Powered By Blogger

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ο Καντάφι τιμωρείται με τους νόμους των ανθρώπων

Ο βασικός νόμος των ανθρώπων λέει ότι ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει.
Σε αυτό το βασικό πρωτόγονο νόμο που αναφέρεται στο περί δίκαιου αίσθημα και την ικανοποίηση του, ενίοτε μπαίνει η ηθική -η δοσμένη από την κατά βάση δυτική εκπαίδευση- και τα ντόπια χρηστά ήθη και τον απαλύνει. Όμως αυτός ο νόμος υπάρχει από την βιβλική εποχή των 10 εντολών και τον βρίσκουμε στο “οφθλμόν αντί οφθαλμού” αλλά και μετέπειτα “μάχαιρα έδωσες μάχαιρα θα λάβεις”. Το είδαμε να εφαρμόζεται  και σε ευρωπαϊκό έδαφος στην περίπτωση του Νικολάε και της Έλενας Τσαουσέσκου όπου σε ένα απόγευμα δικάστηκαν καταδικάστηκαν και τουφεκίστηκαν στην πίσω αυλή.
 Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι-αντί ο Καντάφι να ανοίξει πυρ στην πρώτη διαδήλωση αντικαθεστωτικών- αν προκήρυσσε εκλογές ενδεχόμενος και να τις κέρδιζε. Επέλεξε όμως το αιματοκύλισμα και διέγραψε με μιας τόσο την ηθική την δοσμένη από την κατά βάση δυτική εκπαίδευση όσο και τα ντόπια χρηστά ήθη του  λαού.
Από εκεί και πέρα ήταν ενώπιος ενωπίω  του νόμου των ανθρώπων και αυτό που ζήσαμε  τόσους μήνες ήταν η πλήρης εφαρμογή του.
Τα ίδια έκανε και ο Τσαουσέσκου στην Τιμισοάρα και την ίδια κατάληξη είχε με την επίφαση δίκης, αλλά και την σχετική προβολή στα ΜΜΕ του νεκρού ζεύγους.
Ο Καντάφι τιμωρείται με τους νόμους των ανθρώπων που ζητούν την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος. Η διαπόμπευση του Νεκρού και η φωτογράφηση δίπλα του είναι αυτή η δικαίωση που εκτονώνει την ένταση. Το Σώμα του νεκρού  ενώνει και πάλι την Λιβύη σε ένα έθνος.
Δεν πρέπει να μας σοκάρει η φύση μας όταν αποκαλύπτεται. Πρέπει να μας σοκάρει το πώς αυτός ο άνθρωπος όπως και οι Τσαουσέσκου οδήγησαν στην μιζέρια εκατομμύρια άλλους  για τόσα πολλά χρόνια.  Διότι εδώ μιλάμε για εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας.
Την ίδια στιγμη  βλέπουμε ότι όπου σε όλη την Α. Ευρώπη ή Β. Αφρική αποδόθηκε στο λαό η εξουσία που το ανήκει τα πράγματα εξελίχτηκαν αλλιώς και κατά βάση σύμφωνα με την δυτική ηθική όσο και τα ντόπια χρηστά ήθη του  κάθε λαού.
Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.

Σχόλια

  • vantonios  On Οκτωβρίου 23, 2011 at 22:41
    “Η διαπόμπευση του Νεκρού και η φωτογράφηση δίπλα του είναι αυτή η δικαίωση που εκτονώνει την ‘Ενταση. Το Σώμα του νεκρού ενώνει και πάλι την Λιβύη σε ένα έθνος.”
    Σωστόοοοοοο.
    Άρα και οι ταγματασφαλίτες δοσίλογοι είχαν απόλυτο δίκιο όταν κρεμούσαν τα κεφάλια των ανταρτών σε παλούκια.
    Άρα και η Κ.Κ.Κ. είχε απόλυτο δίκιο όταν λιντσάριζε τους “άλλους”. Πάλευε να ενώσει τους Αμερικανούς σε ένα έθνος. Λαμπρά!!!
     
    1
     
    0
     
    Rate This
    • Γιάννης Παπαϊωάννου  On Οκτωβρίου 24, 2011 at 09:23
      Αντώνη οι ταγματασφαλίτες έβαζαν τα κεφάλια σε παλούκια για εκφοβισμό. Στην περίπτωση του Καντάφι έχουμε statement για το τέλος του εμφυλίου. Τυχών αντάρτες και αλλά και άοπλοι οπαδοί του θα δουν ότι όλα τελείωσαν. Σε αυτό το πλαίσιο η διαπόμπευση του νεκρού ενώνει και πάλι την Λιβύη.
       
      0
       
      0
       
      Rate This
  • iconology2009  On Οκτωβρίου 23, 2011 at 23:17
    Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και τόσο αθώα ούτε τόσο απονήρευτα. Ο Καντάφι δεν είναι χειρότερος από τον φιλοαμερικανό Βασιλιά Αμπτουλάχ της Ιορδανίας ούτε από τους αληθινά ελεεινούς και διεφθαρμένους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων του Κόλπου. Επίσης δεν ήταν σε καμιά περίπτωση χειρότερος από τους εγκάθετους ηγέτες του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Μα και ούτε από τον Μουμπάρακ ήταν χειρότερος. Απλά σε σύγκριση με όλους αυτούς που προανέφερα δεν είχε διαλέξει τους σωστούς συμμάχους.
    Υ.Γ. Μήπως θυμάται κανείς τις αγωνιώδεις προσπάθειες-που τελικά τελεσφόρησαν-που έκανε η Θάτσερ για να γλυτώσει τον Πινοτσέτ όχι απ’το λιντσάρισμα αλλά ακόμη και από την καθόλα νόμιμη δίκη στην πατρίδα των δολοφονιών του; Άσε που σε μια δίκη ο απρόβλεπτος και παρορμητικός Καντάφι μπορεί και να γινόταν περισσότερος γλαφυρός απόσο θα επέτρεπε η υποκριτική διεθνής έννομη τάξη.
     
    2
     
    0
     
    Rate This
  • RYaN  On Οκτωβρίου 23, 2011 at 23:48
    Η ικανότητα των ηγετών να προβλέπουν τις συνέπειες των πράξεών τους, ή ακόμα καλύτερα των δυνητικών πράξεών τους, είναι καθοριστική για την τύχη των ιδίων όσο και των χωρών που διοικούν.
    Ο Καντάφι είχε πολλές ευκαιρίες να αλλάξει τα μελλούμενα – μπορούσε στην αρχή να κάνει εκλογές, μετά μπορούσε να παραιτηθεί και να απομακρυνθεί από την πολιτική, αργότερα είχε την ευκαιρία να διαφύγει στο εξωτερικό. Ήταν όμως τυφλωμένος από τον εγωισμό του και την αταλάντευτη πίστη του στην ορθότητα των όσων έκανε. Αυτό φάνηκε νωρίς, από τις πρώτες κιόλας αντιδράσεις του, από τις πρώτες δηλώσεις και συνεντεύξεις του μετά το ξέσπασμα της επανάστασης. Άρα, όλα τα άλλα ήταν απλά προδιαγεγραμμένα. Επέλεξε τη μάχη μέχρι εσχάτων και τελικά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τα έσχατα.
    Μπορεί πολλά από αυτά που έγιναν κατά τη σύλληψη και εκτέλεσή του να φαίνονται απάνθρωπα, ενάντια στο διεθνές δίκαιο που απαγορεύει το λυντσάρισμα, ή ακόμα και συμπαθητικά για την υστεροφημία του προσώπου.
    Αυτά, όμως, ανήκουν στον κόσμο των ανθρώπινων συναισθημάτων. Δυστυχώς, ο πόλεμος δεν διαθέτει από αυτό το είδος. Διαθέτει μόνο τακτική και λογική και από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι απλά επακόλουθα…
     
    3
     
    0
     
    Rate This
    • μπεεεεε  On Οκτωβρίου 24, 2011 at 00:04
      με την ιδια λογικη αλλα διαφορετικα δεδομενα, Ραιαν ,κανε και μια προβλεψη για τα μελουμενα με πρωταγωνιστη τον γαπ….και Β ρολου του μπενι!!!
       
      1
       
      0
       
      Rate This
      • RYaN  On Οκτωβρίου 24, 2011 at 00:58
        Φρόντισα να γραφτεί κατά τρόπο που να δημιουργεί συνειρμούς.
        Βλέπω ότι η φαντασία σου δουλεύει επαρκώς καλά!
         
        0
         
        0
         
        Rate This
    • vantonios  On Οκτωβρίου 24, 2011 at 00:24
      Αντιλαμβάνομαι (τουλάχιστον προσπαθώ) την άποψή σου πως όλα είναι θέμα ευκαιριών σε ένα συνεχή πόλεμο. Και οι πράξεις είναι απλά επακόλουθα του πολέμου.
      Αυτή όμως είναι η βασική γραμμή υπεράσπισης των χιτλερικών ενάντια στους Εβραίους, τους κομμουνιστές, τους ομοφυλόφιλους, τους τσιγγάνους.
      Αυτή είναι η θέση τους (και σήμερα ακόμη) σε σχέση με τα πολλαπλά ολοκαυτώματα στην Ελλάδα.
      Χρειάζεται πιστεύω προσοχή. Από όλους μας. Όσο μισητός κι αν ήταν ο Καντάφι και αντίθετος με τα δημοκρατικά μας αισθήματα.
       
      0
       
      0
       
      Rate This
      • RYaN  On Οκτωβρίου 24, 2011 at 00:54
        Δεν δικαιολογώ τις πράξεις εν ονόματι του πολέμου. Απλά προέβλεψα την εξέλιξη αυτή πάρα πολύ νωρίς και εξηγώ το πώς.
         
        0
         
        0
         
        Rate This
      • Γιάννης Παπαϊωάννου  On Οκτωβρίου 24, 2011 at 09:40
        Όταν έγραφα το σημείωμα προβληματίστηκα με το θέμα Χιτλερ Εβραίοι τσιγγανοί ομοφυλόφιλλοι κλπ
        καθώς ο νόμος των ανθρώπων θα μας καθοδηγούσε απλοϊκά να πούμε ότι πήραν ότι τους αξίζει. Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση έτσι.
        Στην περίπτωση όλων αυτών δεν μιλάμε για ενόχους που πήραν την ποινή τους στη βάση του νόμου των ανθρώπων
        αλλά για αθώους που εξοντώθηκαν
        στην βάση των ερμηνειών του κόσμου από έναν παράφρονα.
        Το έγκλημα δημιουργεί την ανάγκη εφαρμογής του νόμου και στην περίπτωση το ολοκαυτώματος το περί δικαίου αίσθημα δεν έχει καλυφθεί
         
        0
         
        0
         
        Rate This
  • varanus komodoensis  On Οκτωβρίου 24, 2011 at 01:20
    τι εκανε ο κανταφι; οδηγησε εκατομμυρια ανθρωπους στη μιζερια; για κουνηστε λιγο την κεφαλα σας ρε αριστεροαναρχες αμερικανακια..εσεις ειστε οι..δημοκραταροι που ηδονιζεστε με το νομο της σαρια;
     
    0
     
    0
     
    Rate This
  • ψυχραιμια  On Οκτωβρίου 24, 2011 at 11:18
    Αφηστε τις αναλογιες με τον Χιτλερ και τους Εβραιους ,δεν εχουν καμμια σχεση.
    Αυτο μοιαζει με την εκτελεση του Λουδοβικου στη γαλλικη επανασταση και γενικα με ολες τις εκτελεσεις βασιλιαδων και των οικογενειων τους σε διαφορες επαναστασεις.
    Δεν ειναι τοσο ευκολο να προκηρυξει εκλογες καποιος ετσι ξαφνικα ενω εκπεμπει σε ολη τη ζωη του αλλες ιδεολογιες.
    Τωρα εχει σημασια και τι συμμαχους επιλεγεις και πως και ποτε φευγεις.
    π.χ. ο Πινοσετ εκανε αριστη χρηση του ιστορικου χρονου : αποφασισε να φυγει το 1989 οταν ολη η αριστερα που ηταν αντιπαλος του τα ειχε χαμενα απο την καταρρευση των δικων τους στην Α.Ευρωπη.Παιζοντας λοιπον χωρις αντιπαλο περασε διαταξεις στο μεταβατικο συνταγμα που του εδιναν αμνηστεια και τις δεχθηκαν ολοι γιατι δεν εβλεπαν αλλη διεξοδο.Ετσι κατοχυρωσε τον εκδημοκρατισμο χωρις αντισταση και αντε μετα απο χρονια που ειχε διαμορφωθει μια κατασταση να τον κυνηγησουν.
     
    0
     
    0
     
    Rate This
  • stergdocster  On Οκτωβρίου 24, 2011 at 11:32
    “Το Σώμα του νεκρού ενώνει και πάλι την Λιβύη σε ένα έθνος.”
    Αυτα ειναι παραλογα που λες και το λιγοτερο που μπορω να σου πω ειναι οτι εχεις πληρη αγνοια για τα αιτια αν οχι τιποτα αλλο.
    Αν επιμενεις θα παρεις και την εκτενεστερη απαντηση σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια