Powered By Blogger

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Το πολιτικό τέλος του Βενιζέλου. Η τελευταία του ευκαιρία…

Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Οκτωβρίου 17, 2011
Ο κ. Βενιζέλος, όπως έχουμε ξαναγράψει, βιάστηκε το Ιούνιο, για δεύτερη φορά στην πολιτική του καριέρα (μετά από εκείνη την εμφάνιση στο Ζάππειο το 2007) και έπεσε στην πολιτική παγίδα του κ. Παπανδρέου. Εξάλλου, όπως διαβάσαμε χθες στην εφημερίδα, «ΤΟ ΒΗΜΑ», ο κ. Βενιζέλος ανέλαβε το πόστο του υπουργού των οικονομικών με την προσδοκία της άμεσης προσφυγής στις κάλπες, οπότε προφανώς διέβλεπε προβάδισμα στη διαδοχή.
Όμως ο κ. Παπανδρέου δεν φάνηκε και δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραιτηθεί και όσο η υπόθεση τραβάει σε μάκρος και τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται σκληραίνουν, τόσο και ο κ. Βενιζέλος θα φορτώνεται εξ ολοκλήρου μια κατάσταση που δεν του ανήκει.
Ήδη χθες έκανε την εμφάνισή της νέα ηγετική τρόϊκα στο ΠΑΣΟΚ, βάζοντας τις βάσεις για την μετά Παπανδρέου εποχή, η οποία προφανώς δεν θα αργήσει να έρθει. Μετά από αυτό ο κ. Βενιζέλος θα πεταχτεί στην πολιτική γωνία φορτωμένος τα λάθη των Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, αποτελώντας ταυτόχρονα το κόκκινο πανί και τον αποδιοπομπαίο πολιτικό «τράγο» για την οικονομική κρίση. Όλοι οι υπόλοιποι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζονται ως διαφωνούντες, ως αναμάρτητοι, ως η δήθεν ελπίδα του τόπου και παριστάνουν ότι σύρονται από τις πρωτοβουλίες Βενιζέλου σε αντιλαϊκές αποφάσεις.
Μια και μοναδική ευκαιρία απομένει στον Συνταγματολόγο κ. Βενιζέλο, για να βγει νικητής από το αδιέξοδο…. και το έχουμε ξαναπεί. Η αναζήτηση ευρύτερης συναίνεσης και ευρύτερης νομιμοποίησης για το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μεθαύριο. Δηλαδή η αξίωση να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο από 180 βουλευτές.
Αυτή είναι η μόνη κίνηση ματ, τόσο προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και προς τους φερέλπιδες ηγέτες, ακόμα και προς την αντιπολίτευση.
Φυσικά η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, αλλά με ευθύνη όμως άλλων και όχι δική του, ενώ ο ίδιος θα είναι απόλυτα συνεπής με τις παλαιότερες δημοκρατικές και συνταγματικές του διακηρύξεις για το θέμα των 180 βουλευτών.
Αν ο κ. Παπανδρέου, δεν εγκρίνει την πρότασή του για ευρύτερη νομιμοποίηση, τότε είναι μια καλή ευκαιρία για να παραιτηθεί.
hassapis-peter

12 Σχόλια to “Το πολιτικό τέλος του Βενιζέλου. Η τελευταία του ευκαιρία…”

  1. Γιώργος είπε

    Δουλους μας εκαναν οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ – ΠΡΟΔΟΤΕΣ πολιτικοι ΟΛΩΝ των χρωματων, για κρεμασμα ΟΛΟΙ τους στο ΓΟΥΔΗ και μαζι ΟΛΟΙ οι ΙΠΠΟΚΟΜΟΙ τους.
    Σχετικα με την νέα ηγετική τρόϊκα του ΠΑΣΟΚ, αυτη και θα πρεπει να εχει σιγουρο και το παλουκωμα και το κρεμασμα.
    ΙΣΟΝΟΜΙΑ
  2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε

    Μπεννυ
    ο Σαλλας ο φιλος σας.. ΣΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ με Πιστωτικο Γεγονος … εφοσον ΕΧΕΙ ΕΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ως Κατοχος Ομολογων….!! αρνουμενος ΔΗΜΟΣΙΑ να κουρεψει πανω απο 21% !!!
    αν δεν το πηρες χαμπαρι.. στο λεω εγω ο πιστος φιλος σου !!
    ΠΠ
    βγαζετε πολυ γελιο… ουτε Δελφιναριο… ΔΕΛΦΙΝΟΙ της ΛΑΣΠΗΣ
  3. ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ.
    Πρόκειται για μια απροκάλυπτη πρωτοβουλία κουκουλοφορίας και εκφασισμού. Και όμως… ΜΜΕ και πολιτικοί αναλυτές του μισθολογίου, επιχειρούν να υποβαθμίσουν αυτό το γεγονός, σε απλή ενδοπασοκική δελφινομαχία.
    γράφει ο Reporto
    Τα τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που αποτελούν σάρκα από τη σάρκα ενός πολιτικού σχηματισμού που επί της ουσίας έχει ήδη καταλύσει το Σύνταγμα και έχει σύρει την Ελλάδα στην άβυσσο της πολιτικής εκτροπής, εκμεταλλευόμενα την ανοχή του πολιτικού συστήματος σ αυτό το επικίνδυνο ολίσθημα, τολμούν ένα ακόμη βήμα σ αυτόν τον ολέθριο κατήφορο.
    Περνούν ανοικτά πλέον στην επίθεση και καλούν την Ελληνική κοινωνία, όχι μονάχα να στήσει τις χουντικής έμπνευσης ομάδες χειροκροτητών που να εξυμνούν το εθνοκτόνο και πατριδοεκφυλιστικό έργο τους, αλλά – και αυτό είναι το εφιαλτικότερο, που μόνο διεστραμμένα μυαλά θα το αποτολμούσαν – καλούν ανοικτά και απροκάλυπτα την Ελληνική κοινωνία, να δημιουργήσει τάγματα εφόδου στρεφόμενη ουσιαστικά απέναντι στο ίδιο της τον εαυτό, προκειμένου να επιβληθεί ντε φάκτο μια ομερτά σιωπής και κοινωνικής «συναίνεσης» στο εγκληματικό τους έργο.
    Την καλούν να μην τα περιμένει όλα από την αστυνομία και τους εισαγγελείς, αλλά να αναλάβει δράση…
    Την καλούν να αναπτύξει κοινωνική αυτενέργεια ικανή να υπερβεί την αυτενέργεια των αστυνομικών και των εισαγγελικών αρχών…
    Την καλούν να γίνει τιμωρός κάθε εξεγερμένου, κάθε απελπισμένου, κάθε δυστυχισμένου συμπολίτη μας που αποφασίζει να εξεγερθεί πολιτικά απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται…
    Την καλούν εν πολλοίς να στηρίξει το «πατριδοσωτήριο» έργο του φονικού παρακράτους που στήνουν και βάφουν στο αίμα την καθημερινότητά μας…
    Την καλούν να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό…
    Την καλούν να νομιμοποιήσει τον εκφασισμό του κράτους εντάσσοντας τον εαυτό της στα φασιστικά τάγματα εφόδου του παρακράτους για να στηρίξει την αδίστακτη εξουσία τους…
    Την καλούν να νομιμοποιήσει τον αυταρχισμό μετατρέποντας τον εαυτό της σε πιόνι του και σε τυφλό όργανο της πολιτικής εξουσίας.
    Και για να το πούμε ακόμη πιο απλά…
    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/10/blog-post_8101.html
  4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε

    http://www2.blackrock.com/US/brs/advisory/team
    ΠΠ
  5. Lampros είπε

    Ενας αλαζόνας, με πολλά κόμπλεξ κατωτερότητας (ή ανωτερότητας) και σίγουρα ψυχολογικά προβλήματα. Ειναι τόσο προβλέψιμος, που ακόμα και το χαζό το ΓΑΠ του επαιξε ένα παιχνιδι που φωναζε απο μακριά. Εκμεταλεύτηκε την προδηλη αδυναμία του για εξουσία.
    Τελος και αυτός όπως η Ντόρα.
  6. ΜΑΡΙΑ είπε

    Επαναφέρω το ρητορικό ερώτημα του Χατζηνικολάου στο δελτίο ειδήσεων την Παρασκευή:
    “Απορώ πώς ο κ. Βενιζέλος θα διδάξει Συνταγματικό Δίκαιο στους φοιτητές του όταν -γιατί κάποια στιγμή θα γίνει-επενέλθει στα διδακτικά του καθήκοντα στο πανεπιστήμιο” .
    ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟ.
    Τωρα για το Βενιζέλο ως κωλοτούμπας -ιδετε δηλώσεις Ιούνιο για μη επιβολή εισφορών και δη μέσω ΔΕΗ- θα βρει τον τρόπο με το άνευ ουσίας μπουρου-μπουρου.
    Πόσο θα ήθελα να είμαι φοιτήτριά του όταν γίνει αυτό!!
  7. Το ότι είναι ευφραδής,ευφυής και ευτραφής, είναι αναμφισβήτητο.
    Οπως αναμφισβήτητο είναι, ότι είναι δυσειδής,δυσκοίλιος και δυσπροσάρμοστος.
    ΒΙΑΣΤΗΚΕ όμως. Και βιάστηκε πολύ . Και δεν είναι δα και η πρώτη φορά,
    που δείχνει να ΒΙΑΖΕΤΑΙ. Είναι η ΤΡΙΤΗ . Μιά,το βράδυ των εκλογών του 2007.
    Μιά,με την άστοχη και παρορμητική του αντίδραση, στο καφεδάκι του Ρέλλου,
    που ευτυχώς κάποιοι ψυχραιμότεροι,τον φρενάρισαν να μην τον πνίξει.ΟΛΟΙ το
    απολαύσαμε το ΘΕΑΜΑ τότε και ΟΛΟΙ καταλάβαμε.Και τώρα, ΤΡΙΤΗ φορά.
    Σαν να μην ήξερε τι εστί δυναστεία. Είδε το δέντρο κιέχασε το δάσος, Είδε το γκόγκο
    κι αγνόησε την φαμίλια.
    Και τώρα ;;;; Ε, τώρα, ας γευτεί τους δευτερότριτους ψήστες,τους degeneres αξονικούς
    και τις αλλοπαρμένες αρχοντοβλαχάρες,να του βγάζουν περιπαιχτικά τη γλώσσα.
    Ηθελέ τα κι έπαθέ τα. Ας πρόσεχε.
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ,σκέτο κι άφιλτρο.
    • Lampros είπε

      συγνώμη αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαινω και να μην αποδέχομαι το “ευφραδης, ευφυης” (το ευτραφής το δέχομαι!)
      Ευφραδεια δεν ειναι να μιλας ακαταπαυστα χωρίς να λές τιποτε. Ουτε και εξυπνος φάνηκε, τον κοροιδεψε εξαιρετικά ευκολα ο… ΓΑΠ!
    • Lampros είπε

      Πολλες φορές όχι όλοι ο χοντροι Φωτεινή….
      Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, λαμπρές. Όπως ένας φιλος απο τα παλιά που τον κατηγορούσαν πως ηταν μανιακός με το Playstation. Όμςω φανηκε πιο μπροστα πο πολλούς… αν και χοντρός…
      • φωτεινη είπε

        Λαμπρο,εχεις δικιο.
        Χοντρος δεν θεωρειται ο εχων βαλει κιλα παραπανω σε μια συγκεκριμενη περιοδο…
        Χοντρος ειναι αυτος που δεν μπορει να θυμηθει τον εαυτο του σαν κατι αλλο απο το κητος
        που βλεπει στον καθρεπτη του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια