Powered By Blogger

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Τι σημαίνει χρεοκοπία; Τι γίνεται με καταθέσεις, δάνεια, ακίνητα; Ελα ντε...

Εντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, καθώς οι πολίτες θεωρούν ότι το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας της χώρας και μάλιστα άτακτης δεν μπορεί να αποκλειστεί αν δεν υπάρξει αποδοχή των όρων που θέτουν πιεστικά οι δανειστές μας. Τι σημαίνει όμως μια χρεοκοπία για τις.....
καταθέσεις μας, τα δάνεια μας, τα ακίνητα μας, την δουλειά μας και τους μισθούς μας; Τι μπορεί να συμβεί στην κοινωνία από ένα τέτοιο ενδεχόμενο;
Η απάντηση δεν είναι απλή, διότι το τελευταίο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της Αργεντινής, μιας χώρας που δεν ήταν συνδεδεμένη με κοινό νόμισμα και δεν συμμετείχε σε κάποια οικονομική ένωση.
Στην περίπτωση της Ελλάδας που συμβαίνει αυτό, υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν
-Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ και επιστρέψει στη δραχμή ή όποιο άλλο νόμισμα, πού θα κλειδώσει η ισοτιμία;
-Θα υπάρξει αυτόματη υποτίμηση ή θα καθορίσουν την ισοτιμία οι αγορές;
-Που θα διαμορφωθούν τα επιτόκια της δραχμής;
-Τι θα γίνει με τα δάνεια; Θα παραμείνουν σε ευρώ ή θα μετατραπούν σε δραχμές;
-Αν μετατραπούν σε δραχμές, με ποια ισοτιμία θα κλειδώσουν και με ποιο επιτόκιο θα επιβαρυνθεί ο δανειολήπτης σε ένα δάνειο συνδεδεμένο με το ΕΚΤ;
Αυτά και άλλα πολλά απασχολούν τους πολίτες αυτές τις κρίσιμες ώρες. Και είναι λογικό, διότι υπάρχει ένα γενικότερο σκοτάδι γύρω από το καθεστώς που θα ισχύσει, κυρίως για τα δάνεια, την επόμενη μέρα.

Το fpress.gr συνομίλησε με τραπεζικούς παράγοντες για το θέμα. Ομως, ξεκάθαρη απάντηση δεν πήρε.

Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι στο 1ο δευτερόλεπτο μετά την έξοδο της χώρας από το ευρώ η ισοτιμία θα επιστρέψει στις 340,75 δραχμές. Το τι θα γίνει τα επόμενα λεπτά, ώρες ή μέρες είναι κάτι που θα καθορίσει η κυβέρνηση της χώρας, στην περίπτωση υποτίμησης, και βεβαίως οι αγορές αφού είναι σίγουρο ότι θα αρχίσει ένα τρελό παιχνίδι στην αγορά συναλλάγματος που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει το νόμισμά μας έναντι των υπολοίπων και ασφαλώς τα επιτόκια του.
Υπάρχουν και οι άλλοι που υποστηρίζουν ότι η ισοτιμία της δραχμής με το ευρώ θα καθοριστεί σε νέα επίπεδα που αντιπροσωπεύουν τα σημερινά δεδομένα, πριν να ανοίξουν οι αγορές και πριν αρχίσει να διαπραγματεύεται στην συναλλαγματική αγορά. Από εκεί και πέρα ένας θεός ξέρει που θα "προσγειωθεί" όταν οι καρχαρίες των αγορών ανοίξουν τα σαγόνια τους.

Ενα άλλο ερώτημα και μάλιστα σοβαρό είναι τι θα συμβεί στο ευρώ από το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας;
Και το σημειώνουμε αυτό, διότι είναι πάρα πολλοί οι συμπολίτες μας που έχουν "βγάλει" αρκετά χρήματα στο εξωτερικό. Αυτοί σίγουρα θα είναι οι ευννοημένοι της υπόθεσης. Οσο και να "πληγωθεί" το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αν δεν διαλυθεί η ευρωζώνη, είναι σίγουρο ότι δεν θα πληγωθεί όσο η δραχμή.
Υπό την προυπόθεση ότι η Ελληνική χρεοκοπία δεν συμπαρασύρει Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ιρλανδία σε έναν οικονομικό "στρόβιλο" που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση της ευρωζώνης και του κοινού νομίσματος. Τραβηγμένα αλλά όχι απίθανα τα σενάρια που περιγράφονται και έχουν αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση και μόνο


Πάντως από την "βιβλιογραφία" προκύπτει ότι η πτώχευση ενός κράτους επιβαρύνει τους πάσης φύσεως πιστωτές του, το ίδιο το κράτος, την Οικονομία του και τους Πολίτες του. Αναλυτικότερα:

Όπως είναι φυσικό, οι πιστωτές ενός κράτους χάνουν εξ’ ολοκλήρου ή ένα μέρος αυτών που του έχουν δανείσει, καθώς επίσης τους τόκους των χρημάτων τους. Συχνά βέβαια, στα πλαίσια διεθνών διαπραγματεύσεων, συμφωνείται η πληρωμή ενός ποσοστού των χρεών (για παράδειγμα, στη γνωστή κρίση της Αργεντινής οι πιστωτές έχασαν μέχρι και το 75% των απαιτήσεων τους), η αποπληρωμή των οποίων «ρυθμίζεται» διαφορετικά, συνήθως ανάλογα με το «είδος» των πιστωτών (εσωτερικού, εξωτερικού, ιδιώτες, κράτη κλπ).
Όταν πτωχεύσει ένα κράτος, μηδενίζει (περιορίζει σημαντικά) τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πιστωτές του - γεγονός που «ελαφρύνει» τον προϋπολογισμό του, τόσο κατά το ποσόν των τόκων, όσο και των δόσεων επιστροφής των δανείων (χρεολυσίων). Το ίδιο το κράτος «επιβαρύνεται» κυρίως λόγω της απώλειας της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας του, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τον πιστοληπτικό του «θάνατο». Δηλαδή, το κράτος δεν είναι πλέον σε θέση να δανείζεται από τις χρηματαγορές, πόσο μάλλον με λογικά επιτόκια.

Τα αποτελέσματα της χρεοκοπίας ενός κράτους στην Οικονομία του είναι καταστροφικά. Αμέσως μετά ακολουθεί:
-μία πολύ μεγάλη τραπεζική κρίση (οι τράπεζες είναι συνήθως αυτές που κατέχουν σημαντικό μέρος των ομολόγων δημοσίου, τα οποία υποχρεούνται να «αποσβέσουν»),
-μία εκτεταμένη οικονομική κρίση (η εσωτερική ζήτηση μειώνεται, οι επενδυτές αποσύρουν μαζικά το σύνολο των χρημάτων τους, η παραγωγή συρρικνώνεται, ο πληθωρισμός «καλπάζει», το χρηματιστήριο καταρρέει, η αγορά των ακινήτων επίσης, λόγω απουσίας αγοραστών κλπ) και
-μία νομισματική κρίση (οι ξένοι επενδυτές «αποφεύγουν» για μεγάλο χρονικό διάστημα τη «χρεοκοπημένη» Οικονομία).

Η χρεοκοπία ενός κράτους σημαίνει πρακτικά για τους Πολίτες του τη μείωση των αποταμιεύσεων τους, είτε επειδή είναι πιστωτές του κράτους τους, είτε επειδή το νόμισμα υποτιμάται ραγδαία (δεν ισχύει για τις χώρες του Ευρώ,), ενώ δεν προλαβαίνουν να κάνουν αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Η έμμεση επιβάρυνση τους όμως από τα καταστροφικά αποτελέσματα στην Οικονομία του κράτους (τράπεζες, επιχειρήσεις κλπ) είναι πολύ πιο επώδυνη, κυρίως λόγω της υψηλής ανεργίας που ακολουθεί, καθώς επίσης της απώλειας όλων σχεδόν των κοινωνικών παροχών (παιδεία, υγεία κλπ) που απολάμβαναν.

http://fpress.gr

60 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 02:15 PM
    Υπογράψτε εδώ για να μην ισχύσει καμμία
    δανειακη σύμβαση, με βαση τη συνθήκη της Λισαβώνας
    εάν υπάρξουν πάνω απο 1.000.000 υπογραφές
    Διάβαστε και διαδώστε τώρα.
    http://www.1millionsignatures.eu/?a=en
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 02:46 PM
      οταν παταω να ''φυγει'' η υπογραφη μου,το συστημα με πεταει εξω.Γιατι?Κατι για σερβερ λεει...
    2. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 06:49 PM
      To link kalo einai.
  2. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 02:19 PM
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΕΜΜΕΣΑ ;
    ΤΙ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΕΒΓΑΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ,ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΟΙΩΘΩ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΣ.
    ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ;
    ΕΓΩ ΠΤΩΧΕΥΣΑ.
    Απάντηση
  3. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 02:28 PM
    Τουλάχιστον η αργεντινή έφυγε από το δντ και τώρα έχει ανάπτυξη εμείς με το δντ θα καταφέρουμε το 2020 να είμαστε στην ίδια μοίρα μπορεί και σο χειρότερη από ότι είμαστε σήμερα! Ευχαριστώ δεν θα πάρω! Έτσι και αλλιώς θα μας πάρουν τα πάντα. Καλήτερα φτωχός και ελεύθερος παρά σκλάβος με σκλάβους τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου!
    Απάντηση
  4. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 02:28 PM
    ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

    ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝ ΔΕΝ Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ε Τ Ε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ !

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!!
    Απάντηση
  5. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 02:29 PM
    Αυτά να τα βλέπουν μερικοί μερικοί!! Μάγκες εδω που φτάσαμε είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Kαλά φωνάζουμε και κλαίμε αλλά από μέσα μας παρακαλάμε μην γίνει καμία στραβή και δεν υπογράψουμε το μνημόνιο. Ας σώσουμε την Ελλάδα για αρχή και μετά κάνουμε τον απολογισμό για το ποιος φταίει και τι μας φταίει.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 02:35 PM
      Έλα πές την αλήθεια βόλεμενος είσαι; Βουλευτής; Ή Κόμματοσκυλο;
    2. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 03:02 PM
      Στρατιωτικός είμαι με μισθό 1100 ευρώ το μήνα. Εσύ με τι ασχολείσαι????
    3. ΕπίλαρχοςFeb 10, 2012 04:58 PM
      Αν είσαι στρατιωτικός , με συγχωρείς συνάδελφε αλλά είσαι λίγο .... !! Είναι δυνατόν να βλέπεις καλό το Μνημόσυνο;; Θα σώσουμε την Ελλάδα αν μείνουμε ελεύθεροι εμείς και τα παιδιά μας κι όχι να τα πουλήσουμε στα σκλαβοπάζαρα των Ούννων ... Παρ το τουφέκι σου κι έβγα στο δρόμο ... μην ξεχνάς οτι έχεις έχεις δώσει όρκο να υπερασπιστείς μέχρι της τελευταίας ρανίδος (και όχι μεχρι του τελευταίου ... ευρώ ) την πατρίδα .. κι αν δεν το νοιώθεις δες τους παρακάτω στίχους ...
      Θα σε δω στο πεδιο της τιμής ...αν έρθεις .

      Πατρίδα χιλιονικημένη
      Σπίτι και πόλη μου χαροκαμένη
      Κουρέλια ταπεινά σε ντύνω
      Καρτέρα κι αύριο θα σε λαμπρύνω

      Γίνε μου όρκος και φωτιά
      Και βγες στον δρόμο με τουφέκι
      Ώρα για αίμα για πυρκαϊά
      Παρ’ το κορμί μου γι’ αστροπελέκι
      Άγριος λύκος και στοιχειά
      Ρουφάν το αίμα τ’ακριβό σου
      Γίνε κατάρα γίνε οχιά
      Πάρ’το κορμί μου κι αρματώσου

      Ολοι στο δρόμο ...
  6. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 02:30 PM
    ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ!!! ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ!! Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ ΔΕ ΦΟΒΑΤΕ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΟΥΤΕ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.
    Απάντηση
  7. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 02:39 PM
    Όχι φίλε μου δεν είσαι βρεγμένος. όταν θα είσαι βρεγμένος δεν θα έχεις τη δυνατότητα να γράφεις από το σπιτάκι σου μέσα στη ζεστουλα σου σχόλια στα διάφορα blogs.Δεν είμαι σίγουρος αν θα έχεις τηλέφωνο ρεύμα και πετρέλαιο μετά από μια χρεοκοπία εκτός και αν έχεις καταθέσεις έξω εκεί πάω πάσο..
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 02:42 PM
      Ενώ αν περάσει και το δεύτερο μνημόνιο και μετά το τρίτο και το τέταρτο κτλ εσείς είσαι σίγουρος ότι θα έχεις λεφτά για πετρέλαιο τηλέφωνο ρεύμα η καλήτερα θα έχεις σπίτι?
    2. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 03:09 PM
      Εκτός από κάποιους οι οποίοι πραγματικά πεινανε οι υπόλοιποι απλά χάσαμε κάποιες ανέσεις. Ελάτε ρε παιδια οι καφετέριες είναι γεμάτες κάθε μέρα!!!!! αυτοί που πεινανε να κσερεισ οι μισοί πεινούσαν και πριν την κρίση.
  8. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 02:40 PM
    ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΕΝ ΤΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ, ΑΝΤΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ....ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΑΠΤΟΠ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ,ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΖΩΑ ΑΛΛΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΠΤΩΧΕΥΟΥΜΕ ΣΕΧΡΗΜΑ,ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΤΩΧΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ.ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΓΚΕΣ,ΓΥΡΣΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣΤΕ ΓΗ,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΑΝ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,ΦΤΙΑΞΤΕ ΒΑΡΚΕΣ,ΖΗΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ....ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ,ΦΤΩΧΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΔΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΟΤΑΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΑΡΙΑ,ΕΛΙΕΣ, ΚΑΤΣΙΚΙΑ....ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ,ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΧΟΥΜΕ DΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ,ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΖΩΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ:ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΑΊΔΟΥΡΙΑ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΣΙΝΕΣ,ΚΙΝΗΤΑ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ......
    ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΠΛΑ, ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΧΗ,ΨΥΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΜΗ ΛΥΓΙΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!!
    ΖΗΤΩ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!!!!!!ΑΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΡΑ!
    ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 03:02 PM
      Αν το όνειρο σου είναι αυτό μπορείς και τώρα να το κάνεις τι σε κραταει σε μια πόλη όπου η ζωή είναι πραγματικά δύσκολη???? Παιδία βάλτε το μυαλό να δουλέψει και μην σας παρασέρνει ο θυμός. εσύ το είπες Έλληνες είμαστε ο λαός που έκανε τη λογική επιστήμη .
  9. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 02:41 PM
    Στρατιωτικός είμαι με μισθό 1100 ευρώ το μήνα. Εσύ με τι ασχολείσαι????
    Απάντηση
  10. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 02:41 PM
    Ενας απο εσάς είμαι. Μόνο που έχω ΠΟΝΕΣΕΙ πολύ και ΑΓΑΠΑΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !

    ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ!!
    Απάντηση
  11. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 02:45 PM
    ΘΑ ΠΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ 650...ΕΥΡΩ !!!
    Απάντηση
  12. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 02:47 PM
    ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Θα είμαστε όλοι εκεί

    Ο χρόνος σας τελείωσε.

    ΚΥΡΙΑΚΗ 12-2-2012 στις 12 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος

    Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

    ΣΑΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ
    Απάντηση
  13. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 02:50 PM
    ΜΕΤΑ ΜΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥ Η ΒΑΓΔΑΤΗ ΘΑΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ...
    Απάντηση
  14. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 02:51 PM
    Αν το όνειρο σου είναι αυτό μπορείς και τώρα να το κάνεις τι σε κραταει σε μια πόλη όπου η ζωή είναι πραγματικά δύσκολη???? Παιδία βάλτε το μυαλό να δουλέψει και μην σας παρασέρνει ο θυμός. εσύ το είπες Έλληνες είμαστε ο λαός που έκανε τη λογική επιστήμη .
    Απάντηση
  15. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 03:00 PM
    Πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα σε 2 κακά όποιος νομίζει ότι η τρόικα και το μνημόνιο είναι χειρότερο από μια έξοδο από το ευρώ την ΕΕ και επιστροφή στη δραχμή τότε ρε παιδια είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
    Απάντηση
  16. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 03:04 PM
    STON 2.39
    Με το που γίνεται λοιπόν η αλλαγή, θα ισχύσουν αυτόματα οι όροι που ίσχυαν πριν την είσοδο μας στο Ευρώ!

    Κι ένας από αυτούς είναι ο συναλλαγματικός έλεγχος στις εισροές και εκροές συναλλάγματος κατά πως η χώρα χαράσσει την πολιτική της!

    Οι Ελληνικές Αρχές δηλαδή, θα επαναφέρουν νόμους, που θα έχουν περιορισμούς στην ροή κεφαλαίων και συναλλάγματος στη χώρα!

    Αρα κύριε Ευάγγελε Βενιζέλο, εξηγήστε μας ΠΩΣ θα φέρουν τα ευρώ τους οι Ελληνες από το εξωτερικό όταν γίνει η επιστροφή στη δραχμή; Με καμιόνια, με καράβια ή με ... υποβρύχια; Και όταν τελικά τα φέρουν, πως θα τα μετατρέψουν σε δραχμές χωρίς να γίνουν αντιληπτοί;

    Είναι προφανές, ότι o υπουργός απευθύνεται στον μέσο Ελληνα που δεν γνωρίζει οικονομικά και πετάξατε πάνω στον πανικό του αυτή την απίστευτη ρουκέτα!

    Διότι, όποιος ιδιώτης κατέχει ευρώ τώρα, με τίποτα δεν θέλει να επιστρέψουμε στη δραχμή, όπου και αν τα έχει. Είτε στις τράπεζες είτε στο εξωτερικό είτε στα μπαούλα του μέσα! Κι όσο πιο πολλά ευρώ έχει, τόσο πιο πολύ ΔΕΝ επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή! Αρα, αυτό που είπε προχτές είναι εξωπραγματικό και σίγουρα δεν αφορά τους υποστηρικτές της επιστροφής στη δραχμή, αλλά το αντίθετο!

    Πολύ απλά γιατί, δεν θα μπορεί κανείς να μετατρέψει τα ευρώ σε δραχμές χωρίς –φυσικά- να φορολογηθούν αφού θα αναγκαστεί να τα αποκαλύψει, όπου κι αν τα έχει!
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 03:18 PM
      Αν εγώ έχω 10.000 ευρώ και η Δραχμούλα από 340,75 που έχει όταν μπήκαμε στο Ευρώ πάει στο 1000αρικο και βαλε όσο φόρο και να μου βάλεις εγώ θα έχω διπλασιάσει μην πω τετραπλασιάσει και βαλε. Τώρα αν κλείσεις τα σύνορα για πάντα τότε μιλάμε για κουμμουνισμό. αν θέλεις όμως κουμμουνισμό να ξέρεις πως θα το πάρεις όλο το πακέτο και όχι μονό τα καλά που έχει το κουμμουνιστικό σύστημα. διαλέγεις και παίρνεις φίλε μου.
    2. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 03:47 PM
      κρίμα 03:04 είχα όρεξη για αντιπαράθεση!!! προφανώς κατάλαβες ότι κάνεις λάθος δεν πειράζει κάτι είναι και αυτό!! καληνύχτα
  17. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 03:59 PM
    ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ 3.47 ΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 3.18 ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΟΥΤΙΕΝ .ΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΣ ΚΑΝΕΙ 30.000 ΧΙΛ ΔΡΧ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΣΣΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΗΛ 1000 ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΕΙΠΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΕΙΣ?
    Απάντηση
  18. ποιός σου είπε ότι στο εξωτερικό καταθέσεις έχουν μόνο οι κλέφτες και οι απατεώνες???????
    Απάντηση
  19. o 03:18 είμαι.
    Μιλαω για νόμιμο χρήμα. Και δεν σου έβαλα το πληθωρισμό που μια φρατζόλα ψωμί θα έχει 5000 δραχμές και βαλε.
    Απάντηση
  20. ΝΕΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣFeb 10, 2012 04:10 PM
    3.18 ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ? ΔΡΑΧΜΗ ΒΡΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΡΑΧΜΗ ΒΟΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΨΑΝΕ ΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΜΠΙΤ ΜΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.....ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΒΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΣΙΜΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΙΡΕΙ ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΕΙΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΔΙΣΒΑΣΤΑΚΤΟΙ
    ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ.ΚΑΙ ΑΣ ΜΠΟΥΝ ΚΙΝΙΤΡΑ .ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ/ΠΙΤΣΟΣ ,ΙΖΟΛΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΣ ΤΟΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΙΤΟ .ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΟΝΕ..ΠΟΛΥ ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. και γιατί δεν δίνεις από τώρα αφορολόγητο πρέπει να γυρίσεις στη δραχμή για να το κάνεις?????? αυτό ζητανε οι γερμανοί οικονομικές ζώνες με χαμηλούς μισθούς και αν γίνετε καθόλου φόρους. Αγορίνα μου τα έχει μπερδέψει στο μυαλό σου όλα.
  21. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 04:37 PM
    Ε ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΡΔΕΥΤΗΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ..
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΙΑ...
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 04:48 PM
      Μπορεί να μην έχεις μια αλλά έχεις ένα Α επίπεδο ζωής. βγήκες από το Ευρώ και πηγές στη δραχμή ξεχνατα όλα!!!! πάνε βρες μετά το Μακρυγιάννη να σου πει πως θα την βγάλεις γιατί αυτός έχει σχέδιο για το πως θα ευημερήσουμε με τη δραχμή. Α ρε κατακαιμενε Έλληνα τι σε περιμένει!!!!!!!!!!!!!!!!
    2. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 05:16 PM
      Ποιο επίπεδο ζωής και για πόσο ακόμα; Μόνο Δυ έχουν κάποιο επίπεδο και οι κλέφτες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες τελείωσαν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε πολλες επιχειρήσεις πληρώνονται με έναντι. Τον Ιούνιο που θα παρθούν επιπλέον μέτρα , σε τι θα διαφέρουμε από την κατάσταση ξέχνα τα όλα!!
    3. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 05:28 PM
      παιδιά είπαμε τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά το να γυρίσουμε στη δραχμή είναι αυτοκτονία. από 2 κακά διαλέγουμε το λιγότερο κακό απλά τα πράγματα. τα πατριωτικά τώρα τα θυμηθήκαμε που μας έκοψαν τους μισθούς οταν τόσα χρόνια μας κάνουν γιο γιο οι πάντες (σκοπιανοί ,τούρκοι και σια δεν μας καιγόταν καρφάκι.
  22. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 05:13 PM
    ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΗΔΕΙΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ...
    ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΩ ΛΙΓΟ ΤΟ
    ΚΛΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ
    ΒΑΡΥ...
    ΕΛΠΙΖΩ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ
    ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ...
    Απάντηση
  23. ΝΕΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣFeb 10, 2012 05:22 PM
    ΑΣΤΕΡΙΞ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ.ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ Ε ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΖΟΡΙΖΕΣΕ.ΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΟΥΤΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΘΑ ΠΕΤΑΜΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΤΥΡΙ.ΚΡΕΑΣ.ΝΤΟΜΑΤΕΣ.ΣΙΤΑΡΙ,ΠΑΤΑΤΕΣ ,ΜΑΙΝΤΑΝΟ,ΣΕΛΙΝΟ ΨΗΓΕΙΑ ΣΙΕΜΕΝΣ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ.ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 05:32 PM
      ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΙΘΑΝΕΙ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΦΙΛΕ!!!! ΟΚ ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ Η Β ΚΟΡΕΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΩΝ.
  24. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 05:28 PM
    ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ...
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑ..
    ΕΧΩ ΔΥΟ ΓΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ
    ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΩ ΟΛΑ
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 05:33 PM
      ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ !!!! ΥΠΟΜΟΝΗ.
  25. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 05:37 PM
    Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ(ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ) ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ....ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝΕ ΜΥΡΩΔΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΣΥΚΩΤΙΑ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!!!
    Απάντηση
  26. Η ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ΣΑΣ ΡΕ ΞΥΠΝΙΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕFeb 10, 2012 05:52 PM
    Α ΡΕ ΚΑΤΑΚΑΙΜΕΝΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΠΑΣΟΚΑΤΖΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙΣ ΣΙΤΑΡΙ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΚΡΕΑΣ,ΡΙΖΗ,ΨΗΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΣΙΕΜΕΝΣ,ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΣΕΛΙΝΟ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΜΗΝ ΠΕΤΑΣ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ ΤΗΣ ΟΝΕ.ΑΝ ΣΙΝΕΧΙΖΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΦΡΙΝΑΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΤΑ ΠΙΤΣΟΣ ΤΗΝ ΙΖΟΛΑ ΤΟ ΙΧ ΤΟ ΠΟΝΥΤΩΡΑ ΟΙ ΚΟΛΟΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΑΠΟ ΜΑΞΡΙΑ .ΕΙΣΤΕ ΑΧΑΙΡΕΥΤΟΙ ΑΓΝΩΜΩΝΕΣ ΡΕ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΙ ΔΙΩΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΤΙ ΔΙΩΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΥΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ?ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΛΕΥΤΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΜΕ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΔΕΒ ΣΑΣ ΧΕΟΣΤΑΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ?Η ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ΣΑΣ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΜΑΙ
    Απάντηση
  27. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 05:58 PM
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ Η ΕΥΡΩΠΗ
    ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ;
    ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...
    ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ
    ΚΑΝΟΥΜΕ..
    Απάντηση
  28. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 06:02 PM
    ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!
    Απάντηση
  29. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 07:10 PM
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ, ΤΟ 2002 ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΕURO Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΗΤΑΝ 0.80 ΗΤΟΙ 340.75 ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ 380 ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΡΑΧΜΕΣ, ΤΩΡΑ Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ 1.20 ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΧΟΥΜΕ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΣΤΙΣ 420 ΔΡΑΧΜΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ..!! ΟΙ ΜΗΣΘΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ 200.000 ΔΡΑΧΜΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΗΤΟΙ 600 EURO ΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΝ ΚΙΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ..!! ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ 50 ΔΡΑΧΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕURO ΠΗΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ 50 ΣΕΝΤΣ ΗΤΟΙ 170 ΔΡΑΧΜΕΣ ΗΤΑΝ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΛΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ 200.000 ΔΡΑΧΜΕΣ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΦΘΗΝΑ 100 ΔΡΑΧΜΕΣ Η ΦΡΑΤΖΟΛΑ ΤΟ ΞΩΜΙ,50 ΤΟ ΝΕΡΟ, 60 Ο ΚΑΦΕΣ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ 100 ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ 94% ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ 2010, ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΟΥΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΦΘΗΝΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΠΩΣ 1 ΑΚΗΝΙΤΟ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ, ΤΟ 2002 ΕΚΑΝΕ 10.000.000 ΔΡΑΧΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 2011 Η ΕΦΟΡΙΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΕ 400.000 EURO ΗΤΟΙ 140.000.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΜΕ ΙΣΟΤΙΜΙΑ 340 ΤΟΥ 2002, ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΩΡΙΝΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ 420 ΗΤΟΙ 168 ΕΚΑΤ ΔΡΑΧΜΕΣ, ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΜΕ 10% ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΦΟΡΟ...!!! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ..!! ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΕ ΣΩΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΟΛΙΓΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 08:08 PM
      ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ!!!!!!! ΤΑ ΠΕΡΙ 420 ΔΡΑΧΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ. ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΙΝ ΕΥΡΩ ΤΟΤΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!!!!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!
  30. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 08:25 PM
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΕ ΣΦΑΙΡΕΣ Η ΤΟΝ ΠΕΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΝΤΑΚΙ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ,ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ,Ε ΑΝ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΦΑΩ ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ!!!!
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 08:31 PM
      ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!! ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΝΑΝ ΑΒΕΡΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
  31. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 10:17 PM
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟ 2001 ΠΕΡΝΑΜΕ 200.000 ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ 150.000 ΕΝΟΙΚΙΟ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΕΥΑΝΕ 50.000 ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ....ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 95% ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΤΕ, ΑΝ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΑΝΟΙΚΕΙΣ ΣΤΟ 5% ΤΙΣ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ....
    Απάντηση
  32. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 10:30 PM
    ΤΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΕΣΥ, ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ, ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΚΛΗΣΕ ΤΟ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΟΚΑΝΑΛΑ...
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 10, 2012 11:31 PM
      ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ

      Αφιερώνεται σ όλους αυτούς που έχουν την
      αφέλεια να πιστεύουν την εγκληματική ανευθυνότητα
      του ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΏΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ" που
      τόσο επιπόλαια ζητούν κήρυξη χρεοκοπίας.

      - Το Δημόσιο δε θα πληρώνει μισθούς και συντάξεις, όπως και
      κάθε άλλη υποχρέωσή του (χρεοστάσιο).
      - Θα κλείσουν περίπου οι μισές επιχειρήσεις.
      Υπολογίζεται ότι η ανεργία θα ξεπεράσει, στην πρώτη φάση, το
      60%!
      - Δεν θα υπάρχουν καύσιμα, φάρμακα, ανταλλακτικά, πρώτες ύλες, καθώς δε θα μπορούν να γίνους εισαγωγές. Θα αναβιώσει η μαύρη
      αγορά. Υπολογίζουν ότι για ένα κουτί ασπιρίνες θα χρειαζόμαστε ένα ημερομίσθιο!
      - Θα κλείσουν ή θα υπολειτουργούν, στην πρώτη φάση, νοσοκομεία και σχολεία, δημόσια μεταφορικά μέσα.
      - Θα δεσμευτούν οι τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών και θα αποδίδονται
      σταδιακά π.χ. 1000 Ε ανά εβδομάδα.
      -Θα καθοριστεί νέα ισοτιμία ευρώ- δραχμής π.χ 1Ε= 700δρχ. ή, κατ
      άλλους ακόμα και 1Ε=1.200 ή και 1.500δρχ.
      - Θα είμαστε ουσιαστικά χωρίς εθνική ασφάλεια, αφού τα καύσιμα
      και τα ανταλλακτικά θα πληρώνονται πανάκριβα.
      ΧΑΟΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟ, ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΕΙΝΑ, ΦΟΒΟΣ.

      Όλοι, ακόμα και υπουργοί, διαφωνούν με τα λάθη και τις παραλείψεις
      της κυβέρνησης, διαχειρίζεται πρωτόγνωρο φαινόμενο,
      με εσωτερικά κυρίως αλλά και εξωτερικά αίτια.

      Ας προσέξουμε. Μη παρασυρόμαστε από προβοκάτορες ή αφελείς.
      Οι μόνοι οφελειμένοι από μία χρεοκοπία θα είναι αυτοί που
      θα εισάγουν κεφάλαια και με την νέα ισοτιμία θα μας αγοράσουν
      με το ένα τρίτο ή και λιγότερο των σημερινών τιμών!
      Ν.Κ. Καθηγητής
  33. Ζουμε εποχες η συγκεριες που δεν μπορουμε σε οικονομολογικο πεδιο να πουμε τιποτα σιγουρα.Ουτε οι τραπεζικοι που διαβασα πιο πανω!Θελω να τονισω οτι εαν παμε στη δραχμη που το ευχομαι,ποιος θα ειναι αυτος που θα καθορισει την ισοτιμια??Με ποιους ορους?Που θα κλιση?Και αλλα πολλα αλλα ερωτηματα!!Σε αυτο το σημειο πρεπει να επικεντρωθουμε,για να γνωριζουμε τη προκειτε να μας συμβει,οποτε να ξερουμε τι να απαιτησουμε βγαινοντας στο δρομο!!ΔΡΑΧΜΗ η ΕΥΡΩ?Ας ειμαστε πληρως ενημερωμενοι και μετα συζηταμε γιατι τωρα το μονο που λεμε ειναι να φυγουν οι δοσιλογοι,και?Θα τους καταδικασουμε?Θα γινει δημευση των περουσιακων τους στοιχειων?και απο τις οικογενειες τους ε?Δεν ειμαστε οργανωμενοι στο ΤΙΠΟΤΑ και ΠΟΥΘΕΝΑ γι αυτο και δεν μας σεβοντε!Ειμαστε Ελληνες αλλα δυστηχως σταματησαμε να σκεφτομαστε!
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςFeb 11, 2012 12:06 AM
      11:31
      Απλό και κατατοπιστικό το σχόλιό σας.
      Δυστυχώς είμαστε αφελής λαός.
      Εύκολα παρασυρόμαστε από τους δημαγωγούς
      και τα οργανωμένα συμφέροντα.
      Οι κερδοσκόποι, ντόπιοι και ξένοι και υποψήφιοι μαυραγορίτες
      περιμένουν να πολυπλουτίσουν από την δυστυχία μας.
  34. ΑνώνυμοςFeb 11, 2012 12:01 AM
    Ν.Κ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΠΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ 35 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΒΡΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ 1 ΧΠΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΥΠΩΘΕΙ Η ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.... ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΟΛΑ ΓΙΝΩΝΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΠΛΙΟΨΗΦΙΑ.
    Απάντηση
  35. ΑνώνυμοςFeb 11, 2012 12:18 AM
    Ρε φίλε αφού είσαι του δημοτικού, εκφράζεις γνώμη;;
    Διάβασε προσεκτικά, να μάθεις κ εσύ κάτι.
    Πόσοι καθηγητές έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, όπου εργάσθηκαν ή εργάζονται;;
    Όλοι τους λυσάνε να γυρίσουμε στην δραχμή.
    Μην είσαι αφελής.
    Απάντηση
  36. ΑνώνυμοςFeb 11, 2012 12:20 AM
    Έξω από το ευρώ (σιγά μην το θέλουν οι ξένοι) και να έρθουν εταιρίες να εκμεταλλευτουμε το υπέδαφος. Όλο αυτό που γίνεται είναι στημένο και καλά οργανωμένο με την σύμπραξη των προδοτικων κομμάτων. Αν εσείς θέλετε να ζείτε σα δούλοι και ξένοι στον τόπο σας με γειά σας και χαρά σας. Το μνημόνιο και η εφαρμογή του από προδότες τι προοπτικές μπορεί να έχει για το μέλλον της χωρας; ακόμη Πιστεύετε τους αλήτες;
    Απάντηση
  37. ΑνώνυμοςFeb 11, 2012 01:25 AM
    ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΥΤΟ?
    Απάντηση
  38. ΑνώνυμοςFeb 11, 2012 01:50 AM
    11.31 διαβασε παραπανω τον μακρυγιαννη για το παραμυθακι οτι θα μας αγορασουν οι κλεφτες το εξηγει μια χαρα ΠΑΣΟΚΟΣ ε ΠΑΣΟΚΟΣ
    Απάντηση
  39. ΑνώνυμοςFeb 11, 2012 02:20 AM
    ΓΡΑΨΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ Ε.Ε. ΚΑΙ ΕΥΡΩ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠ΄ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ. ΔΡΑΧΜΗ!!!!!!
    Απάντηση
  40. ΑνώνυμοςFeb 11, 2012 02:23 AM
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΤΕ Ο.ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΤΩΡΑ.
    Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια