Powered By Blogger

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

larissanet.gr
ΕΒΖ
«Οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι τεράστιες για την διατροφική εξάρτηση της χώρας μας σε όλα σχεδόν τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής, ανάμεσα σε αυτά και την ζάχαρη» τονίζει η ΠΑΣΥ.
«Αποδέχτηκαν και προώθησαν την πολιτική της ΚΑΠ και των αποφάσεων της Ε.Ε, τις ποσοστώσεις και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, τους άλλους περιορισμούς, με συνέπεια το ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών, την απαξίωση της παραγωγής και την αύξηση των εισαγωγών» συμπληρώνει η ΠΑΣΥ και συνεχίζει: «Το 2005 η ποσόστωση ζάχαρης για την χώρα μας ήταν 300.000 τόνοι, με την τότε ΚΟΑ Ζάχαρης της Ε.Ε  με την οποία συμφώνησε και υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ, μείωσε  στο 50% την ποσόστωση, έκλεισε τα 2 από τα 5 εργοστάσια ζάχαρης,  με συνέπεια από την μια να μειωθεί δραματικά η τευτλοκαλλιέργεια και φέτος δεν θα ξεπερνά τους 35.000 τόνους ζάχαρης, που καλύπτουν μόλις το 10% των αναγκών μας και από την άλλη να γίνουμε χώρα εισαγωγής ζάχαρης, να χαθεί εισόδημα για τους αγρότες, να μεγαλώσει το αρνητικό αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο στα αγροτικά προϊόντα για να κερδίσουν οι μεγάλες βιομηχανίες ζάχαρης της Ευρώπης αφού εισάγουμε πλέον στην χώρα μας.
Είναι υποκρισία και κοροϊδία σε βάρος των αγροτών και του λαού να βγαίνουν επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να εμφανίζονται ως όψιμοι υπερασπιστές της τευτλοκαλλιέργειας και των παραγωγών, όταν η πολιτική αυτή τους καταστρέφει.
Από την μια ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός που ζητάει να παραμείνει το κέντρο συγκέντρωσης ζάχαρης στο πρώην εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Λάρισα που το αποψιλώνουν από τα μηχανήματα και το καταστρέφουν ως απόρροια της συμφωνίας τους με την Ε.Ε.
Από την άλλη ο υφυπουργός κ. Ρόβλιας να εκβιάζει τον λαό για να σκύψει το κεφάλι στα βάρβαρα μέτρα που παίρνει το ΠΑΣΟΚ και δηλώνει πως αν δεν διευθετηθούν τα χρέη –που φυσικά δεν τα δημιούργησαν τα λαϊκά στρώματα αλλά καλούνται να τα πληρώσουν-  δεν θα μπορούμε να εισάγουμε ζάχαρη γιατί δεν έχουμε επάρκεια ζάχαρης στην χώρα μας!
Να θυμίσουμε ότι ο μεν κ. Αγοραστός ήταν βουλευτής της ΝΔ και ψήφισε το κλείσιμο των δυο εργοστασίων και την μείωση στο 50% της ποσόστωσης ζάχαρης απαξιώνοντας έτσι την τευτλοκαλλιέργεια, ο δε κ. Ρόβλιας είναι υφυπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που έχει «βγάλει στο σφυρί» και τα υπόλοιπα τρία εργοστάσια της ΕΒΖ δίνοντας παράλληλα χαμηλές τιμές στους παραγωγούς ώστε να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια, με αποτέλεσμα την απαξίωση και την εγκατάλειψη της τευτλοκαλλιέργειας στην χώρα μας και ταυτόχρονα την  εισαγωγή ζάχαρης, ξοδεύοντας 12 εκατομμύρια ευρώ.
Φτάνει πια η κοροιδία και η υποκρισία σε βάρος των αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων. Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οδήγησε και οδηγεί την τευτλοκαλλιέργεια, την καπνοκαλλιέργεια και άλλες καλλιέργειες στην απαξίωση και εγκατάλειψη. Αυτά τα κόμματα  ευθύνονται  για την μείωση του αγροτικού εισοδήματος, για την μείωση της παραγωγής, για την ερήμωση της υπαίθρου.
Ενώ ζούμε σε μια χώρα που μπορεί να παράγει σχεδόν τα πάντα, με ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και με τεχνογνωσία από τους αγρότες, έχουμε μετατραπεί σε χώρα εισαγωγής αγροτικών, ζωικών, γαλακτοκομικών προϊόντων, πληρώνουμε 6 δις ευρώ τον χρόνο για εισαγωγή προϊόντων εξαιτίας αυτών των πολιτικών δημιουργώντας αρνητικό αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο στα 2,5 δις τον χρόνο.
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες σε συντονισμό, κοινή δράση και συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα και αγωνιστικά ταξικά κινήματα να στείλουν στην γωνία και να εγκαταλείψουν τους υπεύθυνους.
Να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής ώστε να ανοίξει ο δρόμος για πραγματική ανάπτυξη προς όφελος του λαού μέσα από την κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από το εργατικό και λαϊκό έλεγχο ώστε να αναπτυχθούν οι μεγάλες δυνατότητες παραγωγικής ανάπτυξης που έχει η χώρα μας. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος!»

About Γιάννης Παπαϊωάννου

opinion maker.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια