Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011
Συνταγή της Ημέρας!
Λουκουμάδες
Συνταγή για 8-10 άτομα
Απο το: http://xs-recipes.com/
Υλικά
Για την ζύμη:
1 κιλό αλεύρι (χωριάτικο)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
4 ποτήρια νερό χλιαρό
Λάδι για τηγάνισμα
Για το σιρόπι:
4 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα αλεσμένη
4-5 σταγόνες λεμόνι
2 ξύλα κανέλας
3 κουταλιές ανθόνερο
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε τα όλα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και αφήστε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε το αλεύρι και προσθέστε την μαγιά. Ανακατέψτε και προσθέστε το νερό. Ανακατέψτε καλά να σχηματιστεί μία νερουλή ζύμη. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι για βαθύ τηγάνισμα και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Παίρνουμε ζύμη στην παλάμη και πιέζουμε και κόβουμε με το κουτάλι μικρή μπάλα ζύμης και την ρίχνουμε στο ζεστό λάδι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να γεμίσει το τηγάνι. Ανακατέψτε τους λουκουμάδες μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
Αφαιρέστε τους λουκουμάδες από το τηγάνι και τοποθετήστε σε στραγγιστήρι για να φύγουν τα περιττά λάδια. Μεταφερτέ τους λουκουμάδες μέσα στο σιρόπι και ανακατέψτε μέχρι να σιροπιαστούν καλά. Αφαιρέστε από το σιρόπι και τοποθετήστε σε καθαρό μπολ.
Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστοί.
Απολαύστε!
Συνταγή για 8-10 άτομα
Απο το: http://xs-recipes.com/
Υλικά
Για την ζύμη:
1 κιλό αλεύρι (χωριάτικο)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
4 ποτήρια νερό χλιαρό
Λάδι για τηγάνισμα
Για το σιρόπι:
4 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα αλεσμένη
4-5 σταγόνες λεμόνι
2 ξύλα κανέλας
3 κουταλιές ανθόνερο
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε τα όλα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και αφήστε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε το αλεύρι και προσθέστε την μαγιά. Ανακατέψτε και προσθέστε το νερό. Ανακατέψτε καλά να σχηματιστεί μία νερουλή ζύμη. Σκεπάστε το μπολ και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι για βαθύ τηγάνισμα και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Παίρνουμε ζύμη στην παλάμη και πιέζουμε και κόβουμε με το κουτάλι μικρή μπάλα ζύμης και την ρίχνουμε στο ζεστό λάδι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να γεμίσει το τηγάνι. Ανακατέψτε τους λουκουμάδες μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
Αφαιρέστε τους λουκουμάδες από το τηγάνι και τοποθετήστε σε στραγγιστήρι για να φύγουν τα περιττά λάδια. Μεταφερτέ τους λουκουμάδες μέσα στο σιρόπι και ανακατέψτε μέχρι να σιροπιαστούν καλά. Αφαιρέστε από το σιρόπι και τοποθετήστε σε καθαρό μπολ.
Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστοί.
Απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια