Ο σίδηρος είναι ένα απαραίτητο στοιχείο που χρειάζεται για τη σύνθεση και τη σωστή λειτουργία της αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό. Η αιμοσφαιρίνη περιέχεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια και μεταφέρει το οξυγόνο από τους πνεύμονες προς τους ιστούς και τα διάφορα όργανα του σώματος. Στη συνέχεια προσλαμβάνει το διοξείδιο του άνθρακα και το μεταφέρει πίσω στους πνεύμονες, απ' όπου αποβάλλεται. Μεγάλη περιεκτικότητα σιδήρου συναντάμε σε ζωικά προϊόντα, όπως το κρέας, το κοτόπουλο, τα θαλασσινά όπου το μεγαλύτερο ποσοστό του σιδήρου (50-60%) σε αυτά τα τρόφιμα είναι εύκολα απορροφήσιμο. Σίδηρος συναντάται επίσης και σε φυτικά προϊόντα όπως τα φρούτα, τα λαχανικά (ιδιαίτερα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά), τα όσπρια όπως οι φακές και τα δημητριακά, ωστόσο δεν απορροφάται εξίσου καλά. |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια