ευρώπης πλην Γερμανίας και Γαλλίας (για την Γαλλία βλέπουμε), θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της χώρας μας, αργά ή γρήγορα.

    Το σχέδιο λειτουργεί υπέροχα και απόλυτα, με πολλά σενάρια για κάθε απρόβλεπτη κι ανεπιθύμητη αντίδραση της εκάστοτε κοινωνίας (ΜΑΤ, χημικά, προβοκάτσια, καπέλωμα, ΣΟΚ, κ.λ.π.).Το εφάρμοσαν εδώ, είδαν και τις πιθανές δυσκολίες και τώρα πάνε πιο διαβασμένοι από ποτέ, για να υποδουλώσουν ολόκληρη την υπόλοιπη Ευρώπη.

    Τυχαία λέτε να μην μπήκε η Αγγλία στο ευρώ;

    Κοιτάξτε την εικόνα για άλλη μια φορά και συνειδητοποιήστε πως το σύστημα χρειάζεται όλους τους πολιτικούς σε μια χώρα και τόσους ακριβώς διαθέτει.

    Αν υπάρχει και μια ή δυο εξαιρέσεις (λέω αν), τότε αυτές είναι τόσο αδύναμες να ακουστούν που δεν βγάζουν ήχο οι φωνές τους.

    ΜΜΕ δεν υπάρχουν, εισαγγελείς δεν υπάρχουν, πατριώτες δεν υπάρχουν, πνευματική ζωή δεν υπάρχει, Έλληνες δεν υπάρχουν κι έτσι συνεχίζουν να υπάρχουν αυτοί και να κατρακυλάνε καθημερινά την χώρα μας ολοένα και πιο χαμηλά.

    Μόνο που όταν λέμε την χώρα μας, εννοούμε εμάς, τους γονείς μας, τα παιδιά μας, τα παιδιά των παιδιών τους κι όλες τις υπόλοιπες γεννεές για τα επόμενα χρόνια.

    Ακόμη πιστεύετε στα κόμματα;

    Ακόμη πιστεύεται σε γιωργάκηδες, αντώνηδες, τσίπρες, καρατζαφέρηδες και τους υπόλοιπους μπαμπουίνους;

    Δεν υπάρχουν αυτοί. Είναι διακοσμητικοί, ώστε να μην φαίνονται αυτοί που έιναι από πίσω.

    Στην γλώσσα των επιχειρήσεων, είναι οι λεγόμενοι “ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΙ”…Πως είναι ο λαυρεντιάδης ένα πράγμα ή πολλοί ακόμη πρόεδροι που φέρονται να είναι τα αφεντικά διαφόρων τραπεζών; Έτσι ακριβώς. Όπως παλαιά με τα αυτόφορα στα νυκτερινά κέντρα που έβαζαν τους “ΑΥΤΟΦΟΡΑΔΗΚΕΣ”, κάτι “κουρασμένα παληκάρια”, που περίμεναν πότε θα έρθει η αστυνομία και να ζητήσει τον υπεύθυνο του καταστήματος ώστε να περάσει την νύκτα στο αυτόφορα και να βγάλουν κι αυτοί ένα μεροκάματο.

    Κοιτάξτε την φωτογραφία ξανά και ξανά και ξανά. Μπας και συνέλθετε λίγο από τον ύπνο τον βαθύ.

  8. ΜΑΧΗΤΗΣ είπε

    Εγω ειμαι απο μηνες ξεκαθαρος.
    Ολες οι χωρες θα περασουν απο τον ..παγκο!
    Το θεμα ειναι με ποια σειρα!
    Ετσι προβλεπει το Σχεδιο!
    Για μενα απλα ειναι θεμα ..στοιχηματος!
    Εμπρος παγκοσμιοι μπουκ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια