Χρυσοχοΐδης: «Να φύγει ο Παπανδρέου τώρα!»
Βόμβα μεγατόνων από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ζήτησε να φύγει άμεσα από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου ανοίγοντας τις διαδικασίες διαδοχής ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα τις ανοίξει ο ίδιος, μέσα από όσα προβλέπονται στο καταστατικό του κόμματος.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης σε συνέντευξή του στο MEGA τόνισε ότι «το παλιό έκλεισε με μεγάλες πληγές και θέλουμε να τις επουλώσουμε» ενώ τόνισε ότι όσοι δεν βιάζονται να προχωρήσουν στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα αλλά και το ΠΑΣΟΚ «ή δεν κατανοούν την κατάσταση ή έχουν κρυφή ατζέντα».
«Αν ο ηγέτης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα ουσιώδη τότε πρέπει να αποχωρεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι αμέσως μετά τις γιορτές πρέπει να ανοίξουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, και το κόμμα να πάει στις εκλογές με μια νέα ηγεσία και μια νέα πολιτική πρόταση.
«Εμείς συζητάμε ακόμη αν και πότε θα ανοίξουν οι διαδικασίες. Δεν είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη συζήτηση. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει σοβαρά και συντεταγμένα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν καθυστερήσαμε απλώς, σφυρίζουμε αδιάφορα κάνοντας ότι δεν συμβαίνει τίποτε».
Για την πιθανή διάσπαση του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «τώρα πάμε σε διάσπαση που γίνονται σκόπιμες καθυστερήσεις» και τόνισε ότι «έτσι όπως καταντήσαμε το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ταπεινωθούμε, να περάσουμε καθαρτήριο».
Σχόλιο: “Αναλυτές” αναφέρουν ότι βαδίζοντας στο Βασικό Σενάριο -κρυφή ατζέντα το λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης- θα “κοντύνει” πολύ, ή ακόμη και δεν θα εκλεγεί στις επόμενες εκλογές με σκληρή γραμμή από το Καστρί. το ίδιο θα συμβεί με όλους τους “διαδόχους”! Αν το χοντρύνει το πράγμα νωρίτερα ίσως πάει και για διαγραφή από το Κόμμα! Εν το μεταξύ η Σφραγίδα ΠΑΣΟΚ γράφει πάνω της Παπανδρέου και το καταστατικό του έγινε προσάναμα στο Τζάκι! Ο Μιχάλης Καρχιμάκης ο πιο αρμόδιος για το καταστατικό το ανακοίνωσε χθες εδω
Πολύ σωστός! Τα κόμματα πέρα από το αυτονόητο ότι δεν είναι προσωπικά βιλαέτια που τα διαχειρίζεται κανείς κατά τα προσωπικά του-ακόμη και τα αυτοκαταστροφικά-συμφέροντα, δεν είναι και μέσα ψυχοθεραπείας. Είναι συλλογικές δομές της κοινωνίας και υπάρχουν-όσο αυτό είναι δυνατόν με τις παρούσες συνθήκες-για να εξυπηρετούν συλλογικές ανάγκες που τις εκφράζουν και διεκδικούν την ικανοποίηση τους στα πλαίσια των κανόνων της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Οι αρχηγοί αυτών των συλλογικών οργάνων είναι μετακλητοί και ανανεώνονται όποτε τα συλλογικά όργανα κρίνουν πως συντρέχει λόγος αλλαγής ηγεσίας ή όποτε κατά το καταστατικό το επιβάλλουν οι διαδικασίες που προβλέπονται. Στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ συντρέχουν και οι δύο λόγοι σωρευτικά, άρα-και για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, που μπορεί νάχει ανεπανόρθωτες και θανάσιμες επιπτώσεις στο κόμμα-ΤΩΡΑ, ΑΜΕΣΩΣ ή ακόμη καλύτερα ΧΤΕΣ! Εδώ δεν χωράει ραχατλίκι, κωλυσιεργία-απο κουτοπονηριά ή από αδράνεια πνεύματος ή σώματος. Όσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίσει το τοπίο και όσο περισσότερος καιρός δοθεί για ανασύνταξη-όση αυτή είναι δυνατή-τόσο πιο ελεγχόμενη θα είναι η ήττα και τόσο πιο ιάσιμες οι πληγές. Και εν πάση περιπτώσει ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΞΕΡΡΙΖΩΘΕΙ. Είναι μια εθνική υπηρεσία που πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ απέναντι στον ελληνικό λαό και στο ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Η ΝΔ κατάφερε και απαλλακτηκε γρήγορα και χωρίς μεγάλες απώλειες από το δυναστικό καρκίνωμα της οικογενειοκρατίας, γιατί να μην συμβάλλει και το ΠΑΣΟΚ-από παράδοση αντιμοναρχικό κόμμα-στην κάθαρση του του πολιτικού συστήματος από τα βαρίδια του πρωτόγονου κοτζαμπασισμού;
Να φύγει ο Παπανδρέου τώρα………
Και χθές νάφευγε ακόμα καλύτερα, προσθέτω εγώ.
Ομως αγαπητοί, ο κακός λύκος Παπανδρέου, αποκαλύφθηκε σάν τέτοιος επειδή εφάρμοσε συγκεκριμένες πολιτικές που ΚΑΙ ο Χρυσοχοίδης (και όχι ο μόνος) συμφώνησε να εφαρμοστούν!
Και το ακόμα χειρότερο : Ο Παπανδρέου ΕΦΥΓΕ απο την κυβέρνηση αλλά οι πολιτικές του (μαζί με τον Χρυσοχοίδη και τους λοιπούς) ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ και εφαρμόζονται!
Κάνω λάθος ?????
Αμ δέν κάνω λάθος γι αυτό και δέν είμαι μαλάκας (που λέει ο Πάγκαλος)
Το ΠΑΣΟΚ ιδεολογικά είναι χαμένο ήδη από καιρό, από πάρα πολύ καιρό-τουλάχιστον από το 1996. Είναι πια μια εκδοχή νεοφιλελευθερισμού-αυτή τη στιγμή η σκαιότερη και σκληρότερη. Πιστεύω ότι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα δεν υπάρχει περίπτωση ιδεολογικής επιστροφής (ας λέει και ας λαχταρά και ας οραματίζεται ό,τι θέλει ο Τζουμάκας). Όποιος ζητά αριστερή πολιτική ας ξεχάσει το ΠΑΣΟΚ. Μαζί με την ηθική, πολιτική ήρθε και η ιδεολογική του διάβρωση. Με όρους δεκαετίας 50 και 60 είναι η Ενωση Κέντρου και το σοσιαλιστικό πρόταγμα ούτε σαν υποψία δεν υφίσταται πια.
Το ζήτημα που θέτει η απομάκρυνση λοιπόν του Παπανδρέου είναι εντελώς άλλης τάξης: η αποκατάσταση ενός μινιμουμ δημοκρατικών διαδικασιών σε ένα ως τώρα ηγεμονικό, δυναστικό κόμμα. Ακόμη και αν δεν ανήκουμε πια σ’αυτό το κόμμα είναι ζητούμενο όλα τα κόμματα να έχουν στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες και να μην διέπονται από μοναρχικά κληρονομικά δυναστικά χαρακτηριστικά. Αυτό που συνέβαινε στο ΠΑΣΟΚ ήταν αληθινά όνειδος και ντροπή για το ελληνικό πολιτικό σύστημα: να έχουμε τρεις γενιές πρωθυπουργών από την ίδια οικογένεια. Αυτό είναι παθογένεια για το πολιτικό σύστημα. Και ευτυχώς από το όλο δράμα των τελευταίων ετών οι τρεις κυριότερες και πιο υπαίτιες οικογένειες για την κατάντια μας παραμερίζονται πια οριστικά και ο κοτζαμπασισμός τελείώνει για το πολιτικό σύστημα αμετάκλητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα γίνονται καλύτερα και τα προβλήματα τελειώσαν. Το αντίθετο, επιδεινώνονται-από άλλες αιτίες προφανώς παράλληλες με αυτές της οικογενειοκρατίας. Πάντως ένα απομεινάρι πρωτόγονης θεώρησης της πολιτικής εκπίπτει πια στις συνειδήσεις μας. Εχει αποδομηθεί η οικογενειοκρατία εντελώς και το τραύμα είναι τόσο βαθύ από τα βιώματα που ζήσαμε εξαιτίας της ώστε το θεωρώ απίθανο πια να επανακάμψει.
Φίλε Iconology,
διάβασα τα σχόλιά σου εδώ, όπως και ένα αντίστοιχο σε προηγούμενη σχετική με τον βραβευμένο από το FBI Μιχάλη.
Αν και συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου σχετικά με τον ίδιο τον Παπανδρέου, και την στάση του απέναντι στο κόμματου και κυρίως την ελληνική κοινωνία, αγανακτώ με τους κάθε λογής ανάξιους. Που έχοντας μηδενικό έργο στον τομέα ευθύνης τους, συμμετείχαν ενεργά στην διαμόρφωση και την εφαρμογή της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 15 χρόνια. και τώρα σαν μαθητούδια που τους έπιασε ο δάσκαλος να αντιγράφουν, δείχνουν ο ένας τον άλλο προσπαθώντας να αποτινάξουν την προσωπική ευθύνη.
Κατά την γνώμη μου άτομα σαν τον Χρυσοχοίδη ή τον Μόσιαλο ή τον Μίμη είναι πολιτικά χειρότερη κι από τον ίδιο τον Παπανδρέου.
Επομένως καλό είναι να ξεχωρίζουμε την στάση του καθενός απ’ αυτούς