Powered By Blogger

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Τα απομνημονεύματα του Φιντέλ Κάστρο θα κυκλοφορήσουν στις αρχές Αυγούστου


Ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο ανακοίνωσε ότι στις αρχές Αυγούστου θα κυκλοφορήσουν τα απομνημονεύματά του για το νικηφόρο αγώνα στο αντάρτικο της Σιέρα Μαέστρα κατά του στρατού του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα. Τίτλος του...
βιβλίου: «Στρατηγική Νίκη».

Ο Φιντέλ Κάστρο υπόσχεται να εργαστεί και για «το δεύτερο μέρος αυτής της ιστορίας», ενώ εξηγεί ότι στο βιβλίο συμπεριέλαβε μια μικρή αυτοβιογραφία για να απαντήσει στα αμέτρητα ερωτήματα για τα βιωμάτα που τον μετέτρεψαν σε «επαναστάτη και ένοπλο μαχητή».

Ειδικότερα, σε σημείωμα του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Cubadebate.cu, ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, ο οποίος θα γίνει 84 ετών στις 13 Αυγούστου, υποστηρίζει ότι εργάστηκε μετά τη «σοβαρή ασθένεια του» επί μήνες για το βιβλίο, αυτό που τιτλοφορείται «Στρατηγική Νίκη», και γράφτηκε με τη βοήθεια μιας ομάδας δημοσιογράφων και ιστορικών.

«Η νίκη ενάντια στη μεγάλη εχθρική επίθεση το καλοκαίρι του 1958 σηματοδότησε μια αμετάκλητη στροφή στον πόλεμο. Ο στρατός των ανταρτών, θριαμβευτής και εξαιρετικά ενισχυμένος από την τεράστια ποσότητα των όπλων που κατασχέθηκαν, ήταν σε θέση να εξαπολύσει την τελική στρατηγική του επίθεση», εκτιμά ο Φιντέλ Κάστρο που υπόσχεται να εργαστεί για το «δεύτερο μέρος αυτής της ιστορίας».

«Συμπεριέλαβα μια μικρή αυτοβιογραφία» στο έργο αυτό για να «απαντήσω στις αμέτρητες ερωτήσεις που μου έχουν τεθεί σχετικά με την παιδική μου ηλικία, την εφηβεία και τη νεότητά μου, περίοδοι που με μετέτρεψαν σε επαναστάτη και ένοπλο μαχητή», προσθέτει.

Newsroom
Διαβάστε περισσότερα...
0 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια