Powered By Blogger

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ kathimerini.gr
Hμερομηνία :  14-10-11             Eκτύπωση |   e-mail
Κατατέθηκε η τροπολογία για τη διπλή εισφορά από μισθωτούς και συνταξιούχους
«Άλλο το αγωνίζομαι και άλλο το εκβιάζω» είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή.


Κατατέθηκε την Παρσκευή η τροπολογία για τη διπλή εισφορά αλληλεγγύης από μισθωτούς και συνταξιούχους. Η τροπολογία προβλέπει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2012 θα γίνεται μηνιαία παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης στους μισθούς και τις συντάξεις του 2012, ενώ το φθινόπωρο του 2012 θα αποσταλεί σε όλους τους φορολογούμενους το πολυεκκαθαριστικό της εφορίας όπου θα καταβληθεί και η εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011.
Βενιζέλος: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το πολιτικό ή εκλογικό κόστος»
Έκκληση για εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή απηύθυνε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες απεργίες και καταλήψεις επεσήμανε: «Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά και το μέλλον του λαού. Άλλο το αγωνίζομαι και άλλο το εκβιάζω».
Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις για την οικονομία ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα οδηγήσει σε εξαθλίωση και πρόσθεσε: «Το θέμα δεν είναι Γερμανοί ή Φινλανδοί. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς εδώ μέσα. Το παιχνίδι παίζεται εδώ μέσα. Όμως κάποιοι παίζουν με τη φωτιά... Νομίζουν ότι μπορούμε να φερόμαστε όπως 2008 ή 2009. Παίζουν με το μέλλον του λαού... θυσιάζουν την κοινή λογική στο βωμό φτηνών κομματικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων».
Αναφερόμενος στις καταλήψεις και τις απεργίες ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για εικόνα ανομίας και πρόσθεσε: «Η κρατική μηχανή πρέπει να δουλέψει. Δεν μπορεί να γίνεται κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αυτά είναι αμφισβήτηση της καρδιάς της δημοκρατίας».
Όσον αφορά τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο - που θα τεθεί σε τελική ψηφοφορία στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμη να πληρώσει το πολιτικό κόστος.
«Εάν το υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να γίνει αφορά πολιτικό ή εκλογικό κόστος, τότε είμαστε έτοιμοι να το αναλάβουμε», είπε με έμφαση ο υπουργός Οικονομικών.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια