Powered By Blogger

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Άλλη μια κατάσταση που πήρε τον ΓΑΠ παραμάζωμα.

Οι ισχυρές και απανωτές αρνήσεις στις εκκλήσεις του Γιώργου από στελέχη του ώστε ένα κατέβουν υποψήφιοι πιστοποιούν αυτό που είναι ήδη κοινός τόπος.

Όπως παντού σε ότι άγγιξε ο ΓΑΠ διαχρονικά έτσι και εδώ η κατάσταση από “προβληματική” μετατράπηκε σε “έκρυθμη” σταδιακά τέθηκε εκτός έλεγχου και τέλος τον πήρε παραμάζωμα.

Ότι και να πρωτοθυμηθεί κανείς αυτή η κλιμάκωση είναι μονόδρομος για ότι αγγίζει ο ΓΑΠ.

Rate This
Quantcast

Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.

Σχόλια

  • iconology2009 On Σεπτεμβρίου 3, 2010 at 8:49 μμ

    Είναι απλό:όταν δεν είσαι ηγέτης, δεν μπορείς να χειριστείς ούτε και τα πιό απλά της ηγετικής σου προσωπικότητας. Στο κρατικό κανάλι οργίασε η σκηνοθεσία της πλαστής ηγετικής του μορφής, όταν όμως καλείται να κινηθεί σαν ηγέτης στα ζόρικα της πολιτικής-ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ-εκεί είναι πολύ φυσικό να πελαγώνει και να απαξιώνεται ακόμα και στους ίδιους τους δικούς του.Οταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έπειθε και κατέβαζε ένα Πάγκαλο(που όσες ενστάσεις και νάχεις γιά το πρόσωπο του δεν μπορείς να αρνηθείς ότι έχει ένα εντελώς ειδικό πολιτικό βάρος-ειδικά τότε) να δούμε τί δευτεράντζα θα κατεβάσει ο φαιδρος Γιωργάκης.

    • Αντώνης On Σεπτεμβρίου 3, 2010 at 9:13 μμ

      Μία απορία που πάντα θα ‘θελα να μου απαντηθεί. Πως κρίνεις έναν πολιτικό και συμπεραίνεις πως έχει “ειδικό βάρος”? Δηλαδή δώσε μου μερικά παραδείγματα της πολιτικής Πάγκαλου, που να τον κάνουν σοβαρό πολιτικό? Οσο για την μαριονέτα με το μεγάλο όνομα συμφωνώ απόλυτα.

  • iconology2009 On Σεπτεμβρίου 3, 2010 at 10:22 μμ

    Μην κρίνεις τον Πάγκαλο του γεροντικού, παρακμιακού του στυλ. Βρίσκεται κοντά στην έξοδο από την πολιτική-λόγω ηλικίας βασικά αλλά και με αρκετές πιθανότητες και να μαυριστεί στις ερχόμενες εκλογές, πληρώνοντας κι αυτός το κόστος των επιλογών του.
    Είναι όμως κοινός τόπος, σε όλα τα κόμματα ότι ο Παγκαλος είναι ένα πολύ δυνατό στέλεγχος, που θα τον ήθελαν όλοι στις τάξεις των κομμάτων τους(και τα μισά από αυτά τον είχαν!ΚΚΕ, ΚΚΕ εσωτ.-σημερινός Συνασπισμός,ΠΑΣΟΚ).Εχει ευφυΐα που συνδυάζεται ιδανικά με μιά εξαιρετική(και όταν λέμε εξαιρετική εννοούμε εξαιρετική, όχι μούφα, σαν του Γιωργάκι) επιστημονική κατάρτιση. Εχει ιδεολογική, πολιτική και ΑΡΙΣΤΗ ιστορική συγκρότιση, που τον βοηθά στο να αναλύει τις καταστάσεις και ως ένα βαθμό και να τις καθοδηγεί-όταν τον παίρνει.
    Ο Πάγκαλος είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την διαδοχή Ανδρέα Παπανδρέου και είναι αυτός που επέβαλλε στην ομάδα των τέσσαρων. Και την επέβαλλε αυτοθυσιαζόμενος και γιατί γνώριζε πως ο ίδιος λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αποδεκτός από το κατεστημένο που εγκρίνει την εκλογή πρωθυπουργών.
    Το ίδιο και με την περίπτωση ΓΑΠ αν ο Πάγκαλος εναντιωνόταν στην εκλογή του, ο Παπανδρέου δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει ούτε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-και να μείνει σαν τέτοιος το 2007-ούτε όμως και να γίνει Πρωθυπουργός, αφού τον στήριξε με την αφάνταστα εύλογη σιωπή του.Γιατί τόκανε αυτό ο Παγκαλος; γιατί ήθελε να έχει ρόλο σε οποιαδήποτε κυβέρνηση θα προέκυπτε-είτε αυτή ήταν του Σημίτη, είτε ήταν του ΓΑΠ. Αν όμως εκλεγόταν κάποιος άλλος-ειδικά ο Βενιζέλος-εκ των πραγμάτων ενώ θα στελε΄γχωνε την όποια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ,, δεν θάχει ρόλο που θα ξεπερνούσε το πόστο που κατείχε.
    Ο Πάγκαλος έρχεται στο ΠΑΣΟΚ κομίζοντας την δικιά του πολιτική δύναμη, που είναι δύναμη αυτόφωτη και όχι ετεροκαθοριζόμενη. Θέλει λοιπόν-γιά την ακρίβεια αξιώνει-να έχει το δικό του ΖΩΤΙΚΟ χώρο σε κόμμα και κυβέρνηση. Το γεγονός ότι αυτό το έχει πετύχει και στις δυό περιπτώσεις(Σημίτη και ΓΑΠ) δείχνει μιά απίστευτη ικανότητα ελιγμών και διαχείρισης καταστάσεων πολιτικών και ισορροπιών. Ο άνθρωπος είναι ΠΑΙΧΤΗΣ! Να ξεκαθαρίσω κάτι:εδώ δεν μιλάμε γιά συμπαθή ή όχι πολιτικό-συμπαθής είναι ο Γιωργάκης αλλά γιά πολιτικό μόνο η μάνα και αν τον υπολήπτεται σαν τέτοιο-εδώ δεν μιλάμε γιά ηθική ή συνέπεια στην πολιτική, εδώ μιλάμε γιά ικανότητες ενός και μόνου ατόμου(γι’αυτό και δεν υπάρχει ο όρος-είναι αδιανόητος γι’αυτόν!-επιτελείο Πάγκαλου).Ο άνθρωπος είναι μυαλό τούρμπο, που σκέφτεται πολιτικά μέχρι και στο τελευταίο κοψίδι που τρώει!
    Από την άλλη, ενώ είναι διανοούμενος και απίστευτα υψηλού μορφωτικού επιπέδου άτομο-κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν-είναι ταυτόχρονα και πολύ λαϊκός και με μεγάλη προσβασιμότητα στη βάση των ψηφόρων του κόμματος του, το αληθινά λαϊκό κοινό του ΠΑΣΟΚ-δεν είναι τυχαίο ότι εκλέγεται στην περιφέρεια και όχι στο κέντρο.Ο άνθρωπος αυτός-ο αληθινός πρωταγωνιστής του φιάσκου Οτσαλάν-έπεσε όπως λέω από τα 300000 πόδια και έμεινε όρθιος,τη στιγμή που ένας οποισδήποτε άλλος πολιτικός θα είχε εξαφανιστεί από προσώπου γής. Εχειφοβερές ικανότητες δεν το συζητάμε. Οταν είναι νηφάλιος είναι αληθινά ακαταμάχητος. Αλλά είναι και αυτοκαταστροφικός, είναι αμετροεπής(ιδιότητα ανεπίτρεπτη γιά πολιτικό) και φυσικά είναι ανελέητος αμοραλιστής.Δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτε όταν βάλει ένα στόχο.
    Φυσικά η Παγκαλική φιγούρα του 2010 είναι μελαγχολική.΄Δεκανίκι του Παπανδρέου-θεέ μου τί απαξιωτικός ρόλος!- και από την άλλη πρέσβυς του νεποτισμού με γυναίκα και κόρη κρεμασμένες στα μανταλάκια. Αλλά είπαμε αυτό είναι το γεροντικό στυλ του πολιτικού Πάγκαλου. Συμβιβασμένος σε ρόλους δυνατούς μεν αλλά όχι κολακευτικούς γιά την υστεροφημια του.
    Παρόλα αυτά σημειώστε κι αυτό: δεν είναι ο Πάγκαλος που φοβάται τον Παπανδρέου αλλά είναι Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ που ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ! Αν αυτό δεν είναιένα στοιχείο ειδικού βάρους γιά ένα πολιτκό ποιό είναι τότε;
    Α και μην αποκελείεις να είναι ο Π’αγκαλος αυτός που θα σταθεί η αφορμή να ξηλωθεί ο Παπανδρέου. Είναι ο Πάγκαλος που θάχει την τελευταία κουβέντα στις σχέσεις τους μεταξύ τους , αν ποτέ τεθεί ζήτημα.
    Ελπίζω να κατάλαβες το σκεπτικό της ανάλυσης μου και να εστιασεις σ’αυτό και όχι σε κάτι άλλο.

  • iconology2009 On Σεπτεμβρίου 3, 2010 at 10:25 μμ

    στη τρίτη παράγραφο το επέβαλλε πάει στο Σημίτη, ότι δηλαδή ο Πάγκαλος επέβαλλε το Σημίτη και τον επέβαλλε φυσικά γιατί ήταν ένας πολιτικός του χεριού του, μπορούσε να τον κπουμαντάρει κατά τις δικές του ανάγκες, όταν τού προέκυπταν τέτοιες.

  • iconology2009 On Σεπτεμβρίου 3, 2010 at 10:45 μμ

    η εύλογη σιωπή δεν είναι καθόλου τέτοια αλλά αντίθετα εύγλωττη.Μην με ρωτάς πώς βγήκε αυτό το παράλογα εύλογη:δεν ξέρω.Προφανώς όποιος βιάζεται σκοντάφτει.

  • iconology2009 On Σεπτεμβρίου 3, 2010 at 10:46 μμ

    Η εύλογη σιωπή της τέταρτης παραγράφου .Αντε πάλι!

  • Orestios On Σεπτεμβρίου 3, 2010 at 11:36 μμ

    Άικ, η παροιμία λέει πως ο λύκος κι αν εγέρασε το τρίχωμά του μόνο άλλαξε.
    Δεν υπάρχουν διαφορές στον Πάγκαλο της νεότητας και στον Πάγκαλο του γήρατος.
    Η μόνη διαφορά έγκειται στην ικανότητά σου να διακρίνεις τα ψεύδη τώρα και όχι όσο ήσουν νέος.
    Ο Πάγκαλος τα ίδια έκανε όσο εσύ εκστασιαζόσουν ως νέος από την δήθεν δεινότητά του.
    Τα ίδια κάνει και τώρα μόνο που κι εσύ πια το αντιλαμβάνεσαι.
    Γλύφει ότι είναι στην εξουσία. Δεν είναι τυχαίο που μόνο αυτός παρακαλάει το GAP ενώ όλοι τον φτύνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια