Powered By Blogger

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

μη γίνεται τελικά αληθές.

To έβγαλε το μεροκάματο και σήμερα ο ΓΑΠ.

Αθήνα

Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών πραγματοποίησε το Σάββατο και την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά το Σάββατο με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ενώ την Κυριακή με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι και τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αλ Μαχμούντι.

Στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους ξένους ηγέτες ο πρωθυπουργός αντάλλαξε απόψεις για το Μεσανατολικό, ενώ επιπλέον συζήτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό με τον κ. Χριστόφια και τις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με τον Λίβανο και την Λιβύη με τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών.

==================

Σχόλιο: Το Παλικάρι είναι σε εντελώς άλλη φάση. Θα πρότεινα δωρέαν χρόνο ομιλίας.

1 Votes
Quantcast

Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.

Σχόλια

  • fvasileiou On Αυγούστου 22, 2010 at 8:41 μμ

    Είναι λογικό. Όταν επί ενάμιση μήνα κάνεις μπάνια, κωπηλασία, τζόκινγκ, ηλιοθεραπεία, κάποια στιγμή βαριέσαι και παίρνεις και κάνα τηλέφωνο…

    • Γιάννης Παπαϊωάννου On Αυγούστου 22, 2010 at 9:25 μμ

      Έ ναι.
      Αν και βασικά πίστευω ότι ούτε αυτο κάνει. Απλά κάποιες τηλεφωνήτριες εργάζονται όλη ημέρα παίρνοντας οποιό νούμερο ξένου ηγέτη έχουν. Αν τον ψήσουν να τους μιλήσει τον συνδέουν με τον ΓΑΠ. Κάτι σαν τηκεφωνικές πωλήσεις.

      Όταν τελιώσει η βάρδια τους (γύρω στις 5 το απόγευμα) βγάζουν ανακοίνωση με τα αποτελέσματα.

      Σήμερα κυριακάτικα τους βγήκε ο Λυβιος.
      Προχθές αμέσως μετά τον Νετανιάχου εποιασαν την καλή και τους βγήκε η Χίλαρυ.

      • ΒΑΣΙΛΗΣ On Αυγούστου 23, 2010 at 12:32 πμ

        Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ”ΑΝΑΛΥΤΗ”
        ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.
        ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ
        ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ!
        ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
        ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΛΤΑΣ
        ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΔΝΤ;
        ΜΗΠΩΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΒΡΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗ;
        ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ.
        Ο ΜΠΕΝΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
        ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
        ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ.
        Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
        Ε;
        ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ !

        • nick On Αυγούστου 23, 2010 at 8:14 πμ

          κουράστηκε κιόλας ο πρωθυπουργός της Πάρου ; ούτε 10 μήνες στην εξουσία , μετά από δύο χρόνια πως θα είναι ; ενα ράκος; θα χρειαστεί 6 μήνες διακοπές για να συνέλθει το παιδί;

  • iconology2009 On Αυγούστου 22, 2010 at 9:27 μμ

    τί έξυναν οι συνομιλήτές του Γιωργάκι όταν αυτός τους εκφωνούσε τις παπαριές του;

    • vasiliadis On Αυγούστου 22, 2010 at 10:22 μμ

      εξαρτάται αν είναι γυναίκα ή άνδρας ο συνομιλητής…

    • ΒΑΣΙΛΗΣ On Αυγούστου 23, 2010 at 12:35 πμ

      ΟΤΙ ΞΥΝΩ ΕΓΩ
      ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΣΟΥ !
      ανΑΛΥΤΑΚΟ!

    • Orestios On Αυγούστου 23, 2010 at 1:17 πμ

      Άικ, νομίζω άκουγαν με μεγάλη προσοχή τί τους έλεγε το τουρίστα GAP. Δεν νομίζω ότι τα έξυναν. Έβαλαν την θεριζοαλωνιστική να το κάνει.

  • varanus komodoensis On Αυγούστου 23, 2010 at 4:26 μμ

    ΡΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑ.ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ 300 ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΟΥΦΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ. ΜΕ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΪΚΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΑ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΧΡΕΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕ

    • iconology2009 On Αυγούστου 23, 2010 at 5:04 μμ

      Εντάξει, μην τα ισοπεδώνεις κι όλα.Γιατί αν και οι τριακόσιοι είναι όπως το λές τότε οι στατιστικές πιθανότητες λένε ότι πάνω κάτω και όλοι οι υπόλοιποι 10.999.700 έτσι είναι περίπου. Στέκει; Κι αν στέκει, εσύ πού στέκεις σ’αυτό το εξωφρενικό συμπερασμα;

      • varanus komodoensis On Αυγούστου 23, 2010 at 6:50 μμ

        εγω καθολου δεν τα ισοπεδωνω. ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ. το οτι τους ψηφιζει ο κοσμακης αυτο δεν λεει απολυτως τιποτε. ΜΑ ΤΙΠΟΤΕ..θυμα τους ειναι ο κοσμακης. θυμα της πλανης των μμε.θυμα των ρουσφετιων τους. θυμα του ιδιου του προδοτικου και εκβιαστικου συστηματος των νταβατζηδων της διαπλοκης. οποιο κομμα απο τα 5 που βρισκονται τωρα στη βουλη και να ψηφισει καποιος ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ. τη δουλεια τους αυτοι οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ παλι την κανουνε..ολα τα κομματα που βρισκονται υπο την σκέπη του συστηματος παιζουν καποιο ρολο. καλομελετησε το λιγο το πραγμα και θα καταλαβεις τι εννοω. ειναι τα 2 κεντρικα κομματα εξουσιας ΜΑΖΙ με τα δεκανικια τους. ολοι μαζι ενεργουν, αγονται και φερονται ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ Μ Ο Ν Ο Ν ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ωφελημενο σε ολες τις περιπτωσεις απο τη σταση των κομματων ειναι ΜΟΝΟ αυτο. κλεινοντας, θα ηθελα να δανειστω δυο λογια του πατριωτη σοσιαλιστη μιχαλη χαραλαμπιδη(αν και οπως αποδειχτηκε ιστορικα, η αποχουντοποιηση μας εφερε σε αυτη την καταντια): ”καποτε,το ζητουμενο ηταν η αποχουντοποιηση της ελλαδας. τωρα, το ζητουμενο ειναι η αποκομματικοποιηση αυτης.”

  • iconology2009 On Αυγούστου 23, 2010 at 7:15 μμ

    Εάν υποψιαστώ ότι υπαινίσσεσαι ότι η Χούντα ήταν κάτι καλό αυτό θα σου πώ και απο κεί και πέρα οι συνειρμοί-αν θέλεις πραγματικά να σκεφθείς δημοκρατικά και όχι συνταγματάρχικα-είναι δικοι σου: τόσο η επάρατη Χούντα όσο και ο προδοτικός Παπανδρέου ήταν η πρώτη και σχεδόν η μόνη επιλογή των αμερικανών. Το 1967 αυτοί φόρτωσαν τη βενζίνη που κίνησε τα τανκς και το 2009 αυτοί φόρτωσαν ξανά βενζίνη γιά τα νέα τανκς που λέγονται κανάλια και μας επέβαλαν τις δικτατορίες Παπαδόπουλου-Παπανδρέου. Αν πραγματικά θέλεις να πολεμήσεις το πολιτικό σύστημα και δεν θέλεις να μας φέρεις συνταγματάρχες, λοχαγούς ή ό,τι άλλο παρόμοιο, ΚΤΥΠΑ ΑΛΥΠΗΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ! Εκεί εξυφαίνονται οι συνωμοσίες πιά(τάπε ο κακομοίρης ο Εκο αλλά ποιός τον άκουγε;)

    • varanus komodoensis On Αυγούστου 23, 2010 at 9:46 μμ

      εγω δεν υπαινισσομαι τιποτα.η ιστορια μιλαει μονη της.ασε,μη μου αναπαραγεις και εσυ αυτα που λεει το συστημα των δοσιλογων.που τα φορτωσαν ολα στο απριλιανο καθεστως για να καλυψουν οι ιδιοι τις πομπες τους αλλα και για να χτισουν το σημερινο ”δημοκρατικο” καθεστως εξοντωσεως των ελληνων.πες μου εσυ ποτε υπηρξε καλυτερη οικονομικη ανθιση και αναπτυξη απο την περιοδο ’67-’73. πες μου ποτε η δραχμη ηταν ισχυροτερη του δολλαριου και η ελλαδα μεσα στις 4-5 πρωτες οικονομικες δυναμεις στον κοσμο ΑΝ ΟΧΙ Η ΠΡΩΤΗ. πες μου γιατι δεν ανοιγουν τον φακελο της κυπρου.τι φοβουνται; αφου, οπως λενε οι καθεστωτικοι πασοκοι και νδτες, οι συνταγματαρχαιοι ηταν αυτοι που πουλησαν την κυπρο.τι φοβουνται επομενως και δεν τον ανοιγουν; τωρα,ασφαλως ολοι κανουνε λαθη.ασφαλως εκανε λαθη και ο γ.παπαδοπουλος.οπως το οτι δεν εξυγιανε το κρατος απο τους προδοτες πολιτικους.τους αφηνε να το παιζουν επαναστατες απο τα παρισια και απο τα λονδινα οντας πρακτορες ξενων μυστικων υπηρεσιων,αντι να τους ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΤΑΤΑ για την κατασταση στην οποια ειχανε φερει τη χωρα τοτε.δηλ., οτι σαπιλα υπηρχε πριν το ’67 επανηλθε μετα το ’74.δεν συμφωνω σε ολα με το απριλιανο καθεστως.δεν ειναι αυτο το μοντελο διακυβερνησης που θα επιθυμουσα. πιστευω σε ενα εθνικοκοινωνικο κρατος δικαιου και προνοιας και οχι σε ενα στρατιωτικοποιημενο καθεστως.πλην ομως,δεν μπορω παρα να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ στον γ.παπαδοπουλο οτι ειχε για την ελλαδα αγνες προθεσεις.ενα χριστιανοπουλο ηταν που μαχοταν για τα συμφεροντα της πατριδας. τα υπολοιπα τα ακουω βερεσε. εξαλλου αυτος πεθανε στην ψαθα,οπως και οι λοιποι, μετα απο χρονια φυλακης.ενω οι μεταπολιτευτικοι ”ηγετες”;;; αυτοι που..μας ”εκδημοκρατισαν”; αυτοι οι ”τιμιοι” ανθρωποι;;; αυτοι οι οποιοι δεν..ηταν αμερικανοκινητοι;;;(!!!) ΝΑ ΤΗ ΒΡΑΣΩ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ. Οσο για αυτο που ειπες για τα καναλια,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι πρεπει να χτυπιουνται αλυπητα απο ολους μας.

    • varanus komodoensis On Αυγούστου 23, 2010 at 9:57 μμ

      εγω συνιθιζω να βλεπω τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ καποιου.οχι το τι ακουγεται και τι αιωρειται..αλλα αυτο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. εσυ λες οτι ο γ.παπαδοπουλος ηταν αμερικανοκινητος. και εγω σου απαντω,δες τα εργα και τις ημερες του. ηταν ή δεν ηταν προς ωφελος του εθνους και της πατριδας; πιστευεις δηλ. οτι οι αμερικανοι ηθελαν την οικονομικη ανθιση της ελλαδας;; το πολυτεχνειο γιατι εγινε;; τους φοιτητες,αυτην την περιβοητη ”γενεια του πολυτεχνειου”,ποιος την εξεσηκωσε αγαπητε;; τον δαμανακειο ραδιοφωνικο σταθμο εντος αυτου ποιος τον εστησε;; ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ Η CIA ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΑΥΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;; ΜΗΠΩΣ Ο Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΚΟΤΑΝ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ;;;

  • iconology2009 On Αυγούστου 23, 2010 at 10:17 μμ

    Φίλε μου κινούμαστε σε εντελώς διαφορετική συχνότητα. Λυπάμαι αλλά δεν μπορω να διαλεχθώ μαζί σου.
    Κλέινω μόνο με το απλό:τα όποια προβλήματα μπορεί να έχει ένα πολιτικό σύστημα-που ως ένα βαθμό μπορεί νάναι και αναγκαιότητα της ιστορίας που να ωθεί σε μιά προώθηση θεσμική-δεν λύνονται με κουμπούρια και κολονέλους. Στον αιώνα του διαδικτύου αυτές οι μέθοδοι δεν είναι απλά ξεπερασμένες αλλά ανήκουν στην σφαίρα της απώτατης παλαιοντολογίας, στη βαθειά προϊστορία των λαών. Δεν υπάρχουν οι άνθρωποι γιά να ευημερούν τα πολιτεύματα και τα κράτη αλλά τα κράτη γιά να ευημερούν οι ανθρώποι. Αυτοσκοπός δεν είναι το κράτος-άρα δεν είναι δα και τόσο εγκληματικό να χωλαίνει και κάπου-αλλά ο ιδιος ο άνθρωπος σαν οντότητα με αξία και προσωπικότητα.

    • varanus komodoensis On Αυγούστου 23, 2010 at 10:35 μμ

      Το κατά πόσον ήταν αμερικανοκινούμενο το καθεστώς της 21ης Απριλίου είναι συζητήσιμο. Το σίγουρο κατ’ αρχήν είναι ότι οι αξιωματικοί που έκαναν το στρατιωτικό επαναστατικό κίνημα της 21ης Απριλίου δεν ήσαν σέ καμία περίπτωση οι αμερικανοαναθρεμμένοι γόνοι αστικών οικογενειών, αλλά άνθρωποι που προήρχοντο από τη λαϊκή βάση και αυτή ήταν μία από τις αιτίες που οι «σύμμαχοι» αμερικανοί και άγγλοι δεν είδαν με καλό μάτι το καθεστώς της 21ης Απριλίου το οποίο όμως αποδέχθηκαν σε μία λεπτή ισορροπία. Με λίγα λόγια, δεν ήσαν οι δικοί τους, δεν ήσαν αυτοί που θα ήσαν διατεθειμένοι να παίξουν το δικό τους παιχνίδι.
      Πράγμα που φάνηκε ξεκάθαρα τον Οκτώβριο του 1973, όταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, διά του Πρωθυπουργού Σπύρου Μαρκεζίνη, αρνήθηκε την παροχή υπηρεσιών προς την Αμερική, την χρήση δηλαδή αεροδρομίων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων προς βοήθειαν των ισραηλινών στον αραβοϊσραηλινό πόλεμο που είχε ξεσπάσει. Ορθώς η σκέψη του ηγέτου της 21ης Απριλίου, ο οποίος πάσχιζε τότε να ομαλοποιήσει την κατάσταση και δι’αυτού να βγάλει την χώρα από τη διεθνή απομόνωση όπου την είχαν τάξει αμερικανοί και ευρωπαίοι, ήταν να μην ταραχθεί η φιλία Ελλήνων και αραβικού κόσμου προς το συμφέρον των γεωστρατηγικών συμφερόντων της Ελλάδος, και επιπλέον η Ελλάς να αποδείξει ότι ήταν μία ελευθέρα και ανεξάρτητος χώρα.
      Το «Όχι» του Γεωργίου Παπαδοπούλου το 1973 είναι εξίσου ιστορικό και βαρύνουσας σημασίας με το «Όχι» του Ιωάννου Μεταξά το 1940, άσχετα αν αυτό δεν οδήγησε σε ένα στρατιωτικό έπος αλλά μέσω της καρικατούρας του Πολυτεχνείου οδήγησε τον ίδιο στην πτώση του, αλλά και στην απαρχή του μακροχρόνιου δικού του Γολγοθά που τελείωσε με τον θάνατό του τον Ιούνιο του 1999. Ο Γ.Παπαδόπουλος είναι πασίγνωστο ότι πέθανε πάμφτωχος στην φυλακή και αυτό αποδεικνύει ότι υπήρξε συνεπής με τις αρχές του, πατριώτης και σίγουρα δεν ήταν πράκτορας των Αμερικανών. Οι πράκτορες των Αμερικανών δεν πεθαίνουν ποτέ στην φυλακή, όπως δεν πέθανε ποτέ στη φυλακή κανένας Έλληνας πολιτικός στη νεότερη ιστορία του τόπου..εγω οπως βλεπεις,σου απεδειξα την εντιμοτητα του λογου μου..

      • Γιάννης Παπαϊωάννου On Αυγούστου 23, 2010 at 10:49 μμ

        Χαιρόμαστε ειλικρινώς για τις απόψεις σας. Το γεγονός ότι αυτές κατατίθενται με παρησία δείχνει το μεγαλείο της Δημοκρατίας.

        Αδυνατούμε βεβαίως να αντιληφθούμε το γιατί οι συνταγματάρχες δεν έκαναν ένα κόμμα με το οποίο θα διεκδικούσαν την ψήφο του Ελληνικού λαού ωστε να εφαρμοσουν το πρόγραμμα τους.
        Τουναντίων προτίμησαν να καταστείλουν το σύνταγμα γεγονός το οποίο τους οδήγησε στην φυλακή.

        • varanus komodoensis On Αυγούστου 24, 2010 at 3:25 μμ

          Πλείσται όσαι προσπάθειαι έχουν καταβληθεί όπως δημιουργηθή η εντύπωσις ότι η Επανάστασις της 21ης Απριλίου 1967 ήτο εν απλούν “πραξικόπημα” υποκινηθέν υπό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Η στοιχειώδης εντούτοις και μόνον λογική, επαρκεί διά την κατάρριψιν αυτού του μύθου.

          Εάν τις συγκρίνη τας τύχας του Γεωργίου Παπαδοπούλου και των λοιπών Πρωτεργατών της Επαναστάσεως, προς αυτάς γνησίως αμερικανοκινήτων πραξικοπηματιών και δικτατόρων ανά την υφήλιον, διαπιστώνει ότι ουδέ εφυγαδεύθησαν εις το εξωτερικόν, ουδέ απήλαυσαν του “ενδιαφέροντος” και της “στοργής” του αμερικανικού καθεστώτος, ουδέ κατήλθον της εξουσίας κατά μίαν δεκάραν πλουσιότεροι απ’ ότε ανήλθον εις αυτήν.

          Τούτων αν μη επαρκούντων, δύναται τις όπως ανατρέξη εις το βιβλίον (του Αλέξη Παπαχελά) “Ο Βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο Αμερικανικός Παράγων 1947 – 1967.” (Εκδ. Εστίας 1997), εις ο αποδεικνύεται ότι αι αμερικανικαί μυστικαί υπηρεσίαι ουδεμίαν ανάμειξιν ή έστω απλήν γνώσιν περί της Επαναστάσεως είχον. Έμπρακτος δε διακήρυξις αυτού αποτελεί το υπό των ΗΠΑ επιβληθέν embargo την 25ην Απριλίου 1967!

          Η Επανάστασις της 21ης Απριλίου 1967, υπήρξε μία καθαρά ελληνοκίνητος επέμβασις σύμφωνος προς τας παραδόσεις του Ελληνικού Στρατού, δι’ ο και οι Πρωτεργάται της τιμωρούνται ισοβίως διότι επραγματοποίησαν αυτήν άνευ της εγκρίσεως (ουδέ καν της απλής γνώσεως) των ξένων (βλ. ΗΠΑ) κέντρων αποφάσεων.

        • varanus komodoensis On Αυγούστου 24, 2010 at 3:34 μμ

          Σαν τρελοί έτρεχαν εκείνο το πρωί, ο Αμερικάνος πρέσβης Φίλιπ Ταλμπστ και ο σταθμάρχης της CIA Τζών Μώρρυ.

          Ο Δεύτερος μάλιστα επιχείρησε να προσεγγίσει τα ανάκτορα στο Τατόι για να μάθει απο τον Βασιλιά τι ακριβώς συμβαίνει. Όμως ο επικεφαλής των Δυνάμεων που είχαν κυκλώσει τα ανάκτορα (Αν/χης Λέκκας) του απαγόρευσε την είσοδο, παρότι ο Αμερικάνος του γνωστοποίησε την ταυτότητα του.

          Ακόμα διαβάζουμε απο το βιβλίο του Τάσου Κοντογιάννη, τα παρακάτω

          -

          Ο Πρέσβης Τάλμποτ ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος, Γιατί οι Πραξικοπηματίες μεταξύ άλλων εκείνο το βράδυ περικύκλοσαν με τανκς, οχι μόνο το αεροδρόμιο του Ελληνικού, αλλά και την διπλανή αμερικάνικη αεροπορική βάση και τις δύο επι ελληνικού εδάφους πυρηνικές βάσεις, στις οποίες υπήρχαν 7000 πυρηνικές κεφαλές που διέθεταν οι Αμερικάνοι στο ευρωπαϊκό έδαφος.

          Αλλά οι Πραξικοπηματίες δεν περικύκλωσαν μόνο αλλά απομόνωσαν τους αμερικάνους, αφού έκοψαν τα τηλέφωνα της αμερικάνικης πρεσβείας. Έτσι ο πρέσβης Τάλμποτ, προκειμένου να επικοινωνήσει με την αμερικάνικη βάση χρησιμοποίησε το δορυφόρο Τελεστάρ και μίλησε μέσω Ουάσινγκτον με τη βάση στο Ελληνικό!!!

          Όπως έγινε γνωστό πολλά χρόνια μετά, ο Παπαδόπουλος έκανε την κίνηση αυτή για να προφυλαχθούν οι κινηματίες από το ενδεχόμενο αντιδράσεων των Αμερικάνων να αποτρέψουν την επικράτηση του πραξικοπήματος ή να βοηθήσουν τον βασιλιά να αντιδράσει.
          Πολύ αργότερα διαφάνηκε πλέον απόλυτα ξεκάθαρα οτι το καθεστώς δεν είχε καμία σχέση με τους “σύμμαχους”
          Αφού αρνήθηκε να εξυπηρετήσει ΗΠΑ και Ισραήλ στον Πόλεμο των 7 ημερών.

          οσο για τον συλλογισμο σου γιατι δεν δημιουργησαν κομμα,μην ξεχνας οτι ηταν στρατιωτικοι και οχι πολιτικοι ετσι γιαννακο; δεν ηταν καθολου μα καθολου ευκολο, αν και ο παπαδοπουλος κινειτο προς αυτη την κατευθυνση που λες. οι υπολοιποι ομως αξιωματικοι της 21ης απριλιου δεν ηταν δυνατον να συμφωνησουν ολοι..ομως παρα ταυτα ο παπαδοπουλος τον ιανουαριο του ’74 εαν δεν ανατρεποταν θα πετυχαινε ΚΑΙ αυτο τον στοχο.ειδαμε και τους δικους σας τους ”δημοκρατες” με τα ζιβαγκο και τα φουλαρια που εκαναν κομματα οι πορδοαντιστασιακοι και κυβερνουνε με τα ρουσφετια και τους κομματικους στρατους τι επραξαν για τον πολιτη και την πατριδα…ΦΑΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟ..ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ;

        • varanus komodoensis On Αυγούστου 24, 2010 at 3:52 μμ

          ..αυτα τα ολιγα γιαννακο,για την αποκατασταση της αληθειας περι ”αμερικανοκινητης χουντας”..αυτα τα περι ”αμερικανοκινητης ψευτοεπαναστασεως” τα λεει το συστημα των προδοτων και η cia για να φορτωσει στους συνταγματαρχες τις προδοσιες που εκαναν οι ”δημοκρατες”που υποστηριζατε και υποστηριζετε γιαννακο…αλλα και εσυ, σε αυτο το συστημα πιστευεις απο οτι βλεπω..στο συστημα αυτης της τεραστιας γενειας του πολυτεχνειου των..επαναστατων-αντιστασιακων που ειχαν και ραδιοφωνικο σταθμο!!! αυτα τα ομορφοπαιδα με τα ζιβαγκο,τα σανδαλια και τα γαρυφαλλα γιαννακο μας εφεραν εδω ακριβως που ειμαστε. αυτη ειναι και η πικρη αληθεια για ολους εσας που πιστεψατε σε αυτους..περαστικα σας.

          • iconology2009 On Αυγούστου 24, 2010 at 4:10 μμ

            Κι όταν ο πατέρας μου επιστρατευόταν τον Ιούλιο 1974 γιατί δεν κατάφερε να έχει ούτε σακίδιο εκστρατείας στη πλάτη; Κι αυτό η Δημοκρατία το έκανε; Εκεί έδειξαν οι γελοιοι συνταγματάρχες τη κλάση τους:ούτε στον τομέα στον οποίο υποτίθεται ήταν από την μετεφηβεία τους εκπαιδευμένοι δεν ήταν σε θέση να τα καταφέρουν και να αποδώσουν.
            Είναι αστείο ότι μπαίνω σάυτή την κουβέντα αλλά μπορώ να σε αποκαρδιώσω γιά να μην τ΄ρεφεις φρούδες ελπίδες:αυτοί που παλιά χρησιμοποιούσαν τους συνταγματάρχες γιά να κάνουν τις διάφορες δουελιές τους στην υδρόγειο, τώρα πιά δεν τους χρειάζονται. γιατί όπως είπα και σε προηγούμενο σχόλιο τώρα τα τάνκς είναι οι ανώνυμες εταιρείες των μίντια και κυρίως οι τηλεοράσεις. Παλιά γιά να γίνει ένα ζαβό του στυλ Παπαδόπουλου ή Παπανδρέου πρωθυπουργούς θάπρεπε να κατέβουν πέντε διμοιρίες μηχανοκίνητων αρματων. Τώρα με μισή ντουζίνα κανάλια-αληθινά αναίμακτα-παραδίδεις ακόμα και μιά χώρα αμαχητί στον δανειστή της χειροπόδαρα.
            Οπότε τα αιτήματα και φιλοδικτατορικοί καταντούν γραφικότητες και ονειρώξεις απροσάρμοστων στη νέα πραγματικότητα νοσταλγών.

            • varanus komodoensis On Αυγούστου 24, 2010 at 4:21 μμ

              Οταν ο πατερας σου και ο πατερας μου επιστρατευοντουσαν τον ιουλιο του ’74, ειχαν προλαβει και ειχαν ριξει τον γ.παπαδοπουλο ο οποιος αντιστεκοταν σθεναρα.τα ειπαμε; δεν τα καταλαβες; τον ειχαν ΗΔΗ αντικαταστησει με τον αδαη και απερισκεπτο δ.ιωαννιδη τον οποιο επροδωσαν οι επικεφαλης των ενοπλων δυναμεων ΟΝΤΑΣ ανθρωποι των ξενων μυστικων υπηρεσιων με τις ΦΑΡΔΙΕΣ-ΠΛΑΤΙΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΦΙΛΑΡΑΚΟ.δε σου τα πανε καλα μεγαλε..ασε, την ιστορια δεν μπορεις να την αλλαξεις.ουτε φυσικα φυσικα και να με αποκαρδιωσεις…δημοκρατες σου λεει υστερα ο αλλος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

            • varanus komodoensis On Αυγούστου 24, 2010 at 4:36 μμ

              ετσι ειναι..δεν θα τα ισοπεδωνετε ολα.ειπαμε: ΑΛΛΟ Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Δ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. οχι που μου τα κανατε ενα και το αυτο ολα.αραχτε λιγο στα κυβικα σας.ο ενας ηταν πατριωτης και εξυπνος και ο αλλος βλακας και φιλοδοξος του οποιου η βλακεια και η φιλοδοξια του τον εσπρωξαν στη μετεπειτα προδοσια της κυπρου. αθελα του μεν, αλλα παγιδευμενος στα διχτυα των ξενων δε με τις ευλογιες των πορδοαντιστασιακων των παρισιων και λονδινων.. βλεπεις, πολλες φορες και πατριωτης να εισαι, μπορει εξαιτιας των προσωπικων σου εγω να εξελιχθεις και σε αρχιπροδοτη διχως να το καταλαβεις..αλλη απορια εχεις; αντε, αποκαρδιωσε με κ αλλο!!

              • iconology2009 On Αυγούστου 24, 2010 at 4:43 μμ

                Βαρέθηκα!Νιώθω σαν να μιλώ με ντουβάρια.Ακριβώς επειδή η περίτωση σας μού εμπνέει μόνο συμπόνια και μιά διάθεση μελαγχολικού γέλιου-λόγω γραφικότητας και προφανους επαφής με την πραγματικότητα.Σε πολλά θυμίζετε τους οπαδούς του Κοκού- γι’αυτό δεν γίνομαι οξύτερος.

                • iconology2009 On Αυγούστου 24, 2010 at 4:44 μμ

                  απώλειας επαφής με την πραγματικότητα είναι το σωστό-προφανώς!

                  • varanus komodoensis On Αυγούστου 24, 2010 at 6:06 μμ

                    οταν στερευουν τα επιχειρηματα ξεκινουν οι επιθεσεις επι προσωπικου. ετσι ειναι. καθολου δεν βαρεθηκες ”δημοκρατη”. απλα δεν εχεις τι να γραψεις διοτι η ιστορια ειναι μια και δεν αλλαζει και δυστυχως για σενα σου την εμαθαν λαθος.τι να κανουμε..οσο για τα περι τοιχων(για να τα εγγραψουμε και εις την ελληνικην τα ”ντουβαρια”) αλλα και τα περι..συμπονοιας και γραφικοτητας και ολοκληρο το παραλληρημα σου, σου τα επιστρεφω ολα και τα επαυξανω εις τον κυβον. εισαι πραγματικα αξιολυπητος..

                    • iconology2009 On Αυγούστου 24, 2010 at 7:37 μμ

                      Εχεις δίκιο, είμαι αξιολύπητος. Το θεωρείς τυχαίο άραγε ότι σού έδωσα τη σημασία που δεν έχεις; Είναι να με κλαίν κι οι ρέγγες!

      • iconology2009 On Αυγούστου 23, 2010 at 10:58 μμ

        Εντάξει μωρέ κι η Τσιτσιολίνα από λαϊκή βάση προέρχόταν (κι έγινε και βουλευτίνα!), είναι αυτό κριτήριο γιά να διαλέγεις ποιός θα σε πυροβολήσει;

        • varanus komodoensis On Αυγούστου 24, 2010 at 3:37 μμ

          Περι ορεξεως, ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΤΑ.

  • iconology2009 On Αυγούστου 23, 2010 at 10:20 μμ

    Α και κάτι γιά την Κύπρο και τον φάκελλο που δεν ανοίχτηκε.Επειδή τέτοιος φάκελλος δεν ανοίχτηκε ούτε σε Κύπρο, ούτε σε Τουρκία αλλά ούτε και στη Μ. Βρεττανία(τρίτη εγγυήτρια δύναμη) προφανώς οκοινός τους παρονομαστής, που έχει ισχυρό λόγο και στις τρείς, δηλαδή οι ΗΠΑ, δεν το επέτρεψαν. Πώς και σού ξεφυγε αυτός ο συλλογισμός που σχεδόν προκύπτει αυτόματα σε όλους μας.

    • varanus komodoensis On Αυγούστου 23, 2010 at 10:32 μμ

      να σου εγω γιατι δεν ανοιχτηκε; διοτι εαν ανοιχθει αγαπητε θα ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ μονομιας το συστημα των δοσιλογων της δημοκρατιας τους που λεγαμε.διοτι δεν τους συμφερει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να γκρεμιστει η ψευτοδημοκρατια τους γιατι αλλιως πως θα μας ελεγχουν;δεν γινεται σημερα να ενεργεις αυτοβουλα, πως να το κανουμε; πρεπει να ανηκεις σε καποιο λομπυ. ΟΛΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΠΗ. πιστευεις κατι διαφορετικο; αυτο δεν συμβαινει αποδεδειγμενα και τεκμηριωμενα; υπαρχουν κατι τρανταχτα ονοματακια εκει μεσα στον φακελο της κυπρου ξερεις, τα οποια εαν αποκαλυφθουν θα ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΑΤΑΓΟ. κατι ονοματακια για τα οποια οι περισσοτεροι λιγο πολυ ΚΑΠΟΤΕ πιναν νερο στο ονομα τους..

  • iconology2009 On Αυγούστου 23, 2010 at 10:34 μμ

    Σιωνιστές; Ολα τα στραβά ψωμιά η νύφη μας τα πλάθει!

    • varanus komodoensis On Αυγούστου 24, 2010 at 3:37 μμ

      ..Κοιμησου αγγελουδι μου…

  • varanus komodoensis On Αυγούστου 24, 2010 at 8:44 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια