Powered By Blogger

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Κρατάει... μυστικά τα νέα μέτρα ο Βενιζέλος – Μετά τη συνάντηση με τη Λαγκάρντ οι ανακοινώσεις

Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2011 12:20:20   |   Εκτύπωση   |   E-mail
 
   0
Κρατάει... μυστικά τα νέα μέτρα ο Βενιζέλος – Μετά τη συνάντηση με τη Λαγκάρντ οι ανακοινώσεις
Σε εξέλιξη η βρίσκεται η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής που πραγματοποιείται στη Βουλή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ενημερώνει για τη συμφωνία που επετεύχθη το βράδυ της Τρίτης με την τρόικα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν αναμένεται να υπάρξει άμεσα η εξειδίκευση των νέων μέτρων εάν δεν μεσολαβήσει πρώτα η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ το Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον. Την ίδια ώρα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο εντός της ημέρας ο Γιώργος Παπανδρέου να απευθυνθεί με διάγγελμα στους πολίτες.


Λίγο νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε τη λήψη νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Ναι, θα πάρουμε συμπληρωματικά μέτρα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, καθιστώντας σαφές ότι η χώρα πρέπει να κάνει ότι πρέπει ώστε να εξέλθει της τρέχουσας κρίσης.

«Το θαύμα θα γεννηθεί εδώ», ...«με τη συστηματική εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής», υπογράμμισε, προσθέτοντας μάλιστα πως «με πόνο ψυχής περικόπτει το εισόδημα των νοικοκυριών».

Όπως τόνισε «η Ελλάδα είναι και θα είναι μέλος της ζώνης του ευρώ».

«Συνεχίζουμε να παράγουμε ελλείμματα, είπε, δίνοντας έμφαση στα πρωτογενή ελλείμματα, δηλαδή το έλλειμμα όπως υπολογίζεται μετά την αφαίρεση των ποσών που δίνονται για τοκοχρεωλύσια».

«Ετσι», συνέχισε ο υπουργός, «αναγκαζόμαστε να εφαρμόσουμε ένα σκληρό πρόγραμμα που έχει θυσίες, και κυρίως θυσίες για τη νέα γενιά».

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «αν η ευρωζώνη δεν στείλει το μήνυμα ότι μπορεί να λύσει το ελληνικό πρόβλημα, θα στείλει το μήνυμα ότι δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα»...«είμαστε το 2% του συνολικού χρέους της ευρωζώνης», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών.

Επεσήμανε, εξάλλου, τον κίνδυνο να παύσει να λειτουργεί το σύστημα της εθνικής οικονομίας, αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία το σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ επιτέθηκε κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. "Υπάρχει κίνδυνος όλα αυτά να μην αποδώσουν και η χώρα να χάσει τα μεταπολιτευτικά της επιτεύγματα", ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας.

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο κ. Βενιζέλος στο θέμα των πρόωρων εκλογών, τις οποίες απέκλεισε, ενώ τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση δεν αμφισβητείται από τους θεσμικούς της εταίρους.

«Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό τον έλεγχο της τρόικας γιατί έτσι θα τεθούμε υπό αυτοέλεγχο», τόνισε ο κ Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφισβήτηση της κυβέρνησης. Δεν τους τρομάζουν οι εκλογές. Στην Ευρώπη γίνονται εκλογές υπάρχουν συνασπισμοί που κυβερνούν. Το δράμα της χώρας είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση δημοκρατικά. Θα πάει ο κ. Σαμαράς να προβάλει τις ιδέες του. Να πάει, αλλά πρέπει να του δώσει εντολή ο ελληνικός λαός την οποία εμείς θα σεβαστούμε. Προς το παρόν έχει δώσει εντολή στο ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει μέχρι το 2013. Η ιστορία διδάσκει ότι αν και δημοκρατικά, πάρα πολλές φορές οι λαοί επιλέγουν το αδιέξοδο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος.

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία   Πολιτική
Ετικέτες   ΠΑΣΟΚ  Βουλή  Bενιζέλος
Τελευταία τροποποίηση   Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2011 16:59:58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια