Powered By Blogger

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν τον λογαριάζει κανείς…

Ο ΓΑΠ είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί τους ανθρώπους γύρω τους ως καυσόξυλα στο τζάκι του. Έτσι λοιπόν για λόγους αυτοσυντήρησης προφανώς δεν τον ακούει κανείς.

Από Factorx

Λίγα 24ωρα απομένουν μέχρι να ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ τους δικούς υποψήφιους περιφερειάρχες, αλλά αυτό που επικρατεί στην κυβέρνηση και το κόμμα δεν έχει προηγούμενο. Υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και μεγαλοστελέχη έχουν πει “όχι” στον Γ. Παπανδρέου για ενδεχόμενη υποψηφιότητά τους, αρνούμενοι να υπακούσουν στις εντολές του. Σε ένα απίστευτο αλισβερίσι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά, απλοί “στρατιώτες” του κόμματος αρνούνται στον στρατηγό” να πάνε στη μάχη. Σε έναν πραγματικό πόλεμο θα έπρεπε να εκτελεστούν άμεσα, στον “πόλεμο” του ΠΑΣΟΚ απλά γίνεται χαμός και στο Μαξίμου επιδίδονται στο γνωστό άθλημα της στρουθοκαμήλου.

Ο πρωθυπουργός διαρρέει ότι είναι εκνευρισμένος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι όλοι είναι στρατιώτες αλλά οι υποψήφιοι με το ζόρι έχουν στυλώσει τα πόδια τους. Μπατζελή, Κατσιφάρας, Μαγκριώτης, Τιμοσίδης, Κουκουλόπουλος και Γκερέκου φαίνεται να πρωτοστατούν σ’ αυτό το ιδιότυπο αντάρτικο που έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία με Μπατζελή και Κατσιφάρα για τις περιφέρειες δυτικής Ελλάδας και Στερεάς. Πιθανότατα μέχρι την Κυριακή να πουν τον αναγκαστικό “ναι” και οι υπόλοιποι. Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι η εικόνα διάλυσης ενός κόμματος και η αδυναμία διαχείρισής του από τον αρχηγό.

Είναι ότι ο κ. Παπανδρέου δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ, δε μπορεί να τους μαζέψει στο μαντρί. Και οι διαφωνούντες φαίνεται να είναι η αρχή μιας γενικότερης αμφισβήτησης στις επιλογές του Μαξίμου, από την οικονομία και το Μνημόνιο μέχρι τις εκλογές. Μια αμφισβήτηση που σίγουρα θα ενταθεί τους επόμενους μήνες, οπότε αφού δεν μπορεί να ελέγξει τώρα το κόμμα του ο κ. Παπανδρέου θα το κάνει σε πιο δύσκολες στιγμές;

Μεγάλο ζήτημα είναι επίσης, ότι το κυβερνών κόμμα εμφανίζει εικόνες διάλυσης, στρατός ατάκτων που ο καθένας κάνει ότι θέλει, δεν ακούει κανέναν και έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι. μικροκομματικά συμφέροντα, τοπικές έριδες, έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού, μισό όραμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση κυριαρχούν στο ΠΑΣΟΚ και ακόμη κι αν την Κυριακή ανακοινωθούν ονόματα η ζημιά θα έχει γίνει.

Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι υπάρχει τρικυμία εν κρανίω, έλλειψη συναδελφικότητας, αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να δει τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και να βάλει μπροστά στελέχη που θα τα λύσουν.

Ο πράσινος στρατός των ατάκτων είναι χειρότερος και από τα μπουλούκια του παρελθόντος.

Rate This
Quantcast

Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.

Σχόλια

  • Orestios On Σεπτεμβρίου 3, 2010 at 11:57 μμ

    Φύγετε όσο έχετε την δυνατότητα μακρυά από τον σοσιαλισμό.
    Αποκυρήξτε τον για να λυτρωθείτε.
    Μαυρίστε κάθε υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ γιατί στηρίζει το μνημόνιο και κατ’ επέκταση την κλοπή του μόχθου σας.

    • Πούπα Μομφεράτου On Σεπτεμβρίου 4, 2010 at 12:00 μμ

      Απεταξάμην μπάρμπα απεταξάμην!!!
      Καινούριο ρόλο σου ανέθεσαν στην Ρηγίλλης Ορέστιε, αυτόν του ιεροκήρυκος ????

      Τράβα στον Ανθιμο δίπλα, θάβρεις περισσότερους οπαδούς απο ότι εδώ μέσα.

  • Αντώνης On Σεπτεμβρίου 4, 2010 at 12:31 πμ

    Ενα πράγμα που παραδέχομαι για το ΠΑΣΟΚ είναι η αλλοίωση της έννοιας των λέξεων. Οχι και Σοσιαλισμός το Κόμμα της αρπαχτής!

    • Orestios On Σεπτεμβρίου 4, 2010 at 12:54 πμ

      Μάλλον αγνοείς ότι βασική αρχή του σοσιαλισμού, όπως δίδαξε ο Ένγκελς, είναι η αλλοίωση των εννοιών. Οι έννοιες, και κατ’ επέκτταση οι λέξεις, στον σοσιαλισμό είναι εύκαμπτες και παλλόμενες.
      Έτσι η άγρια φορολογία γίνεται αλληλεγγύη, το μνημόνιο υποδούλωσης και εξαθλίωσης γίνεται σωτήριο και πάει λέγοντας.
      Το ΠΑΣΟΚ είναι συνεπέστατο στις σοσιαλιστικές αρχές, που δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές της αρπαχτής.

      • iconology2009 On Σεπτεμβρίου 4, 2010 at 1:12 πμ

        Ορέστιε, μην το ξαναπουμε:ο ΓΑΠ μόνο κατ’όνομα είναι Παπανδρέου και μόνο κατά σφραγίδα είναι ΠΑΣΟΚ, όπως και μόνο κατά το ένα διαβατήριο του είναι έλληνας. Ο άνθρωπος είναι ένας αλεξιπτωτιστής, που κατά την απόβασή τους στην Ελλάδα, έριξαν οι Αμερικανοί. Εκεί που οι Γερμανοί χρειάστηκαν στην ανάλογη περίπτωση να ρίξουν μερικές χιλιάδες το 1941, το 2009 μάς τον ρίξαν αυτόν τον ένα με την πολλαπλασιαστική δύναμη της πρωθυπουργικής ιδιότητας.
        Βρίσκεσαι σε ένα μπλογκ που στην πλειοψηφία τους οι συντελεστές τους αλλά και οι σχολιαστές έχουν επίγνωση του προβλήματος που αντιπροσωπεύει ο ΓΑΠ και τί είδους προβλήματα και στρεβλώσεις δημιούργησε η παράταιρη εγκατάσταση του στο κόμμα μας.Είναι άλλο οι αρχές μας-που ακριβώς προδόθηκαν από τον ΓΑΠ και προδόθηκαν βάναυσα και ανελέητα αλλά και ύπουλα με καταστρατήγηση αξιών, εννοιών και των ηθικών αυτών αρχών και άλλο η δικιά μας ιδεολογία και οι δικές μας αρχές που αν και τσαλακωμένες και κατακρεουργημένες από την απολίτικη λαίλαπα του χαζοχαρούμενου γιωργοπαπανδρεϊσμού, αμύνονται ακόμη ή προσπαθούν ακόμη να αμυνθούν έστω.Η ηθική των ιδεών, όταν ειναι τέτοια και οι ιδέες ιδέες δεν πετιούνται επειδή ένας αμοράλ, στενόμυαλος και εγκάθετος κλώνος τις καταχράστηκε και τις διέφθειρε. Θάταν σαν τού τις χαρίζαμε. ΕΪΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ. Αρα μην θίγεις και μην προσβάλλεις τις ιδέες μας όταν θέλεις να προσβάλεις και να θίξεις τον Παπανδρέου.Οι ιδέες είναι δική μας ψυχή, ο Παπανδρέου είναι ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ-ελπίζω περαστικό.

        • Orestios On Σεπτεμβρίου 4, 2010 at 1:32 πμ

          Εντοπίζεις σωστά το πρόβλημα όπως και ο Αντώνης.
          Τον πυρήνα δηλαδή της ιδεολογίας του Ένγκελς. Που πρεσβεύει την ρευστότητα των εννοιών μέχρι του ορίου της πλήρους ανατροπής τους και της μετάλαξης τους. Αυτό που παρατηρείτε στην ρητορική του GAP δεν είναι τίποτε άλλο από την εμπράγματη εφαρμογή του ιδεολογικού πυρήνα του σοσιαλισμού.
          Γι’ αυτό και τον απορίπτεις ως ξένο καθώς η δική σου λογική είναι συγκρουσιακή με την λογική του σοσιαλισμού.
          Κι όμως το GAP είναι συνεπέστατο. Μιλά και φέρεται σαν πραγματικός σοσιαλιστής. Όπως ο κάθε σοσιαλιστής νυπουργός και βουλευτής. Ο Παπουτσής ας πούμε ψηφίζει μνημόνιο αλλά κάνει και επανάσταση. Το ΓΑΠ μιλά για ανατροπή αλλά δεν σου λέει τί θέλει να ανατρέψει(μάλλον το εισόδημά μας), για τον Πάγκαλο σου τα είπα.
          Αυτή η φαινομενικά ηλίθια διάσταση πράξεων και λόγων είναι αντικειμενικά σοσιαλισμός.
          Επαναφέρω το ερώτημα τόσο προς εσένα όσο και σε αυτούς που διαβάζουν.
          “μήπως δεν είστε σοσιαλιστές?”
          Η πλάνη του σοσιαλισμού είναι να καπηλεύεται τον ανθρωπισμό και να τον χρησιμοποιεί σαν δόλωμα για να υφαρπάξει την εύνοια ευαισθητοποιημένων ανθρώπων.
          Πού είναι η κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο?
          Πού είναι ο ανθρωπισμός του σοσιαλισμού?

      • Πούπα Μομφεράτου On Σεπτεμβρίου 4, 2010 at 12:03 μμ

        Και αυτή η βασική αρχή του σοσιαλισμού τήν οποίαν απο ότι φαίνεται μόνος σου κατέχεις (ω τάλαινα ανθρωπότης εις εγνώριζε….)σε ποιό κείμενο του Ενγκελς κατοικοεδρεύει είπαμε ???????

        • Orestios On Σεπτεμβρίου 4, 2010 at 12:55 μμ

          Βρε Πούπα κάνεις πως δεν ξέρεις!
          Αφού όλα τα κείμενα τα έχεις διαβάσει κατά δήλώση σου.

          • Πούπα Μομφεράτου On Σεπτεμβρίου 4, 2010 at 12:59 μμ

            Μπορεί να σε κορόιδεψα και τώρα με ξεσκέπασες….

            Λοιπόν, για πές το κειμενάκι που λέει την βασική αρχή του σοσιαλισμού ο Ενγκελς

            • Σωτηρόπουλος Σπύρος On Σεπτεμβρίου 4, 2010 at 1:16 μμ

              Δεν περιλαμβάνεται το μάθημα της ιστορίας στη σχολή αγροφυλάκων.Ποιός νομίζεις ότι είναι, η ΔΟΜΗ?

  • Σωτηρόπουλος Σπύρος On Σεπτεμβρίου 4, 2010 at 12:36 πμ

    Μπράβο Γιάννη που ανεβάζεις ποστ από αντικειμενικά μπλογκς διότι πάνω από όλα ο πλουραλισμός…

  • iconology2009 On Σεπτεμβρίου 4, 2010 at 12:55 πμ

    Και να σκεφθεί κανείς ότι ο μεγάλος, ο αδιαμφισβήτητος, ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος ηγέτης δεν έχει κλείσει ακόμα ούτε ένα χρόνο στην ΕΞΟΥΣΙΑ(στην εξουσία που είναι η μεγάλη-η μεγαλύτερη!- συγκολλητική ουσία ανάμεσα σε αντιμαχόμενα μέρη).Τί μεγαλύτερη απόδειξη του ηγετικού προβλήματος που συνιστά ο ίδιος ο αμφιλεγόμενος και τώρα πιά αμφισβητούμενος ηγέτης του;
    Το λέω 6 ολόκληρα χρόνια:ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η επιτομή αυτού που λέμε ηγετικό πρόβλημα:είτε μιλάμε γιά βρεφονηπιακό σταθμό είτε μιλάμε γιά χώρα. Και στις δύο θέσεις είναι εξίσου άχρηστος.Και ακόμη δεν έχουμε δεί τίποτε. Σταθείτε να δείτε όταν θα παραδώσει ουσία τις εξουσίες διοίκησης σ’αυτόν που θα επιλέξει γιά εκλεκτό του-κάτι που εν δυνάμει θα είναι και μιά παραχώρηση-δέσμευση άλλου ενός ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΟΫ- και ό ίδιος θα ασκεί την ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, γιά να δεί τον εαυτό του δαφνοστεφανωμένο με τίτλους αμερικανοσφράγιστους.(Μούφα φυσικά, απλά του πουλάνε υποσχέσεις-του στυλ ΤΙΤΛΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!-γιά να τσιμπίσει το ορφανό πατρός αλλά όχι μητρός και να ξεπουλήσει ό,τι του ζητήσουν. Οταν όμως έλθει η ώρα της παραλαβής θα την πάθει όπως εμείς από αυτόν. Σιγά μην τον κάνουν και Γ.Γ. του ΟΗΕ:γιά χειραγώγιση τον θέλουν τον ΟΗΕ, όχι γιά πέταμα!)

  • varanus komodoensis On Σεπτεμβρίου 4, 2010 at 7:07 μμ

    ετσι ειναι..τα προδοτικα ανδρεικελα δεν τα λογαριαζει κανεις..και παντα η ιστορια τους τοποθετει εκει οπου τους αρμοζει: στο καναβατσο.

  • michael On Σεπτεμβρίου 4, 2010 at 8:00 μμ

    Πούπα-ρούπα παπαρούπα είσαι εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ; ή λάθος κατάλαβα;. Μια απλή απάντηση. Ναι ή όχι; Τίποτα άλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια