Powered By Blogger

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΔΝΤ εγκρίνει…


Την… έγκριση του ΔΝΤ έχει το νέο κυβερνητικό σχήμα και ιδιαίτερα τέσσερις υπουργοί. Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ εγκρίνουν πρώτον από όλους το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θεωρώντας πως η διατήρησή του σηματοδοτεί τη συνέχεια της σχέσης εμπιστοσύνης που έχουν αναπτύξει μαζί του.
Θετική είναι η εικόνα τους και για τον Γιάννη Ραγκούση, αφού τα στελέχη της τρόικας έχουν επανειλημμένως αναφερθεί με θερμά λόγια στον Καλλικράτη, και στον ορθολογισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης σε μια προσπάθεια μείωσης των δαπανών. Ελπίδες έχουν και για το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αν και δεν έχουν συνεργαστεί μαζί του. Πάντως, έχουν θετική εικόνα από τις ενημερώσεις που τους έχει κάνει και εκτιμούν πως “ένας ικανός άνθρωπος αναλαμβάνει το πιο δύσκολο και σημαντικό έργο των επόμενων μηνών ώστε να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα που λέγεται ανάπτυξη”.
Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος πιστώνεται τις πιο δύσκολες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό και μέσα από αυτό το πρίσμα θεωρείται θετική η ανάληψη του τομέα της υγείας που απαιτεί τόλμη. Την ίδια στιγμή, μεθαύριο θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου από το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ, με βάση έκθεση εμπειρογνωμόνων όπου θα τονίζεται ότι η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της.

Rate This
Quantcast

Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.

Σχόλια

  • Αντώνης On Σεπτεμβρίου 7, 2010 at 11:19 μμ

    Μπράβο στους υπαλλήλους!!! Αξιος ο μισθός τους!!!

  • Πούπα Μομφεράτου On Σεπτεμβρίου 8, 2010 at 9:09 πμ

    Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους αυτούς που εύκολα ταμπελώνουν σε ακροαριστερή την αντίθετη άποψη, όπως επίσης και σε όλους αυτούς που ταμπελώνουν την αντίθετη άποψη σάν άποψη του Αμερικανικού κεφαλαίου που δήθεν αντιμάχεται το καλό ευρωπαικό κεφάλαιο :

    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=955:-ifo-&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182

    «Ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικών ερευνών IFO κ. Hans-Werner Sinn δήλωσε το Σαββατοκύριακο στα πλαίσια του Ambrosetti Forum (από τα σημαντικότερα φόρουμ του διεθνούς κεφαλαίου, που διεξήχθη στην Villa d’ Este στο Cernobbio της Βόρειας Ιταλίας), ότι “η λιγότερο κακή επιλογή” για την Αθήνα θα ήταν να βγει από την ΟΝΕ, τονίζοντας ότι “Η πολιτική της επιβεβλημένης εσωτερικής υποτίμησης, του αποπληθωρισμού και της ύφεσης ενδέχεται να οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφύλιου πολέμου”. Γι’ αυτό και προτείνει, χωρίς περιστροφές, την στάση πληρωμών και την επιστροφή στη δραχμή ως την λιγότερο βλαπτική για την χώρα μας επιλογή!
    Ποιος είναι όμως ο κύριος Sinn που προτείνει την έξοδο από το ευρώ; Κάποιος «γραφικός» ακροαριστερός, που «δεν ξέρει τι του γίνεται»; Όχι βέβαια. Είναι ένας νεοφιλελεύθερος οικονομολόγος, καθηγητής Οικονομικών, ο οποίος τελεί επικεφαλής ενός εκ των πλέον εγκεκριμένων think-tank του γερμανικού κατεστημένου, του IFO.
    Στην ίδια γραμμή με τον επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου – σχετικά τις εξαιρετικά δυσοίωνες προοπτικές της Ελλάδας – κινείται και ο επικεφαλής του Pimco, του μεγαλύτερου ομίλου διαχείρισης κεφαλαίων σε ομόλογα στον πλανήτη, ο οποίος μιλάει για την ύπαρξη «αρκετά μεγάλου κινδύνου η Ελλάδα να κηρύξει αδυναμία αποπληρωμής χρεών ή αναδιοργάνωση του χρέους». Επιπλέον, το αμερικανικό ινστιτούτο Council on Foreign Relations (το οποίο εκδίδει το περιοδικό Foreign Affairs) κάνει επίσης λόγο για πιθανότατη χρεοκοπία της Ελλάδας. Και ο κατάλογος φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Και να τονιστεί εδώ, ότι όλοι οι παραπάνω φορείς ουδεμία σχέση έχουν με οτιδήποτε προοδευτικό, καθώς είναι οργανικά κομμάτια και διαχειριστές του διεθνούς κεφαλαίου!
    Κι όμως. Στα καθ’ ημάς η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο φονικό για τη χώρα «κοκταίηλ» των μειώσεων των μισθών και των συντάξεων και της, επί της ουσίας, εξαφάνισης του ζωτικού για την οικονομία Προγράμματος των Δημοσίων Επενδύσεων.
    Γι’ αυτό, προκειμένου να αποφευχθεί η οικονομική και κοινωνική καταστροφή του τόπου, είναι αναγκαίο ένα μεγάλο ενωτικό αναγεννητικό λαϊκό ρεύμα και κίνημα για να φύγει η επικίνδυνη για τον τόπο κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου, για να ανατραπεί συνολικά το κατεστημένο πολιτικό σκηνικό, για να υπάρξει, με τη συμπαράταξη των αριστερών δυνάμεων, μια αναγεννητική προοδευτική διέξοδος από τη σημερινή κρίση. Και η διέξοδος αυτή δεν μπορεί παρά να διεκδικεί, τουλάχιστον, τη διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του δημοσίου χρέους και να βρίσκεται σε σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη μονεταριστική ΟΝΕ και ευρύτερα την ΕΕ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια