Powered By Blogger

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010

Η κρίση αλλάζει τις διατροφικές συνήθειες


Αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων επιφέρει η οικονομική κρίση. Οι κανόνες της γαστρονομικής κουλτούρας «ξαναγράφονται» και από τη λίστα της νοικοκυράς βγαίνουν οι μοδάτες και ακριβές τροφές
Αλλωστε όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί- διατροφολόγοι και γνωστοί σεφ - ίσως να είναι και ευκαιρία να απαλλαγεί η ελληνική κουζίνα από αυτά που είχαν ενταχθεί στον κατάλογο των.... πρώτων αναγκών λόγω υπερκαταναλωτισμού. Οσες τροφές διαφημίζονται στη μικρή οθόνη ή συνδέονται με οικονομική ευμάρεια δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητες και χρήσιμες ούτε για τον οργανισμό ούτε για το πορτοφόλι της νοικοκυράς.

Η ελληνική κουζίνα τα τελευταία 30 χρόνια έχει υποστεί αλλαγές οι οποίες βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία με εκείνες που εξελίσσονταν στην κοινωνία, την προσπάθεια δηλαδή του Ελληνα να αλλάξει οικονομικό και κοινωνικό status, υποστηρίζει ο Αρης Τσανακλίδης. Η προσπάθεια του Ελληνα να ξεφύγει από τη γαστρονομική κουλτούρα που πρόδιδε την καταγωγή του τον ανάγκασε να καταναλώνει τροφές οι οποίες δεν του προσέφεραν κάτι παραπάνω στην υγεία του, σίγουρα όμως ρετουσάριζαν το προφίλ που ήθελε να σμιλέψει. Ο κ. Τσανακλίδης εξηγεί: «Εξορίσαμε τα απλά, παραδοσιακά υλικά από τις κουζίνες των εστιατορίων και των νοικοκυριών και τα αντικαταστήσαμε με ό,τι επέβαλλε το lifestyle, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με το μοντέρνο, το προχωρημένο, το in. Αν κάποιος ήθελε να πετύχει να ακολουθήσει τον τρόπο ζωής ο οποίος θα καταδείκνυε την οικονομική και κοινωνική εξέλιξή του θα έπρεπε να κινηθεί και να συμπεριφερθεί γαστρονομικά αναλόγως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια