Powered By Blogger

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Η εκδίωξη του ΔΝΤ από την ΕΕ…

Σε μια χώρα μέλλος του ευρώ το ΔΝΤ είναι αδιανόητο να έρχεται το ΔΝΤ την στιγμή που δεν έχει χρεοκοπήσει η ευρωζώνη συνολικά

Και πράγματι είναι γνωστό ότι το ΔΝΤ επιβλήθηκε στην Ελλάδα από την Γερμανία που ήθελε να τρομάξει την υπόλοιπη Ευρώπη και τους εταίρους μας. Η αδύναμη και απαξιωμένη διεθνώς ελληνική κυβέρνηση εβρισκόμενη μέσα σε πανικό και με ένα ηγέτη χωρίς ειδικό βάρος και πυγμή, δεν είχε ουσιαστική δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Έτσι το ΔΝΤ επιβλήθηκε στην χώρα μας στο πλαίσιο “ΔΝΤ ή χρεοκοπία”. Έτσι το ΔΝΤ βάζοντας στον κουμπάρα του μνημονίου 30 δις ευρώ πήρε εντολή να καταστρέψει το ευρώ.

Φυσιολογικά λοιπόν η έλευση του ΔΝΤ σηματοδότησε μια συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας που αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής. Η έλευση του ΔΝΤ εξελίσσεται σήμερα σε μείωση της ευρωπαϊκή οικονομίας και δείχνει τον παραλογισμό. Όλοι οι ευρωπαίοι χάνουν απο το ΔΝΤ.

Η έξοδος από το ΔΝΤ και η επαναδιαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους ενός αμιγούς ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας είναι προς όφελος συνολικά της ευρωζώνης. Η εκδίωξη του ΔΝΤ από την ΕΕ είναι το κοινό μας συμφέρον.

Για την κυβέρνηση είναι ένας μονόδρομος που όσο καθυστερεί να τον πάρει τόσο θα πείθεται η Ευρωπαική κοινή γνώμη ότι το ΔΝΤ είναι η αμερικανική Μπότα στην ΕΕ με προγεφύρωμα την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αμερικανικός βραχίωνας στην Ευρώπη μέσω του τύπου υποστηρίζει αυτόν τον παραλογισμό.

Rate This
Quantcast

Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.

Σχόλια

  • Orestios On Σεπτεμβρίου 3, 2010 at 11:10 μμ

    Μα στο ΔΝΤ είναι ο σοσιαλιστήγς Στρος-Καν, κολλητός του GAP, και πασχίζει για να εκλεγεί πρόεδρος στην Γαλλία.

  • Πούπα Μομφεράτου On Σεπτεμβρίου 4, 2010 at 12:46 μμ

    Επειδή δέν κατάλαβα καθόλου το πνεύμα (όπως και το γράμμα) του άρθρου να θυμίσω μερικές λεπτομέρειες που φαίνεται να μας ξεφεύγουν :

    Το ΔΝΤ δέν είναι μόνο στην Ελλάδα. Εχει έρθει παρέα με τους Ευρωπαίους φίλους μας στας Βρυξέλλας, καθώς επίσης και τους εκπροσώπους του ευρωπαικού τραπεζικού κεφαλαίου (που ονομάζεται Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα).
    Και τα τρία αυτά μαζί αποτελούν την λεγόμενη Τρόικα.

    Το ΔΝΤ, εάν ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ Η ΕΕ ΚΑΙ Η ΕΚΤ να μας φορεθεί σάν επιπλέον καπέλο, δέν επρόκειτο να είχε αποβιβαστεί στη χώρα μας.
    Η δέ προίκα που κουβαλάει μαζί του το ΔΝΤ (μόνο 30 δις απο τα 110) είναι εντελώς αμελητέα σε σχέση με την προίκα της ΕΕ και ΕΚΤ, ώστε να νομιμοποιηθεί κάποιος να υποθέσει ότι είναι πολλά τα λεφτά μπάρμπα και δέν μπορούμε να τα αρνηθούμε ούτε εμείς ούτε η ΕΕ.
    Επιπλέον, άν θυμάμαι καλά, στο επιτόκιο των 5,5 % πού μας φέσωσαν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, οι Δουνουτούδες είχαν αντιπροτείνει 2,5%, το οποίο και δέν έγινε αποδεκτό απο την ΕΕ!

    Θέλω να πώ, με όλα τα παραπάνω, ότι εάν έχουμε την αυταπάτη ότι μόλις διώξουμε το ΔΝΤ αλλά κρατήσουμε τον Ευρωπαικό μηχανισμό στήριξης με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προυποθέσεις, τότε θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα και δέν θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική αφαίμαξης του λαικού εισοδήματος, ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ.

    Και είναι δικαίωμά μας βέβαια να κάνουμε όποιο τραγικό λάθος θέλουμε (ούτε το πρώτο θάναι και φαντάζομαι ούτε και το τελευταίο). Αλλά να παραγνωρίζουμε εντελώς ότι όλα αυτά που γίνονται δέν γίνονται λόγω ΔΝΤ αλλά λόγω άθλιας σύμπραξης ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, δέν είναι μόνο λάθος αλλά και εσκεμένη εθελοτυφλία.

    Και να με συμπαθάς Γιάννη μου.

  • michael On Σεπτεμβρίου 4, 2010 at 8:13 μμ

    Ο ΓΑΠ δυστυχώς θα είναι ο μοιραίος άνθρωπος για το ΠΑΣΟΚ.
    Χέστηκα για το ΠΑΣΟΚ, όμως δεν θα υπάρξει πια εμπιστοσύνη σ’ αυτό το κόμμα που σε επικείμενες εκλογές, θα εξαερώσει τις <> και θα οδηγήσει την χώρα σε ένα μπάχαλο της 10ετίας του 1950. Και δεν είναι μόνο αυτός είναι και όλοι που είναι στο κόμμα του ανίκανοι και μουγκοί. Τα παντελόνια έχουν λιγοστέψει -να μη πω εξαφανιστεί- ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ δηλαδή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια