Powered By Blogger

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Κάν' τους πέρα






http://tasosnastos.blogspot.com/
Αυτοί που πρωταγωνίστησαν στην προπαγάνδα για να περάσει το Μνημόνιο χωρίς να ανοίξει μύτη, μιλάνε τώρα για «μαύρο χειμώνα» και για «κόστος κοινωνικά ανυπόφορο». Αλλοι απλά κοιτάνε να βγάλουν την ουρά τους απ' έξω.
Οποιος περπατά λίγο πέρα από την αυλή του θα δει όλους αυτούς από τον αστικό Τύπο που δήθεν κλαίνε για το θάνατο των εμπόρων και τη δυστυχία των εργατών, να διάγουν ζωή και κότα. Γιατί τα μέτρα δεν είναι σκληρά γενικά, είναι μέτρα που συνθλίβουν στοχοπροσηλωμένα την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενος και μικρομεσαίους. Μέτρα που κάνουν χρυσή τη ζωή των αστών και των παρατρεχάμενών τους.
Το πρόβλημα δεν είναι γενικά ότι ο κόσμος δεν αγοράζει, το πρόβλημα είναι ότι ο πλούτος από το κοινωνικά παραγόμενο προϊόν συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια. Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με ενέσεις αισιοδοξίας ούτε παραινέσεις περί αναπτυξιακών μέτρων.
Αυτοί που μιλάνε για ανάπτυξη, αναφέρονται στην ανάπτυξη των κερδών. Οσοι παρότρυναν την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα, τώρα βρίσκουν ότι δεν είναι καλό το μείγμα και ζητάνε ανάπτυξη αντί για φόρους. Ανάλογα με τα συμφέροντα που εκπροσωπεί το κάθε αστικό έντυπο προσπαθεί να κρατήσει συσπειρωμένο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια