Powered By Blogger

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Πόσα θα χάσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι απο 1η Ιανουαρίου 2012

- Διπλό μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις με την παρακράτηση φόρου και έκτακτης εισφοράς
- Απο 7 μέχρι 100 ευρώ οι μειώσεις κάθε μήνα
- Τι λέει η εγκύκλιος του υπουργείου οικονομικών
- Διαβάστε αναλυτικά παραδείγματα

Περίπου 4 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δούν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά απο την 1η Ιανουαρίου του..........
2012 με την εφαρμογή της αυξημένης μηνιαίας παρακράτησης φόρου, λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας με αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ αλλά και της παρακράτησης της έκτακτης εισφοράς, η οποία θα εφαρμόζεται σε μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ.

'Οπως προκύπτει απο την εγκύκλιο που έστειλε ο γ.γ. του υπουργείου οικονομικών προς τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας για την παρακράτηση φόρου και έκτακτης εισφοράς από την 1/1/2012, οι μειώσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ξεκινούν από 7 ευρώ τον μήνα για όσους έχουν μηνιαίες αποδοχές χαμηλότερες από 500 ευρώ και φτάνει τα 100 ευρώ τον μήνα για μηνιαία εισοδήματα της τάξεως των 2.000 ευρώ, μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών που βαρύνουν τον φορολογούμενο από τις ακαθάριστες αποδοχές.

Διπλό θα είναι το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα πάνω απο 12.000 ευρώ, το 2012. Οι φορολογούμενοι με αυτά τα εισοδήματα θα πληρώσουν μία εισφορά για τα εισοδήματα του 2011, η οποία θα τους αποσταλλεί όπως φέτος και θα κληθούν να την πληρώσουν σε έξι δόσεις. Αλλη μία θα κληθούν να πληρώσουν για τα εισοδήματα του 2012, η οποία όμως θα παρακρατείται σε μηνιαία βάση από μισθούς και συντάξεις.

Με διαφορετικό τρόπο θα υπολογίζεται η μηνιαία παρακράτηση φόρου ανάλογα με το αν ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος παίρνει 12 ή 14 μισθούς.

Για μισθωτούς και συνταξιούχους του Δημοσίου στους οποίους έχουν ήδη μειωθεί δραματικά τα δώρα, ο υπολογισμός της μηνιαίας παρακράτησης γίνεται χωριστά για τους 12 μισθούς και χωριστά για δώρα και επιδόματα.

Παράδειγμα: Αγαμος μισθωτός του Δημοσίου με καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.650 ευρώ τον μήνα, καθαρό δώρο Χριστουγέννων 450 ευρώ, καθαρό δώρο Πάσχα 190 ευρώ και καθαρό επίδομα αδείας 190 ευρώ, έχει ετήσιες αποδοχές από τον μισθό 19.800 ευρώ. Σε αυτές από τον Ιανουάριο αντιστοιχεί φόρος κλίμακας 2.370 ευρώ. Η μηνιαία παρακράτηση φόρου από τον μισθό του θα είναι 194,54 ευρώ (2.370 - 1,5% διά 12). Τον Δεκέμβριο, η μηνιαία παρακράτηση φόρου είναι (1.632 - 1,5% διά 12) 133,96 ευρώ. Ετσι κάθε μήνα ο μισθός του συγκεκριμένου υπαλλήλου από τον Ιανουάριο θα μειωθεί κατά 60,58 ευρώ. Επιμέρους θα υπάρξει παρακράτηση φόρου για τα δώρα και το επίδομα αδείας.

Στον ιδιωτικό τομέα:

Παράδειγμα: Αγαμος με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ.Με τη μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ από τον Ιανουάριο, η μηνιαία παρακράτηση αυξάνεται σε 35,18 ευρώ,άρα ο μισθός του συγκεκριμένου φορολογουμένου θα είναι μικρότερος κατά 21,11 ευρώ τον μήνα. Καθώς το εισόδημα είναι χαμηλότερο από 12.000 ευρώ, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος δεν θα υποστεί περαιτέρω μείωση εξαιτίας της έκτακτης εισφοράς, η οποία επιβάλλεται σε εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ.

Αν όμως ένας άγαμος μισθωτός του ιδιωτικού τομέα με ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ ή 2.500 ευρώ τον μήνα, η μηνιαία παρακράτηση από 436,21 ευρώ τον Δεκέμβριο θα αυξηθεί σε 496,68 ευρώ ή 60,47 ευρώ παραπάνω.

Σε αυτό το ποσό προστίθεται και η μηνιαία παρακράτηση ετήσιας έκτακτης εισφοράς ύψους 700 ευρώ (35.000 ευρώ επί 2%) αφαιρώντας άλλα 50 ευρώ για καθέναν από τους 14 μισθούς (εφόσον έχουν απομείνει 14 μισθοί). Ετσι, ο μισθός του συγκεκριμένου μισθωτού μειώνεται κατα 110,46 ευρώ τον μήνα.


www.newsit.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!
ΑΥΤΗΝ ΘΕΛΑΤΕ, ΑΥΤΗΝ ΕΧΕΤΕ.
ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕ Η "ΧΟΥΝΤΑ" ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΑ ΕΔΕΝΑΝ ΑΝΤΙ ΜΕ ΣΧΟΙΝΙ, ΜΕ ΑΡΜΑΘΑ ΑΠΟ..ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ.
ΛΑΔΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΑΡΤΑΣΕΙ, ΑΡΧΙΖΕ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΘΕΛΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!
ΚΑΙ "ΕΦΤΥΣΕ" ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΜΟΙΡΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΟΡΤΑΣΑΝ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΗΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ, ΒΑΡΥΣΤΟΜΑΧΙΑΖΕΙ!
ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ... ΣΤΕΝΑΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.
ΑΥΤΟ ΕΠΑΘΕ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΧΟΥΝΤΑ"!
ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ '74.
ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ!!
ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΕΕΙ: ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ!!
ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ...
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΑΣΥΜΑΖΕΥΣΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ'ΡΘΟΥΝ ΟΙ"ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ....
ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ:
ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΣ Ν Α Τ Ρ Ω Σ Τ Α Σ Κ Α Τ Α ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙΣ.
ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΘΕΛΗΣΕΣ, ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΣ 37 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΗ.....
ΦΑΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΑ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΕΝΑ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ).-
Ανώνυμος είπε...

Μπράβο 1:22!! Πές τα στά παπαγαλάκια δημοκράτες "Ελληνες" πού θέλανε και ακόμη θέλουν αυτήν την Δημοκρατία!!! Οι Δημοκάτες ταγοί της σήμερον, όλοι υπάλληλοι τών Τραπεζών , ακολουθούν την πολιτική τών Φαραώ της Αιγύπτου!! Πρώτα θα πάρουν από τον λαό όλα τα χρήματα, μετά θα πάρουν όλη του την γή και τα σπίτια του καί στό τέλος θα κάνουν αυτόν και τα παιδιά του δούλους, για να τούς άγουν και να τούς φέρουν όπως αυτοί επιθυμούν!!! Μήπως το βλέπετε να συμβαίνει τώρα;;;; Εγώ νομίζω πώς είναι ήδη φανερό και μάλιστα οι τρείς φάσεις λαμβάνουν χώρα ταυτόχρόνως !!!!
Ανώνυμος είπε...

ΣΗΚΩ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΞΗΛΩΣΕ ΤΟΥΣ
ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Η ΔΕΞΙΟΣ
ΒΓΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕ ΤΟΥΣ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ ΜΑΛΑΚΑ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ
ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια