Powered By Blogger

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Αναβλήθηκε το έκτακτο eurogroup - «Στον αέρα» η έκτη δόση

Χωρίς απόφαση για τη χορήγηση της 6η δόσης στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρίαση του Eurogroup.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι η αναβολή του έκτακτου Eurogroup που είχε προγραμματιστεί για τις 13 Οκτωβρίου, καθώς η τρόικα δεν....
θα ήταν έτοιμη να παρουσιάσει τη γνωμοδότησή της, πριν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κανένα μέλος της ευρωζώνης δεν σπρώχνει την Ελλάδα στη χρεοκοπία, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέτρα που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση.

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν κάλεσε την Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να επιτύχει τους στόχους της.

Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έδειχναν προβληματισμένοι από τη δυστοκία της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους του προϋπολογισμούς, τη ίδια στιγμή που εντείνονται οι φήμες για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Η συνεδρίαση του Eurogroup ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:30 ώρα Ελλάδας στο Λουξεμβούργο.

Σήμερα, Τρίτη, συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin).

Βενιζέλος

Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να παρουσιάσει αποτελέσματα και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των εταίρων της, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι είναι πολύ φιλόδοξος, καθώς μετά από πολλά χρόνια αναμένεται να παρουσιαστεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ.

Βέλγιο: «Δεν πρέπει να αφήσουμε να πεθάνει θεραπευμένη η Ελλάδα»

Ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς χαιρέτισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στα θέματα των δημόσιων οικονομικών, καλώντας τις χώρες της ευρωζώνης να καταβάλουν επιπλέον προσπάθειες για να μην επιτρέψουν να «πεθάνει θεραπευμένη η Ελλάδα».

Τα μέτρα που λαμβάνονται από την Αθήνα «είναι εντελώς εξαιρετικά» δεδομένου ότι υπάρχει «μια πάντα παρούσα ύφεση», δήλωσε ο Ρέιντερς μιλώντας πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στο Λουξεμβούργο.

http://www.newsbomb.gr/

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το εξευτέλισαν το πράγμα!Οι εκβιασμοί πάνε σύννεφο.
MacGyver είπε...

http://www.epam-hellas.gr/,
http://seisaxthia.blogspot.com/
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ!!!!
ΓIATI MONO ΕΝΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ...
Ανώνυμος είπε...

Οι μισθοί στη Κίνα,στην Ινδία,στην Βραζιλία είναι μηδαμινοί και κυρίως ανταγωνιστικοί!Ετοιμαστείτε και στη χώρα του Σωκράτη και του Αριστοτέλη για τέτοιους μισθούς να ανταγωνιστούν τους μισθούς της άπω ανατολής για να προσελκύσουν επενδύσεις.
Ανώνυμος είπε...

e-coffin επρεπε να λεγεται δηλαδη φερετρο. ευρωπαικο φερετρο.οι πραγματικοι εχθροι μας ειναι οι ευρωπαιοι αλλα που να το καταλαβετε κακομοιροι. ειστε για λυπηση.
AERAS EINAI είπε...

Δεν χρεοκοπούν οι χώρες, αλλά το ΔΝΤ, η FED, η ΕΚΤ... και αυτοί που έχουν οργανική σχέση μαζί τους (οικονομολόγοι, πολιτικοί, τραπεζίτες, οργανισμοί κ.α.). O επιθανάτιος ρόγχος ενός απατηλού χρηματοπιστωτικού συστήματος που καταδυναστεύει την ανθρωπότητα τα τελευταία 200 χρόνια...

Μην πέφτετε στην παγίδα των ιεροψαλτών της δημοσιονομικής λιτότητας, των περικοπών και της αύξησης της φορολογίας (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ..Αλλα ο Δανεισμός που δημιουργεί το πρόβλημα)

Η δημιουργία του "ex nihilo" χρήματος και άϋλη ανατοκιζομενη πίστωση με κλασματικά αποθεματικά (χωρίς πλήρη αντίκρισμα) και όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, παίρνουν ως αντάλλαγμα τις πηγές της πραγματικής οικονομίας.

Η πραγματική αιτία της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες.

http://www.scribd.com/oikonomia247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια