Powered By Blogger

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η μυστική συμφωνία των Ιμίων 15 χρόνια μετά

Το έγγραφο έρχεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα 15 χρόνια μετά από την κρίση των Ιμίων από την Καθημερινή της Κυριακής. Συντάχθηκε - μετα τη μεσολάβηση του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ που χειρίστηκε την κρίση και την απεμπλοκή εκ μερους των ΗΠΑ που φοβούνταν πόλεμο - από τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Γουόρεν Κρίστοφερ. Απευθυνόταν προς τους ομολόγους του Ελλάδας και...
Τουρκίας και φέρει ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 1996.
Σε αυτή αναφέρεται: "Οι διαβεβαιώσεις που μας προσέφεραν η Ελλάδα και η Τουρκία ότι θα απομάκρυναν τα πλοία, το προσωπικό και τις σημαίες - με έναν αλληλοδιάχικο και συντονισμένο τρόπο - επέτρεψε σε κάθε πλευρά να υποχωρήσει από το χείλος (του πολέμου) με αξιοπρέπεια. Η κυβέρνησης της (μίας χώρας) μας έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα τοποθετήσει τη σημαία της ή οπλισμένο προσωπικό της στις νησίδες. Προσδίδουμε μεγάλη βαρύτητα σε αυτή τη διαβεβαίωση από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Προσδίουμε εξίσου μεγάλη βαρύτητα στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησής σας ως προς τα ίδια και το έχουμε διαβιβάσει προφορικά και γραπτώς στην κυβέρνησης της άλλης χώρας".
Την επιστολή παρέδωσαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής στους κ. Πάγκαλο και Μπαικάλ, ο πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Νάιλς και ο επιτετραμένος στην Άγκυρα Φρ. Ρίτσαρντοόυν στις 6 Φεβρουαρίου.

NEWSN.WORDPRESS.COM

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν φτητε τα @ρχιδι@ σας.
Ολο αρθρα για τα χαλια μας και για τον πατριωτισμο και ξεσηκωμο των ξενων (αιγυπτο, ουγγαρια, ιρλανδια κ.α.).
Ισως το 1821 του σκαι να εχει δικιο και να μην εχουμε τιποτα πλεον απο το αιμα των προγωνων μας.
Ειμαστε οι τελευταιοι μαλακες που ανεχομαστε εναν προδοτη να μας κυβερνα με 17% στης εκλογες και να βλεπουμε να πουλα την πατριδα κοματι κοματι...

Ανώνυμος είπε...

Ἕνας ἱστορικὸς συμβιβασμὸς στὶς διεκδικήσεις τῆς γείτονος.
Φθάσαμε νὰ ἀναδεικνύεται ἡρωϊκὸ τὸ ρηθὲν ὑπὸ τοῦ Ἀνδρέα "βυθίσατε τὸ Χώρα" ἢ ἡ στάση του μὲ τὸ Σισμίκ, μπροστὰ στὴν ὑποχωρητικότητα τοῦ Σημίτη.
Δικαίως ὁ ἄνθρωπος συμβιβάστηκε, διότι ἔπρεπε νὰ κάνη μπίζινες (Ἀεροδρόμιο Σπάτων, Ὀλυμπιακοί ἀγῶνες, γέφυρα Ρίου-Ἀντιρρίου).
Εἶχε ὅραμα γιὰ τὴν Ἑλλάδα (τῶν ἐργολάβων) ὁ ἄνθρωπος, καὶ σεῖς τὸν κατηγορεῖτε γιὰ ἐνδοτισμό! Ντροπή σας!
Κυναίγειρος

Ανώνυμος είπε...

να βλεπαμε και το εγγραφο σε καμια φοτογραφια να καταπιουμε και τη γλωσσα μας ρε παιδια αλλα οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια λεω εγω!
Να σου κανω εγω σεναρια για δολοπλοκιες και συνομωσιες να μου δωσεις χρυσο φοινικα ,οσκαρ και χρυση σφαιρα στο πιτσ φυτιλι!!!

Ανώνυμος είπε...

Ἀγαπητὲ 12.04΄ ἔχεις νὰ προτείνῃς κάποια ἄλλη ὑπόθεση ἐργασίας γιὰ τὸ "εὐχαριστοῦμε τὶς Η.Π.Α.", ἐκτὸς αὐτῆς ποὺ ὑπαινίσσεται τὸ ἄρθρο; Ἢ μήπως εἶσαι συντονισμένος ἀκόμη μὲ τὴν μόνιμη ἐπωδὸ τοῦ Σημίτη "ὅποιος ἔχει στοιχεῖα γιὰ ἀτασθαλίες νὰ πάῃ στὸν εἰσαγγελέα";
Κυναίγειρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια