Powered By Blogger

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Οι συνδικαλιστές ή δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ;

Αρχική » Πρώτη Σελίδα » Οι συνδικαλιστές ή δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ;

Από Factorx | Σαβ. 19 Ιουν 2010, 01:22 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν απεργία για τις… 29 Ιουνίου !!! Όταν δηλαδή θα έχει υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα και θα έχει περάσει και το ασφαλιστικό!!!
Το ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία 30 χρόνια είχε μια ιδιότυπη σχέση με τον συνδικαλισμό, κυρίως με τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και ορισμένα συνδικάτα κλάδων του δημόσιου τομέα. Σε γενικές γραμμές, κάθε φορά που ήταν κυβέρνηση έχαιρε της… διακριτικής αντιπολίτευσης με χλιαρές αντιδράσεις ακόμη κι όταν ο Ανδρέας ή ο Σημίτης έφερναν πολύ επώδυνα νομοσχέδια. Με λίγα λόγια, πολλοί συνδικαλιστές λειτουργούσαν σαν «εξαπτέρυγα» της εκάστοτε πράσινης κυβέρνησης, με ανταλλάγματα φυσικά. Δεν είναι λίγοι οι συνδικαλιστές που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και έβαλαν πλάτη στις δύσκολες στιγμές και το εξαργύρωσαν με βουλευτικές ή υπουργικές θέσεις ή το λιγότερο με καλές θέσεις και παχυλούς μισθούς στο δημόσιο τομέα. Μόνο μια φορά υπήρξε σφοδρή αντίδραση κι αυτή αφορούσε το ασφαλιστικό του Γιαννίτση, το οποίο και πήραν πίσω. Τότε, ακόμη και οι «πράσινες» πέτρες είχαν ξεσηκωθεί, άλλωστε αν δεν το έκαναν οι συνδικαλιστές θα τους έπαιρνε με τις πέτρες ο λαός.
Κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ πήγαινε στην αντιπολίτευση φρόντιζε να έχει αγαστές σχέσεις με τα συνδικάτα, έστηνε το μηχανισμό και προκαλούσε μπάχαλο (δικαίως τις περισσότερες φορές) σε κάθε κίνηση της εκάστοτε κυβέρνησης. Η πλάκα είναι ότι ξεσήκωνε τον κόσμο ακόμη και για υποθέσεις ήσσονος σημασίας, έτσι όμως, το ΠΑΣΟΚ έφτιαχνε την εμπροσθοφυλακή του στην πορεία προς τα… Ανάκτορα.
Αυτές τις ημέρες, όμως, από τη μια το Μνημόνιο κι από την άλλη τα ντροπιαστικά μέτρα που εξήγγειλε ο Λοβέρδος για εργασία – συντάξεις έχουν προκαλέσεις οργή στα συνδικάτα. Οι «πράσινοι» Παναγόπουλος και Παπασπύρος έχουν βγει στα χαρακώματα και ακολουθούν κι άλλα συνδικάτα όπως αυτό στον ΟΣΕ και το μετρό ή στους εκπαιδευτικούς. Ένα μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα (βοηθούμενο κι από το ΠΑΜΕ) ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα επιχειρεί να ξεπεταχθεί, παρά τις συνηθισμένες «συνεννοήσεις» με την κυβέρνηση.
Όμως, καθώς οι εξελίξεις τους ξεπερνούν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς παρά να βγουν στους δρόμους, όποτε ο κόσμος το απαιτήσει. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κυβέρνηση μέσω εφημερίδων θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την αντιπάθεια που έχει ο κόσμος για τον συνδικαλισμό, και σωστά. Θα προσπαθήσει να σπάσει το μέτωπο, βάζοντάς τα με τα συνδικάτα και κατηγορώντας τα για ιδιοτέλεια και για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας την ώρα που η οικονομία καταρρέει.
Ούτε είναι τυχαία η «σύμπλευση» του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος επιτέθηκε στους συνδικαλιστές και άνοιξε πόλεμο με τον Γ. Μανώλη.
Διότι αν στο μυαλό της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη επικρατεί η λογική του «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.
Την υπόθεση πρέπει ο κόσμος να την πάρει στα χέρια του και οι συνδικαλιστές να πάψουν να λειτουργούν σα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ.
  • Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια