Powered By Blogger

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Που πάει η χώρα μέσα στην κρίση;

Γράφει ο Νίκος Κοτζιάς

Η πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης είναι σκέτη καταστροφή. Κανείς από τους δύο δεν θέλει να την αλλάξει. Αποδεικνύονται συστήματα που αδυνατούν να διδαχτούν από την πείρα τους. Αντίθετα επιμένουν στην....
ίδια κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει περισσότερη επιβολή εσωτερικής υποτίμησης. Δηλαδή, μικρότερα εισοδήματα. Μείωση μισθών και συντάξεων. Απαξίωση της μικρής και μεγάλης ιδιοκτησίας. Προστασία των συμφερόντων των ισχυρών μέσα από μια άγρια κατάργηση δικαιωμάτων του πολίτη και ανακατανομή πλούτου.Το Κόμμα του Μνημονίου, οδήγησε τη χώρα, σε μια πρώτη φάση σε εκχώρηση κυριαρχίας. Στη συνέχεια δικαιολόγησε αυτή την εκχώρηση ως αναγκαία. Τώρα, πλέον, προτρέπει τους ξένους να δεχτούν ακόμα μεγαλύτερη εκχώρηση κυριαρχίας της Ελλάδας. Τρέμουν σε κάθε μέρα απουσίας της τρόικας. Τριγυρνάνε ανά την Ευρώπη και παρακαλούν Βρυξέλλες, Γάλλους και Γερμανούς, να στείλουν εμπειρογνώμονες προκειμένου να ελέγχουν τη χώρα και σύντομα να την διευθύνουν.Ο περιορισμός της κυριαρχίας, σημαίνει αφαίρεση από το ελληνικό κοινοβούλιο της αρμοδιότητας να αποφασίζει για το μέλλον αυτού του τόπου. Δίνονται έτοιμοι νόμοι στην τρόικα από τους μηχανισμούς του ΣΕΒ, μειοψηφικών πολιτικών, όπως εκείνων της «Δράσης» καθώς και τον ΙΟΒΕ. Η τελευταία υιοθετεί μεγάλο τμήμα τους και κατόπιν το παρουσιάζει ως «αναγκαία συνθήκη» προκειμένου να λάβει η χώρα την επόμενη δόση. Η Βουλή ουσιαστικά δεν αποφασίζει διότι η πλειοψηφία της απλά εκτελεί τις εντολές της κυβέρνησης, προκειμένου να μην πάει η χώρα στις εκλογές. Η κυβέρνηση, από πλευράς της, εγκρίνει ως προς τα θεμελιακά ζητήματα της οικονομίας, μια πολιτική που στην ουσία δεν την έχει επεξεργαστεί η ίδια. Ταυτόχρονα δε, αγνοεί την τύχη των μεγάλων εθνικών ζητημάτων και το τι κουβεντιάζει ο πρωθυπουργός στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής. Οι επαγγελματίες υπουργοί δεν δείχνουν να ενοχλούνται αφού για εκείνους προέχει να μη χάνουν τα φέουδά τους και ας χάνεται η Ελλάδα.Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μαζί με την διαπλοκή, είναι εκείνοι που δεσμεύουν την Ελλάδα χωρίς δημοκρατική προεργασία, αλλά και χωρίς σχέδια εξόδου από την κρίση. Η Ελλάδα έχει από καιρό αποχωρήσει από τα πραγματικά τραπέζια διαπραγμάτευσης. Περιμένει στον προθάλαμο του τραπεζιού που λαμβάνει τις πραγματικές αποφάσεις. Αναμένει πανικόβλητη κάθε φορά τις ανακοινώσεις τους, και κατόπιν, η κυβέρνηση, παριστάνει σε εμάς την σκληρή και αποφασισμένη στην υλοποίηση ακόμα και με βία των μέτρων που άλλοι αποφάσισαν. Μέτρων καταστροφικών για τη χώρα που ονομάζονται ακόμα και «ως δίκαιες μεταρρυθμίσεις».

http://epirusgate.blogspot.com/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ
Ανώνυμος είπε...

Αίσχος !!
Ο Δανιηλίδης γλύτωσε το ξύλο της Τρίτης και έκανε το 2-1... το ματς συνεχίζεται αύριο.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και τρίτη την τελευταία εβδομάδα, ο κ.Δανιηλίδης γίνεται στόχος απεργών... αυτή τη φορά όμως γλύτωσε το ξύλο.
Το επεισόδιο έγινε στο γραφείο του δημαρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
Εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του νομού έδωσαν βροντερό παρόν για να παραστούν στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚΘ, για την πολιτική επιστράτευση τους.
Κάποια στιγμή έκανε την εμφάνισή του ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι απεργοί τον αποδοκίμασαν και κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Τελικά ο κ.Δανιηλίδης κατάφερε να ξεφύγει από τους εργαζόμενους και απομακρύνθηκε.

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης.
''Με έβρισαν, με έφτυσαν και με κλώτσησαν'' είπε λίγο μετά την επίθεση (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Θυμηθείτε τι είχε τραβήξει στις 13 Οκτωβρίου, στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ, μετά από εισβολή συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ..

ΝΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ... απο παντού στους ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ
Ανώνυμος είπε...

Μόνοι τους είπαν προεκλογικά της ΝΔ ότι δεν αφήσανε κολυμπηθρόξυλο και για να μαζευτεί και πάλι η οικονομία πρέπει να κάνουμε θυσίες και μην ακούτε τον Παπανδρέου, ότι θα σας δώσει, όμως τι να σας δώσει αφού λεφτά δεν υπάρχουν! Και ρωτώ: γιατί δεν μεριμνήσατε ρε γουρούνια να υπάρχουν, αντί να τον μέμφεστε κι από πάνω γι αυτό το γνωστό που είπε «λεπτά υπάρχουν;…» Πως παίζετε όμως η προπαγάνδα να κάνετε το άσπρο μαύρο!... Αντί να πηγαίνει το μυαλό του λαού στην καταστροφή που κάνατε στην οικονομία στα πεντέμισι χρόνια διακυβέρνηση σας, ρίξατε έντεχνα το σύνθημα ότι κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό με αυτό που είπε για να πάρει τις εκλογές!... Τι είναι όμως η πολιτική προπαγάνδα… έ‼.. Φανταστική‼… Εντελώς γκεμπελίστικη η δεξιά προπαγάνδα ε;;… Δεν καταλαβαίνετε μωρέ, πως όλα αυτά που τραβάμε, φταίει αποκλειστικά η ΝΔ που άφησε το καράβι ακυβέρνητο, με αποτέλεσμα όποιος καπετάνιος και να ερχόταν δεν θα το γλίτωνε;;;;‼‼!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια