Powered By Blogger

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Η Γερμανία στηρίζει την Ελλάδα στο παρά 5′

Η Γερμανία στηρίζει την Ελλάδα στο παρά 5'

Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα, τρία 24ωρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής, απέστειλε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφαν Σάιμπερτ.

Ο κ. Σάιμπερτ δήλωσε ότι «η Ελλάδα ανήκει ανεπιστρεπτί στην ευρωζώνη. Και η Γερμανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να τη βοηθήσει, να βγει από την τρέχουσα κρίση».

«Ελλάδα και Γερμανία είναι συμπαραταγμένες ώμο με ώμο» πρόσθεσε. «Το Βερολίνο θα εντείνει τις προσπάθειές του για την υπέρβαση της κρίσης. Παράλληλα βέβαια απαιτούμε από την Αθήνα να υλοποιήσει πλήρως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που αποφάσισε πρόσφατα».

Παράλληλα επαίνεσε για μια άλλη φορά τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, στις οποίες, όπως είπε, η γερμανική κυβέρνηση παρέχει πλήρη κάλυψη.

Η διεθνής βοήθεια, πρόσθεσε, θα μπει σε νέα στάδιο κατά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης την ερχόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες, η οποία θα αποφασίσει την παροχή του δεύτερου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα.

«Η σύνοδος θα αποστείλει ισχυρό μήνυμα στις αγορές και θα συμβάλει στον καθησυχασμό τους» είπε, αποφεύγοντας ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια